641

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Ale tam jest chyba oring jeżeli założysz za gruby to metalowe elementy się nie zetkną i wtedy nie ma siły musi wywalić.
To jest tylko jedna z możliwości.

642

masz pecha ... jak nic lub cię ten klunkier nie lubi ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

643

androl nie mam oringu tylko jest taka kwadratowa uszczelka i ona sie rozrywa

644

Mowa o tej rurce  co się przykręca na cztery śruby   do pompy ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

645

Jeśli tak to powinna być okrągła a nie kwadratowa.

646

no na 4 sruby z jednej strony jest wlot z kolanka do pompy a z drugiem mi wywala
http://allegro.pl/mtz-82-uszczelka-kola … 90880.html

647

Pamiętam że u mnie na wylocie jest oring, jeżeli u Ciebie niema rowka pod oring no to wychodzi że masz na uszczelkę, chociaż na ciśnieniu było by to dziwne. http://www.agrofoto.pl/forum/topic/3740 … arus-1025/

648

ale jesli maszyne podniose to zaczyna buczec tak jakby caly czas pompa dawala cisnienie dopiero jak przytrzymie ta wajcha kolo siedzenia do tylu dam to jest spokoj (przeciez ciagle tej wajchy nie bede trzymal)

649

Tak jest i u mnie bo utrzymuje ciśnienie i maszyna nie opada, 1987r u mnie od 1996r buczy ale nic się nie dzieje.

650

zdaje mi sie ze cos bedzie z tym regulatorem silowym moze cos na tych ciegnach trza podregulowac

651

Te cięgła od rozdzielacza pod siedzeniem na tył do ramion to od podrywania i ustawiania głębokości. Nowsze mtz-ty mają dźwignię do podnoszenia przy siedzeniu i jest to ta sama dźwignia co w starszych ta z grzebieniem. Dźwignią tą ja również podnoszę mam ją przedłużoną i wywalony ten grzebień, tajemnica polega właśnie na ustawieniu tych cięgieł przy rozdzielaczu pod siedzeniem w odpowiednie rowki na półksiężycach.

652 Ostatnio edytowany przez marian 323 (2013-09-29 19:26:40)

chodzi ci o to co wychdzi z regulatora az do wajchy to trzeba na tych krzyzakach dobrze ustawic?
wlasnie chce tam zajrzec to troche w jedna strone troche w druga przestawic moze bedzie akurat - doprowadza mnie do szalu ta hydraulika (ogolnie zaje-sty traktor gdyby nie ta hydraulika)

653

Pytanie do posiadaczy MTZ białoruś jumz w wersji budowlanej. Jak tam się włącza blokadę mostu? Wczoraj nie mogłem wyciągnąć pod górkę pustej przyczepy hmm

654

Hydraulikę w nich licencjonowali Francuzi. W moim egzemplarzu z 86 roku jest ok. Wymieniłem w nim tylko siłownik i 3 rurki przez te lata. W gospodarstwie od nowego.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

655

Jak znajdę trochę czasu to odkręcę podłogę wraz z siedzeniem zrobię zdjęcia i opiszę co i jak, mam założoną rzemieślniczą kabinę a w niej nie ma tego okna pod siedzeniem.

656

panowie znow mi uszczelke wywalilo (niezarobie na olej;/) juz pomalu szl..k trafia mnie z tym mtz zaczyna buczec przy podnoszeniu i wywala ta uszczelke

657

Nadal wkładasz tam uszczelkę czy oring ?

658

to i to

659

Pisałem już że oring nie może być za gruby jeżeli wkładasz dobry to nie mam pojęcia jak go wywala, pompa prędzej powinna pęknąć albo rurka.

660

To raczej nie jest wina oringów tylko coś masz ze sterowaniem hydrauliki nie tak albo źle jej używasz.