Odp: ceny ziemi
Czyli bidy nie ma i rolnicy szaleją.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli bidy nie ma i rolnicy szaleją.
Nie rozumiem jak można tyle płacić. Niektórzy najbardziej mnie wkurzają jak jeszcze do tego mówią że robią wszystko dla dzieci to już mają pojechane.
pikuś gośc u nas nabił po 82 tys za ha 3 klasy w kawałku 40ha to jest szał ....
W takich cenach to ja swoją ziemie chętnie sprzedam. Ktoś chętny ??:)
U nas też ponabijalo paru po 60 dych , przyszło co do czego to nie mieli czym zabezpieczyć kredytu i kasa przepadła.
Paranoja,ja kupiłem 2,8 ha w jednym kawałku (trochę 5 a reszta 4b 4a) po 25 000 za ha i wam powiem że się zastanawiałem czy brać.
Ja kupilem 1,8 4b za 40tys.
Mam 33 ha no i teraz zastanawiam się czy jestem milionerem czy dziadem ? na pewno nie mam już szans na powiększenie gospodarstwa.
Dobrze Androl piszesz najgorsze jest to że kiedyś tyle może być za mało żeby rodzinę wyżywić, i trzeba będzie jeszcze pracy szukać. I tak do usranej śmierci.
panowie w tej chwili co to jest 30 ha ?? jak z tego to jest nadal wegetacja wiem po sobie
Ale wystarczy na 20ha zasiać łąki a na pozostałych gruntach siać kukurydzę plus kupić trochę paszy pełno porcjowej i można już stado minimum 100szt bydła opasowego wyżywić . A z tego już można konkretny grosz zarobić .
http://tablica.pl/oferta/grunt-rolny-10 … ab51038cff
coś dla Ciebie
Co to za handlarz że ma aż tyle pola w ogłoszeniach i łącznie z tego grube miliony by były.
Powiem tak,że jeśli to nie jakieś żarty to może mieć to zwiazek z aferą z doplatami , jest to gruba sprawa bo te ziemie były często gęsto kupowane po cichu przez ustawionych ludzi. wiem co nieco jak to sie odbywa u nas , jak nie masz znajomka a agencji to ci dzierzawy nie sprzedadzą nawet jak masz umowe, mimo że troche się a to wzieli kupe ziemi wukupuja ludzie nie wiadomo z kąd, gdzie powinien być przetarg ograniczony robią nieograniczony , czemu? bo sie nikt nie czepiał ,jesli to nie przekręt to widać że sie komuś noga poślizła i chce jeszcze sprzedać to co może, póki zaden urząd na to nie siądzie ,
Yoko możesz mieć coś racji bo kto by miał ziemi za ponad 200 mln bo jak by to zsumował na pewno tyle będzie.
u mnie gdzie mieszkam była sprzedasz ziemi z agencji ziemia naj tańsza po 68tyś a naj drosza 100tyś za hektar łącznie było około 80h klijętów nie brakowało jak u nas ktoś by wystawił 100h za 2 700 000 to odrazu ktoś by kupił
Tu gdzie mieszkam ziemi jakiejkolwiek brak jak sie gdzies cokolwiek pokarze to minimum 100 000.Ale unas sa małe pola 3h w jednym kawałku to luxus.Ja mam 19h i nie nazekam bo tu taka powierzchnia to norma.Tylko narobic sie trzeba bo warzywa i pyry choc dwa lata wstecz trzeba było cały sezon dokładac bo była lipa w zeszłym tez miodów nie było ale juz lepiej. No a ten sezon jest jak narazie bardzo dobry.Jakto unas mówja co trzeci rok płaci a co drugi traci.Powiekszyc gospodarstwa to juz sie chyba nieda wiec trzeba walczyc natym co jest.
Mi się zdaje że to jakiś przekręt bo te chmury na zdjęciu nie wyglądają jak z Nidzicy . A dodatkowo brak numeru telefonu czyli tak jak w ogłoszeniach z nadzwyczaj atrakcyjną ceną maszyn rolniczych bądź samochodów .
Koseś ale te drzewo w oddali to podobne do tego na którym w krzyżakach Zygfryd się powiesił,
napisałem do gościa: Witam jestem z okolic zgorzelca , w jakiej miejscowości są te łąki na sprzedasz?
odpisał : Jak w Ogłoszeniu....chyba że szuka Pan w innym miejscu - też mam. Zapraszam do biura ustalimy warunki sprzedaży i pójdziemy dalej... i ja odisałem : No dobrze ale W Zgorzelcu nie ma tylu ha łąk? Jakaś dokładniejszą lokalizacje? A gdzie to biuro ?
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo