Temat: Lato 2013

U mnie całe żyto leży równo z ziemią, pszenżyto miejscami a mieszanki mam nadzieję że stoi ale to się okaże, jak nie padało to nie padało a teraz nie chce przestać. U nas leję cały czas od wczorajszego rana :nooo:

2

Odp: Lato 2013

Sławek to wątek lato2013 czy ręce opadają big_smile ? Pszenice jare położone ale kłóski wstają i myślę że będzie ok.

3

Lato nam się rozpoczęło nieciekawie ale jest światełko w tunelu bo właśnie przestało padać, teraz potrzeba tylko słońca :smiley:

Ja byłem na łąkach rano. Siano w balotach w wodzie, pastuchy na 2 łąkach pozalewane bo wody do kolan miejscami i bydło siedzi na takich "wyspach" gdzie nie ma wody. Ziemniaki mają wody równo z redlinami. Chciałem deszczu niedawno to mam.

5

Polak tak ma że lubi narzekać ma za mało biadoli a jak za dużo to pier....

6

więc tak byłem dziś u kuzyna strażaka .... mówi że już dawno nikt nie widział takiego deszczyku ... w ciągu 24 godzin wg tych próbników spadło 110l m2 .... średnia 3 tygodniowa tego miesiąca ...niby w jeden dzien ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7

u mnie w dwa dni 65l

8

Przez dwa dni, do małego basenika mojej córki, kupionego w Biedronce za ok 20 zł, którego to wymyłem i odwróciłem do góry dnem nalało prawie pełno wody. Jutro obmierze z ciekawośc,i ale mysle ze ok 120 ltr grubo

9

Dziś wróciłem z manewrów z Budziejewa i powiem że macie tam przej.... w tym roku tyle pszenicy leży i innych zbóż że łatwo nie będzie ale żeby kukurydza leżała.

10

scoda19 napisał/a:

Dziś wróciłem z manewrów z Budziejewa i powiem że macie tam przej.... w tym roku tyle pszenicy leży i innych zbóż że łatwo nie będzie ale żeby kukurydza leżała.

:wow:  kukurydza!?!

11

a no leży kukurydza i to już jakiś czas hmm

12

to u mnie z opadami skromnie najwięcej za jednym posiedzeniem spadło 27, poprawiło jeszcze 5 i to wszystko. z ostatnich deszczy z tygodnia wyszło 68mm i od tego czasu nie pada.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

13

Byłem dzisiaj zobaczyć na jęczmień ozimy, brakuję mu 2-3 dni słońca i można kosić

14

U mnie pada praktycznie cały czas nie wiem kiedy się skończy , pełnia siewu kukurydzy ludziska przesiewają , ja na końcówce kiszonkowej i gryki mi trochę zostało . Nadają pogodę więc może po niedzieli pozasiewam , no i siana mam jeszcze z 15 ha do skoszenia , także non stop ostra jazda bez trzymanki. A Wy jak pozasiewane?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

15

zaniemówiłem Paweł, nigdy nie miałem takiego cyrku z opadami aby przesiewać kukurydzę. Współczucie brachu.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

16

Dzięki Fenol , ja już się nawet nie w..denerwuje co będzie to będzie pole i kobieta nie mogą leżeć odłogiem więc sieje może coś się zbierze .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

17

Sezon " Żniwa 2013 " rozpoczęty, dzisiaj skosiliśmy niecały hektar jęczmienia, ziarno suche a pod wieczór zdążyliśmy jeszcze zebrać słomę big_smile reszta jęczmienia jest na górze więc muszę poczekać aż ziemia przeschnie

18

To jakiś żart czy co?

19

od cwaniaczek z wielkopolski ..... wink
A jak sypał?

20

Żaden żart, ziarno na przyczepie a słoma w stodole, mierzyliście kiedyś ile waży pełen zbiornik jęczmienia w 512 ?