261

Odp: Ceny Usług

ja nie mówię  teraz tylko o claasie ... bo jak by nie patrzył  ceny   porównywalne z czym kolwiek innym ...    czy to bizonem czy forszem ...  każdy musi olej wymienic , jakiś pasek itd ,,,  no dobra zaraz wyskoczycie że jak to że większe ... owszem większe  ale co niektórych części .... ale żeletki, łożyska czy  jakieś podrzędne paski to wszystko to samo czyli standard ...  ale jak by nie patrzył   posiedziec i przeglądnac musisz smile
a po za tym   zainteresowanego  koszeniem nie   interesuje że ci maszyna  w polu nawali .. masz wykosić i już  ,  a nigdy nic nie wiadomo ... więc jak ktoś chce za 300 to zapraszam  do mnie smile  nawet swojego nie odpalam ...
A najbardziej mnie rozśmiesza   tekst że tamten bierze 300zł za godzine wiec   on mi za mniejsze pieniądze to wykosi  hahahah  to jest mistrzostwo świata w tym  rozumowaniu

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

262

Ja biorę 250 za godzine i jeszcze ludziom drogo,w tym roku koszę swoje i kombajn pod wiatę,dosyć mam proszenia się przez cały rok o swoje pieniądze,a kombajn na wodę nie chodzi.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

263

Laszek napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:
Laszek napisał/a:

Teraz jedynie jeszcze na kukurydzy można by dorobić kosząc na ziarno, mi się już nazbierało paru klientów tylko teraz lepszy kombajn by się przydał

na kuku to pare lat temu był złoty interes. kumpel tylko u jednego ciął 150 ha przez 5 lat, od 2 lat mu się urwało...

Mam kumpla co sieje na ziarno 80-100 ha i nawet nie myśli żeby swój kombajn przezbrajać bo mu go zwyczajnie szkoda a ma od dwóch lat od nowości Tucano 440, a i oprócz niego już się trochę nazbierało na miejscu klientów tych co im siałem i też już się głoszą na suszenie. Zobaczymy co to będzie. Za koszenie kukurydzy jakie były ostatnio ceny? I za siew ile braliście?

kumpel bierze tak samo za koszenie kuku jak za zboża czy rzepak jakieś 280 zł od ha. siew średnio ok 120 zł

264 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2013-07-25 16:13:44)

Za belowanko ile? lepiej siatka czy sznurek? 323 + sipma clasic dojazd 20km w jedna strone i przewoz belek 1214 + 2 Przyczepy? i potem po ile sprzedawac jak z transportem do kogos? smile

ps. SLOMA do belowania

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

265

Jak tam Panowie kształtują się stawki za koszenie zbóż ????

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

266

Na Podkarpaciu 300 zł z godzinę. Przynajmniej w moich rejonach (kombajn rekord).

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

267

U nas to za hektar 300 zł

mdw

268

Zboża plonujące 7ton nie da się wykosić za 300.Najchętniej pozbył by się kombajnu i płaciłbym po 450za h ale pod warunkiem że kosi kiedy chcę ja.

269

Myślisz że kombajn spali więcej i napsuje się w nim części za więcej niż 450zł do hektara czy godziny? Nie widzę kalkulacji mając może 2hektary tak, ale 20 już jej nie widzę.

270

u nas słyszałem stawki za rzepak  w tym momęcie są w granicach 440-450zł za ha ... nie wazne czy bizon czy co innego ...  sa tak położone ze nie idzie zaszaleć .... trzeba golić równo z ziemią ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

271

za położone wiadomo że inaczej się liczy

mdw

272

Z bratem  kosiliśmy 40h małym kombajnem.Były lata że nie dawaliśmy radę .Każdy kosi pierwsze sobie.Najem odpada.Efekt -Jeczmień na ziemi, połowa plonu .Podeszły deszcze ,pszenica porost,po parametrach.Tysiące złotych w plecy.Dlatego twierdzę że 450zł /h kiedy chcę to niedużo.Jeżeli chodzi o kalkulację to na 20h które mam kupiłem 514 za 31tyś transport 2 ,remont(nie do końca) 8,budowa zadaszenia 3.W moim przypadku to dużo.Ale podkreślam koszę kiedy chcę i nie przepada mi w polu.Wolny czas zarobek.hektar koszony 2 bieg przyspieszacz i 3tony to 250zł.Ale przy7ton,1big powoli to niestety 350 to nie dużo.Może przy nowych kombajnach kiedy korzystasz  z prow i vatu zakładając sprzedaż kombajnu jak się zacznie sypać razy ilość godzin rocznie to się opłaca kosić za 300zł hektar ,ale nie mnie( oczywiście mówimy o ładnym zbożu)

273

Witam
Co sądzicie o cenach kukurydzy na żniwa ?
Jak myślicie jakie będą ?

274

Tomala mokra po 350 zł ja mam kontrakt po 550 zł za tone

275

gościu z chemirolu sam mi mówił żebym nie spieszył się ze sprzedażą suchej, i mówił że wszyscy "duzi" w okolicy też nie zamierzają od razu sprzedawać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

276

kolega proponuje kontrakt po 350+vat za mokrą i się zastanawiam ?
Co myślicie ?

277

to jest właśnie ten minus jak się sprzedaje mokrą, musisz sprzedać od razu i tyle, wszystko zależy kto z jaką ceną wyskoczy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

278

Takie są opiene że qq będzie bardzo dużo i cena mokrej poleci o 30% dół. To jest szansa dla Lecha przy tanim suszeniu i swoim sprzęcie może troche zarobić na usługach.

279

Właśnie nie pomimo dużych zasiewów kukurydzy ma być o milion ton miej,dziś tak z instytutu oficjalnie powiedzieli i dlatego ich dziwi cena 350 chociaż słyszałem i o cenie 300.A przyczyna mniejszych zborów podali warunki pogodowe.

280

Warunki pogodowe i dużo zasiane jest przez takich co zasiali pierwszy raz i się bardzo na to napalili nie koniecznie mając o tym pojęcie, nie uważam się tu za wielkiego znawcę ale widzę na przykładzie we własnej okolicy jak co niektórzy w gorącej wodzie kąpani zasiali i dość sporo i niekoniecznie jest to ładna kukurydza

E 516 na części
Telefon 695 076 269