41

Odp: Lato 2013

Jak tak czytam to co piszecie to się zastanawiam skąd ja jestem ? Gdzie mieszkam ?. Ja może po niedzieli przeprowadzę desykację i nie wiem czy to nie za wcześnie.. a Wy już kosicie smile..

42

U mnie czyli nad samym morzem wszystko zielone prucz jęczmienia zimowego a i siano jeszcze sąsiedzi wożą...

43

no ja jak dobrze to jutro, no może w piątek skończe babranine z bajzlonem. I tak to tylko wymianki tego co najważniejsze, bo na przyszły sezon to trzeba cały dół (podsiewacz, sita, podłoga, obudowa went. ) wymienić...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

44

http://i41.tinypic.com/972kqa.jpg

żniwa 2013 rozpoczęte

http://i44.tinypic.com/2yngihj.jpg

załadunek bina robię w ten sposób

45

no to masz trochę zabawy z tym rozładunkiem
ja w tym roku już zapomnę o dmuchawie
http://img40.imageshack.us/img40/8767/6m0d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

46

ja przedwczoraj już kosiłem jęczmień u znajomego

47

ale Pięknie leje ... masakra przez 2 dni spadło 40l paranoja smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

48

A u mnie tylko kropi ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

49

umnie 25l ale ja sie ciesze  bo ziemniaki  potrzebowaly wody bo sahara sie robila po niedzieli chyba ruszam z opryskiem rzepaku wink  umnie w okolicy po jenczmieniu  skosili chyba wiekszosc   i widzialem ze ci co maj trawe na nasiona tez  kosili wink

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

50

Od wczoraj rana non toped taki konkret kapuśniak. Nie wiem ile litrów na metr ale byłem chwile temu w ziemniorach to tak z 5-7cm błota na wierzchu.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

51

94mm deszczu w 24godziny- takiego wyniku już dawno nie było

52

mpopis widziałem efekty tych 94mm dało ostro.

53

Mnie na szczęście minęła ta ulewa i spadło tylko 17l/m2

54

U mnie rosi delikatnie , dziś  skończyłem siać grykę ciekawe co z tego będzie.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

55

U nas pada od dwóch dni i nie przestaje ...

56

u nas od wczoraj  38l jak na razie pobiło rekord w tym roku dobowych opadów jęczmienia miałem kawałek na szczęście w wtorek go wykosiłem pierwszy raz miałem dwurzędową odmianę niczym się nie różni od jarego ale plon ładniejszy

57

mam nadzieję że wszystkim jakoś uda się zebrać plony...

58

wczoraj  o dziwo przejechałem po rzepaku myślałem że będize za mokro ale jest ok ...  więc rzepak po ostatnim zabiegu ...  jęczmien dopiero około czwartku  inaczej się nie da

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

59

Miałem jechać wczoraj z dosuszaniem na rzepak, ale ciapało. Dziś leje od połowy nocy i nie przestaje, woda polami płynie nie wiem czy koło wtorku wjadę a rzepak już się zaczyna miejscami do koszenia robić. Jak słonko błyśnie będzie połowa stała już sucha a reszta nie dosuszona. W tym roku spóźniłem oprysk...

60

Grzegorz89 napisał/a:

Miałem jechać wczoraj z dosuszaniem na rzepak, ale ciapało. Dziś leje od połowy nocy i nie przestaje, woda polami płynie nie wiem czy koło wtorku wjadę a rzepak już się zaczyna miejscami do koszenia robić. Jak słonko błyśnie będzie połowa stała już sucha a reszta nie dosuszona. W tym roku spóźniłem oprysk...

Nie tylko Ty... ja jutro może wjadę, na ścieżkach zielonego sporo. Czekałem tak samo bo u dołu sporo zielonego były i ziarko też zielone a góra już dobra była...