Odp: Znikł mi olej hydrauliczny
wspomaganie masz na orbitrolu?
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Znikł mi olej hydrauliczny
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wspomaganie masz na orbitrolu?
tak. ale co ono ma wspólnego? hydraulika pracuje bez zarzutów ale po dniu pracy muszę dolać z 5l oleju do hydrauliki. przecieków zewnętrznych narazie brak
Jeśli masz na orbitrolu to jedyne co mi przychodzi do głowy to uszczelniacz w pompie głównej ten na foto
Uploaded with ImageShack.us
poluzowałem pompę i jest sucho, jutro biorę się za siłownik podnośnika
Pytanie do kolegów którzy wymieniali uszczelniacze w siłowniku podnośnika w F303, czy to była ta przyczyna teleportowania się oleju z hydrauliki do skrzyni ?.
w moim przypadku tak
Forsze już zagarażowane na zimę, wiosną trzeba będzie zrobić i chyba wolę w F303 wymontować podnośnik niż pompę chociaż to droższa opcja.
Witam Panowie Mam 323a Dzisiaj Zmieniłem Pompę Wspomagania Na Ruską 16 Jes Niby Okej Ale Jak Kręcę Kierownica To Jest Tak Jakby Skakała . I Moje Drugie Pytanie Tutaj Pod Akumulatorem Jest Zbiornik Na Olej Czy Tam Się Leje Olej Do Skrzyni I Do Wspomagania Bo Ja Dzisiaj Nalałem Hipolu 6 Weszło 15 L Bo Tyle Miałem I Teraz Niewiem Co To Robić Z Tymi Olejami .
w 323 jest jeden olej do wspomagania i hydrauliki wchodzi go tam ok 95l jak będzie mniej to będzie gorzej łapac wiem u mnie jest ciut mniej i na nierównościach już kiera ciężej chodzi
aha to juz wie a jakim olejem najlepiej jest zalać ten układ
hipol 6 jak się rozgrzeje to rzadszy od wody, 1 tyś wykopać z pod ziemi i wymienić cały na agrol u, tam i od frytek może być w tym koktajlu.
agrol albo hl 68 jak tam chesz byle dużo. Na zbiorniczku masz wężyk, jak ciągnik stoi równo to w wężyku powinno być z 1cm powietrza oczywiście od góry...
ok to juz wiem a panowie po wymianie pompy wspomagania na tą ruską 16 tak przy skręcaniu skacze kierownica i co to przesto że jest za mało oleju czy jak
Oleju mam zawsze na maks. i to skakanie nieraz mi się trafi gdy ugniatam obornik na pryzmie, ale ciągnik prawie w pionie staje.
mi też kiera skacze czasami sie przycina nawet nie wiem musze jeszcze raz do orbitrolu zajrzeć
Ruska 16 to nie najlepszy wybór wiem po sobie , pompa ma za małą wydajność i czasem nie nadąża obsłużyć hamulca , sprzęgła i kierownicy
dziwne u mnie na 16 wszystko chodzi miodzio :)już 8 lat
no i olej dolany pompa zmieniona i gra gitara DZIĘKI KOLEDZY !!!!!
Drodzy koledzy , mam pytanie czy mozna mieszac olej przekladniowy z hydraulicznym w forszaju zt 323 i jaki bylby najlepszy waszym zdaniem do silnika olej ?
pod żadnym warunkiem nie wolno mieszać jedynie agrol u coś tam może znieść ,co do silnika to każdy dobry 15w40 byle nie superol.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Znikł mi olej hydrauliczny
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo