21

Odp: Ostatnio coś za dużo nas w mediach...

To nie są odpady , to jest odpad z polskiej kukurydzy ,,ktora idzie do niemieckiej biogazowni, i to jest bioferment, nawóz naturalny, śmierdzi jak gnojówka, ale kopa daje roślinom

mdw

22

Może wiecie gdzie w centrum jakaś powstała???

23

Nie daleko mnie koło Rawy Mazowieckiej.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

24

Tak....a Niemcy wspominali o chorobach kukurydzy jakie maja od tego "naturalnego nawozu"??

Zachwycacie sie bo za darmo dają....szkoda gadać....

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

25

Leją to u nas z 6 lat i nie ma problemu, ale to za darmo to to nie jest.

mdw

26

Kurcze za daleko , podobno do 50km biorą.

27

No nie za darmo.... ale taniej niż nawóz....

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

28

Mi się wydaję że jak by to był taki dobry nawóz to niemcy by go nie oddawali za małe pieniądze tylko by wszystko szło do nich a tak to musi być coś nie tak.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

Kurde o czym wy piszecie? W pracy magisterskiej zajmowałem się takimi odpadami i kompostami najróżniejszymi  i nie jest to nic szkodliwego, przecież to przefermentowana kiszonka z kukurydzy albo gnojowica, z której odciągnięto metan. Niemcy to oddają bo ile możesz tego wlać na pole? Tak samo jak Niemcy biorą od Hoiendrów gnojowice świńską i bydlęcą bo im już brakuje ziemi, żeby tyle towaru rozlewać.

30

Kto by pomyślał że ludzie gównem handlowac będą tongue
A tu coś z mojej okolicy, samochód nie raz u mnie ostatnio gościł a tu nagle w mediach chociaż sprawa ma się nie od dzisiaj ..
http://uwaga.tvn.pl/64927,wideo,425818, … ortaz.html

31

Przeglądam TAP - kto testuje ciągniki?? - mpopis
czytam Agrotechnikę - kto prezentuje maszyny swojej produkcji?? - mpopis

Playboya boję się otworzyć .....

smile:):):):):):)

32

Też czytałem dobrze aby wypowiedział się który na nim zrobił najlepsze wrażenie,no i w teście wyszło które najlepiej lubią pociągnąć ON.

33

największym przegranym dla mnie w teście był dla mnie jelonek. Jeśli bym miał któryś kupić to wybrałbym TYM-a.

34

No to włodarze umoczonych na zielono ciągników nie mają tęgich min.

35

Znajomemu 135 km JD w orce pługiem 4 obrotowa kuhn na glebach 3-4 klasa spalanie na 1ha wychodzi 20-22 l ON.

36 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2013-09-11 20:41:49)

http://www.ciagniki.jachowicz.net/index … agniki-tym

mdw

37

U mnie jak sprawdzalem,to wyszlo 15 l/ha.Claas Arion 135 km,Kuhn 5 skib,4 klasa ziemi.Jestem super zadowolony z tego ciagnika.Jest tam silnik John Deere.Mowia i pisza,ze Claas z tym samym silnikiem pali mniej,niz John Deree.Nie wiem jaka prawda,bo nie mam porownania.

38

Też tak słyszałem że classy palą mniej z tymi silnikami niż jelonki, Mi massey spala średnio 14-16 l na ha.zależy od warunków,ale na malych kawałkach,klinkach czy glinach to i 20 mało...

mdw

39

panowie jelonek 7830  z podorywkowym 5 metrowym   na ha wciąga 25l  i nie przekroczy 10km na godzinę ...  one nie palą wpier....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

40

Brałem pod uwagę TYM'a ale kupiłem jednak Kubotę. Szkoda, że jej nie było w testach ....