61 Ostatnio edytowany przez sawek.1990 (2013-07-28 20:29:59)

Odp: Kupie 516-517

Według danych producenta 10-13 kg na hektar, według tych samych danych robi 2.5 ha na godzinie czyli  10x2.5=25kg na godzinę przy gęstości ON około 0.85 kg/l wyjdzie coś koło 27-28 l na godzinę. Taki wynik wyszedł mi z danych technicznych i dlatego pytam, możliwe że gdzieś się pomyliłem a co do 56 to po przeliczeniu wychodzi coś koło 15 z tych samych danych.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

62

Ale że o co dokładnie ci chodzi???

63

Tylko głośno myślałem jak np v8 ify może palić tak mało jak na swoją wielkość i nic po za tym.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

64

Jest tam 8 garków i siłą rzeczy swoje musi spalić, nie przeskoczysz tego. Gadałem z jednym gościem co miał kilka sztuk 516 i 517, mówił że jak ma się duże pola to opłaca się mieć ten kombajn ale na małe pola to z paliwem nie robota bo czy ten kombajn jedzie między polami czy kosi to równo spala smile u mnie z silnikiem jelcza to zauważyłem że ciut mniej spalał ale w tym roku na jęczmieniu jakoś dużo mi wyszło, może dlatego że było trochę przestojów związanych z prawidłowym ustawieniem. W tym roku założyłem mu obrotomierz silnika i wyszło że dotychczas kosiłem na 1800 obrotów i może dlatego tak w miarę mało palił a teraz mam go ustawionego na 2100

E 516 na części
Telefon 695 076 269

65

zwykły bizon  spalał  od 15 do 20 na ha ...  chodx by na uszach tanczył mniej nie wyszło ... chyba ze nie było co kosić ...  z tym spalaniem to legendy .. zalezy jaki silnik i jakie paliwo ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

66

dobrze mowisz wojtas kazdy silnik jest inny i kazdy ma swoja kulture pracy.. mielismy 40 bizona to palila nam 8l jak sie kosilo normalnie. 56 palila 11l a rekord min 15 na spokojnie. z sieczkarnia 18 to pestka.. za to myslimy z tata o 514 smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

Mi bizon palił tak jak Wojtas pisze 14-20 litrów na ha, 14 bez sieczkarni . Kuzynowi 514 z ifą podobno 11-12 później z perkinsem podobnie.

68

Panowie te typy tak maja jak ściągałem 517 ze Świdnicy na drodze wyszło mi 20 litrów na godz. z zegarkiem w rękę. Tak samo mam z 323 czy na pusto czy pod obciążeniem pali 10 litrów na godzinę tak samo jest z 516 czy 517 bez znaczenia, co robi, z czym pracuje pali swoje tak jak wyżej pisał Lechu na małych parcelach się traci na dużych zyskujesz ot cała filozofia przy traktorze pompę i wtryski mam od PiotraK, więc nie mówcie, że coś nie tak od zawsze tak miałem z tymi traktorami, że tak paliły może dlatego że rzadko korzystam z obrotów poniżej 1600.

69

Jak by nie było za niewykorzystaną moc się płaci!

70

No dzisiaj bestia mnie zaskoczyła na 2,5 ha żyta spaliła 50L w tym 4 km dojazdu.Można powiedzieć że młocka szła dobrze gdyby nie pękł przewód olejowy(zaraz za pompą A25) i wyleciało z 10L oleju.

71

Przyzwyczaj sę do takich niespodzianek big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

72

Dzisiaj w pszenicy zawiodłem się ,nie domłaca wszystkich kłosów i cepy do wymiany może macie na sprzedanie jakieś zdrowe cepy.

73

Tomek kłosów czy ziarna są w zbiorniku z plewą?

74

Macie, pisz na PW.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

75

tomek1974 napisał/a:

Dzisiaj w pszenicy zawiodłem się ,nie domłaca wszystkich kłosów i cepy do wymiany może macie na sprzedanie jakieś zdrowe cepy.

Gdzieś ostatnio widziałem za 15 tysiaków, reszta kombajnu i dwa hedery gratis. big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

76

U mnie w sobotę przy 516 padło ciśnienie oleju w silniku, ogólnie to od początku szału nie było ale teraz wyjechałem na pszenżyto i jak się rozgrzał konkretnie silnik to na max obrotach kontrolka się nie pali ale jak zdejmę z obrotów to już lipa. Ogólnie to jest na sprzedaż i już nawet się gościu pytał, myślę że się dogadamy a silnik jest w stanie żeby wjechać na lawetę. A mam już zaklepaną ładną 514 i całkiem blisko mnie co kiedyś już pisałem. Gościu ma jeszcze jeden dzień koszenia u siebie więc we wtorek chyba już będzie u mnie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

77

przemo kłosy są niedomłócone za kombajnem a nie w zbiorniku.Laszek jak na korbowodach jest w miarę to na takim słabym ciśnieniu można jeszcze pośmigać kilka lat najważniejsze to dobre chłodzenie.MAREKPE widzę że kochasz te kombajny.