Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Agrolok proponował mi w tym tyg 675 netto/t z ich transportem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Agrolok proponował mi w tym tyg 675 netto/t z ich transportem.
Animex Grodków pszenica 700, pszenżyto 560 ceny brutto.
Soufflet Strzelin pszenica 650 netto
Dzisiaj kopiłem prosięta cena 320 zł za parę.
Jak u Was "owiesy"???
ja zmiotki wypchnąłem po 460....
Animex Grodkow pszenżyto 640 Brutto pszenica paszowa720 brutto. Ceny z wczoraj. W poniedzialek pakuje polowe i wioze ok 11 ton pszenżyta oczywiście. Pszenica musi poczekac na lepszą cenę
Panowie ma ktoś jakieś kontrakty podpisane na ziarno mokrej kukurydzy? Mi proponują 400-420zł za tonę mokrej kuku przy wilgotności 30%. Dobra cena jak na ten rok? Jak wygląda sprawa u was panowie??
Mam po 550 + vat umowa na 150 ton myślę że trochę zostanie liitu ale z tym nie powinno być problemy z tego co pamiętam Woźniaki podpisują po 320 zł.
Ja mam po 500 netto.
No to ceny macie super bo obecna to szału nie ma na mokrą, ale dla mnie to dobrze
U nas kukurydze zielone że szok to i wilgotność będzie spora.
Jakie są ceny nawozów azot bo teraz najtaniej i byle do wiosny. Can 27-1100 brutto,RSM-32 1020
panowie jakie u was ceny mokrej kukurydzy?
U mnie 430 netto bioagra Goświnowice , a sucha to jakieś nieporozumienie 610-620 proponują.
to faktycznie jakieś nieporozumienie z tą ceną suchej do mokrej
Masz jakieś lepsze opcje sprzedaży suchej? Myślałem kupić mokrą wysuszyć i zarobić parę złoty , ale puki co to mija się z celem.
U mnie dają 400-420 za mokrą. Myślałem ze będzie lepiej ale twierdzą że towaru do oporu.
Może za 2-3 tygodnie będzie lepsza cena....
Panowie dziś odstawiałem część swojej kukurydzy do Woźniaka płacone po 550 + vat cena dnia na dziś u nich to 480 brutto.
Zostanie mi jeszcze troche limitu do odtąpienia niestety w tym roku plony dużo niższe
do odstąpienia??
Wszystkie ceny macie fajne ale trzeba dodać że osiągalne przy 30% wilgotności ,niestety w moim regionie wilgotność na poziomie 35% to rzadkość i bardziej jest w stronę 40% a za każdy procent pow.30 u nas potrącają 15zł. .Ja mam na ten tydzień zaklepane po 430bez względu na wilgotność więc jeszcze nie tak źle .A jakie macie plony bo znajomy ma w tym roku ma max 6t/ha. i aż się boję jak moja sypnie .
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo