Temat: Dreny na Polu
Panowie macie jakiś sposób na zatkane dreny na polu ? bo mam robotkę a zatkane jak diabli...
a tak nawiasem kopanie co 2 metry już mi się nudzi
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dreny na Polu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie macie jakiś sposób na zatkane dreny na polu ? bo mam robotkę a zatkane jak diabli...
a tak nawiasem kopanie co 2 metry już mi się nudzi
A ty nie kopałeś czasem koło autostrady a4 ostatnio?
niee aż tam pól nie mam wszystko w koło komina
Myjka ciśnieniowa i odpowiedni wąż może by pomogły.
A bo podobnym sprzetem do twojego wlaśnie w polu robili w twoich okolicach jak na Wrocław lecialem
Ceramiczne to drut 6mm albo spirala hydrauliczna dołek co 25 m oczywiście zaczynamy pod prąd, najczęściej zatykają się na miedzach.
Ja bym się zaopatrzył w wąż ogrodowy 30-50m i pożądną motopompkę. Jeden koniec węża do motopompy, na drugi założyć jakąś dysze 6-10mm i pchać w dren....
no ja mam wąż 12mm długi 50 m i na końcu zakuta na prasie dysza do czyszczenia kanalizy z otworami rozwierconymi na 1 mm, to podłączam pod opryskiwacz co ma pompe 200l/min i tali zestaw daje rade
ciekawy pomysł z tym wężem i opryskiwaczem ... jak by to polowego użył hmm
No u mnie też właśnie podpinam pod Pilmeta 2000 litrów, więc taka porcja wody już coś zdziała. Dysza to coś takiego
http://allegro.pl/dysza-do-czyszczenia- … 30754.html
Jak byłem na stażu w holandii to czyściłem meliorację specjalną maszyną. Duży bęben z rurą pcv taką jak do wody zimnej, na końcu taka dysza jw. , wysuwanie węża hydraulicznie, pompa od opryskiwacza. Woda była brana z rowu. Wąż potrafił wchodzić do 100 metrów w dreny
coś w tym stylu
Właśnie takie urządzenie mają u mnie we wsi a Agrifarmie, wszystkie pola tym objeżdżają i efekty daje. Ale na początek bo małym kosztem to warto spróbować długi wąż i do opryskiwacza
własnie juz o tym myślę ... bo ręce opadają ... Spirali ręcznie nie idzie przepchać
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dreny na Polu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo