441

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

Możesz ''powiedzieć'' dokładniej co dokręcić.

442 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2013-09-16 22:14:27)

scotii napisał/a:

panowie panowie mam takie pytanko czy mogę sobie bezkarnie dokręcić sekcje na pompie wtryskowej (281c), ponieważ paliwo się wydobywa z pod 3 sekcji . Wiem ze większość z was napisze zanieś do pompiarza ale w tym sezonie nie ma na to czasu słowo pójdzie przed kolejnym:) ale czy takie dokręcenie nie wpłynie na prace silnika ? czy puki chodzi to nie ruszać ?

Trochę możesz dokręcić, ale bez przesady, bo całą listwę zablokujesz. Generalnie króciec przekręca się tylko z odpowiednim momentem, ale w niektórych przypadkach można trochę tą zasadę nagiąć, tylko wtedy musisz sprawdzić czy listwa dalej chodzi lekko i płynnie. A paliwo leci Ci spod sekcji, czy z sekcji?

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

443

wydobywa się miedzy obudową pompy a tym króćcem (tak jakby z gwintu) nie dokręciłem od razu bo jest taka klamerka co trzyma dwa te krućce zęby się nie odkręcały (chyba),wiec stwierdziłem ze zablokowane jest dla jakiegoś celu . Wiec tak sobie jeżdżę z pompy kipi a jak postoi 4h to sie zapowietrzy pompa wtryskowa

444

Poluzuj klamerkę i dokręć.

445

ale z tego co pisze piotrk to jak przesadzę zablokuje listwę ?

446

Tak albo nie, to zależy od tego jak cała sekcja osadzona jest w korpusie. Zresztą i tak nie masz nic do stracenia. Odkręć blokadę/klamerkę (te półksiężyce) i kluczem 22 dokręć króciec - może być nawet dość mocno. Jak listwa będzie chodzić za ciasno, to wtedy lekko poluzuj i powinno być O.K.. Jak to nic nie pomoże, to czeka Cię wizyta u pompiarza.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

447

Panowie zrobiłby ktoś foto sieczki z kukurydzy po E 281? Patrząc na usługi to zależy od roku, jednego roku zrobią elegancją sieczkę drobno pociętą i z pogniecionymi ziarniakami a czasem długie liściory i całe ziarna. Jestem właśnie ciekaw jak wygląda pa E jeśli maszyna jest w szyku. Podobno też były wersje z gniotownikiem. Ma to ktoś założone?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

448

Mogę Ci wysłać foto podaj e-maila.

449

rafaleklaszko@wp.pl
A jak masz w swojej sieczkarni tzn ile noży, gniotownik też masz?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

450

Więc tak,foto Ci wysłałem daj znać czy doszło,a co do sieczkarni to mam 12 noży,ustawiam najwolniejszy posuw i do tego tarka,sporadycznie trafi się całe ziarno,mi się wydaje że nie jest tak zle,najlepszy efekt uzyskuje sie jak kukurydza jest zielona w suchej jest już trochę gorzej.

451

Jo zdjęcia doszły. Sieczka elegancka wychodzi, daje mi to do myślenia nad sieczkarnią... A jak wygląda sprawa ostrzenia noży? W jaki sposób się to robi?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

452

Ja to robię mała szlifierką kątową,niby jest ostrzałka oryginalna ale nie używam jej.

453

Laszek jak dla siebie nto się nie zastanawiaj tylko kupuj , jak trafisz na coś miłego to będziesz zadowolony.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

454

No tak tylko ta moja ciekawość to wynika bardziej z irytacji jak patrze na obecną kiszonkę bo w przyszłym roku to nawet nie wiem czy w ogóle coś pójdzie na kiszonkę a będzie qq w sumie chyba 40 ha. Ostatnio co roku jakąś łąkę uprawiam co przekłada się na wysoki plon i jakość a dobra kiszonka z trawy też nie ustępuje kiepskiej jakości z kukurydzy... Z tym że sieczkarnie też wykorzystałbym do traw ale na pewno większe zużycie paliwa jak zbierając samozbierającą. Za sieczkarnią przemawiałoby żebym objechał sobie pola kukurydzy dookoła już nieco wcześniej i fajna sprawa była by później przy koszeniu na ziarno i lepsza kontrola przed zwierzyną.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

455

czy jak jest wanna z tarką to czy jest jakiś konflikt gdy tniecie trawę?
na jakim posówie trawa?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

456

Trawa na maxa , tarka nie przeszkadza , niby mam drugą wannę bez tarki ale kto to będzie przekładał.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

457

Nic nie przeszkadza,ja mam taką zasłone z blachy zrobioną i żeby ją założyć wystarczy się położyć pod maszynę i max 10min i jakby tarki nie było ale nie robię tego.

458

hm powiem Wam że po tej informacji to chyba popełniłem błąd że nająłem usługę.
Na wiosnę mam 10 żyta do cięcia, dalej ok 30 trawy i później 12 kuku. Maszyna powinna wnieść oszczędności, zwłaszcza że włożyłem w moją zabawkę trochę serca.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

459

Fenol jak masz ogarniętą maszynę i odpowiednią ekipę do pryzmy i wożenia to naprawdę nie ma się co pier..... z najmowaniem bo to nie są tanie usługi.

460

leszku a czy bys mogl udostepnic to foto tej sieczki z kukurydzy co kolega ci wyslal? co do tych sieczkarni to rozmawialem jakis czas temu z zootechnikiem i wspominal jak kiedys robili kiszonke z qq to  mowil ze nigdy nie kosili na 12 kos bo za wolno im szlo zakldli 4czy 6 i ogien aby szybko jak to kiedys bywalo i z tad taka opinia ze te sieczkarnie sa do niczego a tak wlasnie bym  chcial zobaczyc jak to koledze wyszla ta sieczka.

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg