Odp: Ostatnio coś za dużo nas w mediach...
To nie są odpady , to jest odpad z polskiej kukurydzy ,,ktora idzie do niemieckiej biogazowni, i to jest bioferment, nawóz naturalny, śmierdzi jak gnojówka, ale kopa daje roślinom
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ostatnio coś za dużo nas w mediach...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To nie są odpady , to jest odpad z polskiej kukurydzy ,,ktora idzie do niemieckiej biogazowni, i to jest bioferment, nawóz naturalny, śmierdzi jak gnojówka, ale kopa daje roślinom
Może wiecie gdzie w centrum jakaś powstała???
Nie daleko mnie koło Rawy Mazowieckiej.
Tak....a Niemcy wspominali o chorobach kukurydzy jakie maja od tego "naturalnego nawozu"??
Zachwycacie sie bo za darmo dają....szkoda gadać....
Leją to u nas z 6 lat i nie ma problemu, ale to za darmo to to nie jest.
Kurcze za daleko , podobno do 50km biorą.
No nie za darmo.... ale taniej niż nawóz....
Mi się wydaję że jak by to był taki dobry nawóz to niemcy by go nie oddawali za małe pieniądze tylko by wszystko szło do nich a tak to musi być coś nie tak.
Kurde o czym wy piszecie? W pracy magisterskiej zajmowałem się takimi odpadami i kompostami najróżniejszymi i nie jest to nic szkodliwego, przecież to przefermentowana kiszonka z kukurydzy albo gnojowica, z której odciągnięto metan. Niemcy to oddają bo ile możesz tego wlać na pole? Tak samo jak Niemcy biorą od Hoiendrów gnojowice świńską i bydlęcą bo im już brakuje ziemi, żeby tyle towaru rozlewać.
Kto by pomyślał że ludzie gównem handlowac będą
A tu coś z mojej okolicy, samochód nie raz u mnie ostatnio gościł a tu nagle w mediach chociaż sprawa ma się nie od dzisiaj ..
http://uwaga.tvn.pl/64927,wideo,425818, … ortaz.html
Przeglądam TAP - kto testuje ciągniki?? - mpopis
czytam Agrotechnikę - kto prezentuje maszyny swojej produkcji?? - mpopis
Playboya boję się otworzyć .....
:):):):):):)
Też czytałem dobrze aby wypowiedział się który na nim zrobił najlepsze wrażenie,no i w teście wyszło które najlepiej lubią pociągnąć ON.
największym przegranym dla mnie w teście był dla mnie jelonek. Jeśli bym miał któryś kupić to wybrałbym TYM-a.
No to włodarze umoczonych na zielono ciągników nie mają tęgich min.
Znajomemu 135 km JD w orce pługiem 4 obrotowa kuhn na glebach 3-4 klasa spalanie na 1ha wychodzi 20-22 l ON.
U mnie jak sprawdzalem,to wyszlo 15 l/ha.Claas Arion 135 km,Kuhn 5 skib,4 klasa ziemi.Jestem super zadowolony z tego ciagnika.Jest tam silnik John Deere.Mowia i pisza,ze Claas z tym samym silnikiem pali mniej,niz John Deree.Nie wiem jaka prawda,bo nie mam porownania.
Też tak słyszałem że classy palą mniej z tymi silnikami niż jelonki, Mi massey spala średnio 14-16 l na ha.zależy od warunków,ale na malych kawałkach,klinkach czy glinach to i 20 mało...
panowie jelonek 7830 z podorywkowym 5 metrowym na ha wciąga 25l i nie przekroczy 10km na godzinę ... one nie palą wpier....
Brałem pod uwagę TYM'a ale kupiłem jednak Kubotę. Szkoda, że jej nie było w testach ....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ostatnio coś za dużo nas w mediach...
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo