421

Odp: Żniwa 2012

jack napisał/a:

nie masz rodziny?nikt nie pomoże?ja przez tydzień oporządzam szwagra byki a potem on moje świntuchy

ojciec już swoje lata ma to go nie będę obciążał taką robotą to po pierwsze po drugie teraz sianokosy później żniwa potem słomę trzeba zwieźć no później to już robota w polu a zimą codzienna obsługa bydła plus remonty maszyn to kiedy niby mam jechać ?

422

Krzychu ale zacharowywać się tak non stop to też nie wskazane. Każdemu należy się odpoczynek a szczególnie jeżeli pracuje się tak Ciężko jak Ty. Pomyśl coś aby chociaż na wekeend  wyskoczyć , uciekł byś na moment od tej monotonii smile

423

Tadeuszchelinski uwierz że chciałbym ale to nie realne jakiś dłuższy wyjazd czasem zabiorę żonę do kina restauracji czy do klubu i tyle z moich rozrywek wink

424

Krzychu wiem o czym piszesz ,ale przytoczę to co moja mama mówi. Nie masz czasu na chwilę odpoczynku, ludzie robią dniami i nocami, lub tylko narzekają jak np. moi teściowie, ale przyjdzie taki wypadek trzeba będzie pójść na badania dwa tygodnie spędzić w szpitalu. Przyjedziesz i się okaże że krowy łańcuchów nie pozrywały a świnie nie zjadły koryt, a gospodarka się nie zawaliła..

425

A życie masz tylko jedno..... My zaplacilismy 600 euro na 4os/2 tyg,bez wyzywienia.Jedziemy samochodem,biezemy troche jedzenia,rowery itd.W tym roku wybieramy sie bardziej na poludnie,a do tej pory podroz zajmowala 9 godzin i juz bylismy na wyspie Krk,na samym poczatku Chorwacjii.Ja do granicy z Czechami mam 40 km,wiec to jeszcze bardziej przemawia za tym,zeby jechac w tamta strone.

426

piotreknnn masz rację ja byłem tam dwa razy i powiedziałem sobie  że jeszcze tam wróccę za tydzień mam Rodos tak że człowiek trochę odpocznie od tego wszystkiego.

427

Panowie u mnie urlop nie realny mieszkamy sami z żoną a bydła nikt nie chce obrządzać jak idziemy  na wesele to na jeden raz ciężko kogoś znależć.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

428

Paweł to witaj w klubie wink a jak bym się wybrał nawet na urlop to czy wytrzymał bym choć ze dwa dni bez pracy ?

429

A ja od 11 lat czuję się jak na urlopie, czasem może lekko nieudanym big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

430 Ostatnio edytowany przez pawelg (2013-06-23 09:44:57)

Koseś jak dzień nic nie robię to na drugi już mi czegoś brak , ale nie da się nic nie robić bo obrządek jest codziennie . Czy to objawy pracocholizmu?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

431

A ja pracuje w Niemczech, weekendy mam wolne to zasuwam na gospodarstwie i gdzie tu mowa o urlopie? Fakt że na ciężarówce się nie narobię ale czasem wolne by się przydało.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

432

Tu miało byc o "cepach"  a nie o leżeniu dupa na piasku w Rumuni....

433

pozwole sobie spytac nie w temacie:jak dodac zdjecie do posta???

434

wszystko jest w instrukcji  forum smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

435

panowie, czy mogl bym prosic jakis namiar na sklep pantery?

436

zerknij na pasek na górze tej strony, masz tam zakładkę "Sklep"

E 516 na części
Telefon 695 076 269

437

Dwa lata temu u nas w żniwa kombajny się topiły w tym roku jak taka pogoda się utrzyma jeszcze z 10 dni to będzie powtórka z rozrywki.
Czas myśleć o kołach bliźniaczych 2 lata temu dorobiłem na tył, a na przód założyłem balonówy odkupione od kolegi który złomował 516 najpierw miałem je na zt 303, przy bliźniakach, na tyle balonówy na przodzie jednak wpadały a tył szedł po wierzchu.
Decyzja jest taka balonówy z powrotem do 303 a do kombajnu 30/18,4 z bieżnikiem od środka a na zewnątrz mam kompletne koła łyse ale jako podporowe zdadzą egzamin tak miał niedaleko jeden gość i było ok.
Tył mam zrobiony na zasadzie rury dystansowej dorobionej ze zwiniętej blachy w warsztacie ślusarskim, przód też tak zrobię.

438

Bliźniak na tyle to jedno ale jeszcze przydała by się większa średnica koła. U mnie w 516 miałem z tyłu 12.5-20 i wpadał to założyłem 16-20. Może i mniej wpadał ale przy cofaniu w mokrym koło nie chciało się kręcić tylko się pchało. Nie bez powodu obecnie zakładają na tył koła 24 cale a nawet 26

E 516 na części
Telefon 695 076 269

439

Laszek a te  16-20 były   w jodełkę ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

440

Nawet nadal są smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269