1

Temat: Dreny na Polu

Panowie macie jakiś sposób na zatkane dreny na polu ?  bo mam robotkę  a zatkane jak diabli...
a tak nawiasem kopanie  co 2 metry  już mi się nudzi

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Dreny na Polu

A ty nie kopałeś czasem koło autostrady a4 ostatnio?

mdw

3

niee aż tam pól nie mam big_smile  wszystko w koło komina

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Myjka ciśnieniowa i odpowiedni wąż może by pomogły.

5

A bo podobnym sprzetem do twojego wlaśnie w polu robili w twoich okolicach jak na Wrocław lecialem

mdw

6

Ceramiczne to drut 6mm albo spirala hydrauliczna dołek co 25 m oczywiście zaczynamy pod prąd, najczęściej zatykają się na miedzach.

7

Ja bym się zaopatrzył w wąż ogrodowy 30-50m i pożądną motopompkę. Jeden koniec węża do motopompy, na drugi założyć jakąś dysze 6-10mm i pchać w dren....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

8

no ja mam wąż 12mm długi 50 m i na końcu zakuta na prasie dysza do czyszczenia kanalizy z otworami rozwierconymi na 1 mm, to podłączam pod opryskiwacz co ma pompe 200l/min i tali zestaw daje rade

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9

ciekawy pomysł z tym wężem i opryskiwaczem ... jak by to polowego użył  hmm

10

No u mnie też właśnie podpinam pod Pilmeta 2000 litrów, więc taka porcja wody już coś zdziała. Dysza to coś takiego
http://allegro.pl/dysza-do-czyszczenia- … 30754.html

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11

Jak byłem na stażu w holandii to czyściłem meliorację specjalną maszyną. Duży bęben z rurą pcv taką jak do wody zimnej, na końcu taka dysza jw. , wysuwanie węża hydraulicznie, pompa od opryskiwacza. Woda była brana z rowu. Wąż potrafił wchodzić do 100 metrów w dreny

coś w tym stylu

http://www.agriteam.pl/pl/promocja/agrifac_phyton

12

Właśnie takie urządzenie mają u mnie we wsi a Agrifarmie, wszystkie pola tym objeżdżają i efekty daje. Ale na początek bo małym kosztem to warto spróbować długi wąż i do opryskiwacza

E 516 na części
Telefon 695 076 269

13

własnie juz o tym myślę ... bo  ręce opadają ... Spirali ręcznie nie idzie przepchać