Temat: E512 filtr oleju hydrauliki
Witam,
Czy w 512 jest jakiś filtr od hydrauliki? istnieje możliwość podkręcenia ciśnienia w ukladzie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » E512 filtr oleju hydrauliki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Czy w 512 jest jakiś filtr od hydrauliki? istnieje możliwość podkręcenia ciśnienia w ukladzie?
Zaraz pod ameliniowym korkiem na zbiorniku jest fltr oleju, a co do podkręcenia cśnienia, to idealnym sposobem jest regeneracja pompy.
Powodzenia.
Chłopaki a jaka może być przyczyna wolnego podnoszenia hederu? Wycieków nie widać, dodam że podczas nawrotu jak koła mam skręcone na max hederu nie podniesie nawet na cm (nie wiem czy to normalne, nie przypominam sobie takiego problemu rok temu)
A to nie wina pompy?? Wygląda tak jak by się już kończyła i przy skręcie brakowało ciśnienia na podnoszenie. Ale mogę się mylić.
Sprawdź poziom oleju
I naciągnij paski.
Olej jest ok, przemo chodzi Ci o te paski przy przy zbiorniku oleju?
Paski od napędu pompy olejowej, u mnie jak są luźne to jak podnosisz heder i zaczniesz skręcać kierownicą to się śliskają i przestaje podnosić
i to chyba bedzie to, dzieki za pomoc
Nie znam się na hydro w forsach, ale czy brak podnoszenia przy skręcie nie jest przypadkiem spowodowany zaworem pierwszeństwa przepływu? (orbitrol jest zasilany w pierwszej kolejności, aby była możliwość kierowania na wypadek jakiejś awarii)
i to chyba bedzie to, dzieki za pomoc
Nie ma sprawy, daj znać czy to było to
Podciągnąłem paski, jest lepiej, z tym że jeden z pasków jest bardziej naciągniety, drugi jest luźniejszy
To chyba ten jeden się śliska jeszcze, trzeba by wymienić dwa na nowe i powinno być dobrze, mnie też to czeka bo już nie idzie bardziej naciągnąć.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » E512 filtr oleju hydrauliki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo