RadekZly napisał/a:...Mam do wymiany pompę wody (koło się rusza na boki i czasem leci z pompy woda). Jak go kupiłem i do dziś wiatrak chodził na stałe z kołem a kabelek w pompie od czujnika elektromagnesu sobie wisi nie podłączony (gdzie on powinien być podłączony?).
Powinien być podłączony o takiego dużego czujnika w kolektorze wodnym, zaraz przy zaworze od świecy płomieniowej. W sumie to jest potrzebne tylko na duże mrozy do szybkiego zagrzania silnika (odłączony wiatrak od pompy) i szczerze powiedziawszy nie bardzo jest Ci to potrzebne, bo o ile jeszcze ten układ działa, to po podłączeniu może narobić Ci tyko kłopotów. Chociaż pewnie i tak już od lat to jest niesprawne, i dlatego pompa jest zablokowana.
RadekZly napisał/a:Pytanie: Czy kupować nową oryginalną z elektromagnesem produkcji ddr za 550zł czy zwykłą produkcji GM...(B czy P? jakoś tak) za 250zł ? Niby mówią że takie same działanie.
Działanie w pompowaniu wody takie samo, z różnicą jak wyżej i nie warto przepłacać. Ale te tańsze zanim trafią do silnika, od razu muszą przejść remont i wtedy jest spokój na długie lata. Taka pompa, prosto ze sklepu, niestety nie nadaje się do użytku bo nie podziała zbyt długo.
RadekZly napisał/a:Jeszcze się do tego nie zabierałem ale jaka jest różnica w przykręcaniu wiatraka na 3 czy 4 śruby? Jakie są u nas w ciągnikach na 3 czy 4... ?
To ma znaczenie tylko dla wiatraka, żeby przy zmianie pompy zostawić stary wiatrak.
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.