Odp: Lato 2013
Jak tak czytam to co piszecie to się zastanawiam skąd ja jestem ? Gdzie mieszkam ?. Ja może po niedzieli przeprowadzę desykację i nie wiem czy to nie za wcześnie.. a Wy już kosicie ..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Lato 2013
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak tak czytam to co piszecie to się zastanawiam skąd ja jestem ? Gdzie mieszkam ?. Ja może po niedzieli przeprowadzę desykację i nie wiem czy to nie za wcześnie.. a Wy już kosicie ..
U mnie czyli nad samym morzem wszystko zielone prucz jęczmienia zimowego a i siano jeszcze sąsiedzi wożą...
no ja jak dobrze to jutro, no może w piątek skończe babranine z bajzlonem. I tak to tylko wymianki tego co najważniejsze, bo na przyszły sezon to trzeba cały dół (podsiewacz, sita, podłoga, obudowa went. ) wymienić...
żniwa 2013 rozpoczęte
załadunek bina robię w ten sposób
no to masz trochę zabawy z tym rozładunkiem
ja w tym roku już zapomnę o dmuchawie
Uploaded with ImageShack.us
ja przedwczoraj już kosiłem jęczmień u znajomego
ale Pięknie leje ... masakra przez 2 dni spadło 40l paranoja )
A u mnie tylko kropi ...
Od wczoraj rana non toped taki konkret kapuśniak. Nie wiem ile litrów na metr ale byłem chwile temu w ziemniorach to tak z 5-7cm błota na wierzchu.
94mm deszczu w 24godziny- takiego wyniku już dawno nie było
mpopis widziałem efekty tych 94mm dało ostro.
Mnie na szczęście minęła ta ulewa i spadło tylko 17l/m2
U mnie rosi delikatnie , dziś skończyłem siać grykę ciekawe co z tego będzie.
U nas pada od dwóch dni i nie przestaje ...
u nas od wczoraj 38l jak na razie pobiło rekord w tym roku dobowych opadów jęczmienia miałem kawałek na szczęście w wtorek go wykosiłem pierwszy raz miałem dwurzędową odmianę niczym się nie różni od jarego ale plon ładniejszy
mam nadzieję że wszystkim jakoś uda się zebrać plony...
wczoraj o dziwo przejechałem po rzepaku myślałem że będize za mokro ale jest ok ... więc rzepak po ostatnim zabiegu ... jęczmien dopiero około czwartku inaczej się nie da
Miałem jechać wczoraj z dosuszaniem na rzepak, ale ciapało. Dziś leje od połowy nocy i nie przestaje, woda polami płynie nie wiem czy koło wtorku wjadę a rzepak już się zaczyna miejscami do koszenia robić. Jak słonko błyśnie będzie połowa stała już sucha a reszta nie dosuszona. W tym roku spóźniłem oprysk...
Miałem jechać wczoraj z dosuszaniem na rzepak, ale ciapało. Dziś leje od połowy nocy i nie przestaje, woda polami płynie nie wiem czy koło wtorku wjadę a rzepak już się zaczyna miejscami do koszenia robić. Jak słonko błyśnie będzie połowa stała już sucha a reszta nie dosuszona. W tym roku spóźniłem oprysk...
Nie tylko Ty... ja jutro może wjadę, na ścieżkach zielonego sporo. Czekałem tak samo bo u dołu sporo zielonego były i ziarko też zielone a góra już dobra była...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Lato 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo