161

Odp: ceny ziemi

Czyli bidy nie ma i rolnicy szaleją.

162

Nie rozumiem jak można tyle płacić. Niektórzy najbardziej mnie wkurzają jak jeszcze do tego mówią że robią wszystko dla dzieci to już mają pojechane.

163

pikuś   gośc u nas nabił po 82 tys za ha 3 klasy  w kawałku 40ha  to jest szał ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

164

W takich cenach to ja swoją ziemie chętnie sprzedam. Ktoś chętny ??:)

165

U nas też ponabijalo paru po 60 dych , przyszło co do czego to nie mieli czym zabezpieczyć kredytu i kasa przepadła.

mdw

166

Paranoja,ja kupiłem 2,8 ha w jednym kawałku (trochę 5 a reszta 4b 4a) po 25 000 za ha i wam powiem że się zastanawiałem czy brać.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

167

Ja kupilem 1,8 4b za 40tys.

168

Mam 33 ha no i teraz zastanawiam się czy jestem milionerem czy dziadem ? na pewno nie mam już szans na powiększenie gospodarstwa.

169

Dobrze Androl piszesz najgorsze jest to że kiedyś tyle może być za mało żeby rodzinę wyżywić, i trzeba będzie jeszcze pracy szukać. I tak do usranej śmierci.

170

panowie w tej chwili co to jest 30 ha ??   jak z tego to jest nadal wegetacja wiem po sobie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

171

Ale wystarczy na 20ha zasiać łąki a na pozostałych gruntach siać kukurydzę plus kupić trochę paszy pełno porcjowej  i można już stado minimum 100szt bydła opasowego wyżywić . A z tego już można konkretny grosz zarobić .

172

http://tablica.pl/oferta/grunt-rolny-10 … ab51038cff
coś dla Ciebie

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

173

Co to za handlarz że ma aż tyle pola w ogłoszeniach i łącznie z tego grube miliony by były.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

174

Powiem tak,że jeśli to nie jakieś żarty to może mieć to zwiazek z aferą z doplatami , jest to gruba sprawa bo te ziemie były często gęsto kupowane po cichu przez ustawionych ludzi. wiem  co nieco jak to sie odbywa u nas , jak nie masz znajomka a agencji to ci dzierzawy nie sprzedadzą nawet jak masz umowe, mimo że troche się a to wzieli kupe ziemi wukupuja ludzie nie wiadomo  z kąd, gdzie powinien być przetarg ograniczony robią nieograniczony , czemu? bo sie nikt nie czepiał ,jesli to nie przekręt to widać  że sie komuś noga poślizła i chce jeszcze sprzedać to co może, póki zaden urząd na to nie siądzie ,

mdw

175

Yoko możesz mieć coś racji bo kto by miał ziemi za ponad 200 mln bo jak by to zsumował na pewno tyle będzie.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

176

u mnie gdzie mieszkam była sprzedasz ziemi z agencji ziemia naj tańsza po 68tyś a naj drosza 100tyś za hektar łącznie było około 80h  klijętów nie brakowało  jak u nas ktoś by wystawił 100h za 2 700 000 to odrazu ktoś by kupił

177

Tu gdzie mieszkam ziemi jakiejkolwiek brak jak sie gdzies cokolwiek pokarze to minimum 100 000.Ale unas sa małe pola 3h w jednym kawałku to luxus.Ja mam 19h i nie nazekam bo tu taka powierzchnia to norma.Tylko narobic sie trzeba bo warzywa i pyry choc dwa lata wstecz trzeba było cały sezon dokładac bo była lipa w zeszłym tez miodów nie było ale juz lepiej. No a ten sezon jest jak narazie bardzo dobry.Jakto unas mówja co trzeci rok płaci a co drugi traci.Powiekszyc gospodarstwa to juz sie chyba nieda wiec trzeba walczyc natym co jest.

178

Mi się zdaje że to jakiś przekręt bo te chmury na zdjęciu nie wyglądają jak z Nidzicy . A dodatkowo brak numeru telefonu czyli tak jak w ogłoszeniach z nadzwyczaj atrakcyjną ceną maszyn rolniczych bądź samochodów .

179

Koseś ale te drzewo w oddali to podobne do tego na którym w krzyżakach Zygfryd się powiesił, smile

180 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2013-12-10 20:15:51)

napisałem do gościa:  Witam jestem z okolic zgorzelca , w jakiej miejscowości są te łąki na sprzedasz?
odpisał : Jak w Ogłoszeniu....chyba że szuka Pan w innym miejscu - też mam. Zapraszam do biura ustalimy warunki sprzedaży i pójdziemy dalej...                                                                                   i ja odisałem : No dobrze ale W Zgorzelcu nie ma tylu ha łąk? Jakaś dokładniejszą lokalizacje? A gdzie to biuro ?

mdw