Odp: GG FORUMOWE
Sprzedaj te 5 h i spierdzielaj za granice! Tak Ci radze...
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 66 67 68 69 70 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sprzedaj te 5 h i spierdzielaj za granice! Tak Ci radze...
androl a ile trzeba u Ciebie zapłacić za ha?
Miłość to za mało, ale jakby pod szkłem lub zioła to może?
Nie dawno pisałem 4,5 ha z czego 3,5 ha jedna działka 3-4 klasa, 1 ha druga 6 klasa za 270 tyś transakcja prywatna i to za gotówkę.
Ja jeszcze nie mam pola na siebie także nie sprzedam bo nie mam co. A pole to raczej hobby będzie bo jest się gdzie w spokoju odstresować.
Miłość to za mało, ale jakby pod szkłem lub zioła to może?
... chyba zioło...:D:lol:
Jak produkować zioło to 10 ary wystarczy
Strych wystarczy
Jak by sprzedał z 5 ha zioło to by był milionerem a może nawet miliarderem.
Nie dawno pisałem 4,5 ha z czego 3,5 ha jedna działka 3-4 klasa, 1 ha druga 6 klasa za 270 tyś transakcja prywatna i to za gotówkę.
te ceny to paranoja... blisko mnie są co mają skupy zbóż i kupują jak leci i często płacą gotówką... w ogóle ciężko coś kupić...
cena ceną a u mnie nikt nic nie sprzedaje, tylko cicha dzierżawa bez papierów, ale agencja się wzięła za to i koło mnie jest już ze 25 ha bez prawa do dopłat a jak z karami za to nikt nic nie mówi...
Thesyo a w jaki sposób agencja udowadnia że kto inny obrabia a kto inny kase bieri? Ja mam też takie dzierżawy a w razie w... właściciel wie co ma mówić...
kontrole zaczynają od wywiadu z sąsiadami, a nawet pól wsi dalej pojadą i pytają kto dane pole obrabia, jak ktoś dzierżawi pole po cichu nie ma chodowli to co ze zbożem, jakie opryski nawożenie sprzęt i itp. najczęściej to jednak życzliwi lub nieświadomi sąsiedzi pomagają w tym agencji
Ja bym wydzierżawił i do roboty. Sprzedawać nie ma po co,ziemia na pewno nie straci na wartości .
Koło mojego pola są 2 duże kawałki jedno z 10 ha a drugie z 6 ha po byłym Igloopolu ot tamtego roku stoją ugorem, żebym miał sprzęt to już bym się za to brał.
16 ha to nie tak duzo jak masz możliwość to łykaj to pole ja mieałem 25 i obrabiałem to c360-3p dodam jeszcze ze do szkoły w tym czasie chodziłem. wracałem ze szkoły ok 16 szybki obiad i w pole. robiłem dopuki ojciec lub matka nie dzwonili zebym juz dał spokój bo noc. najczesciej ok 21. mozna???
to że sąsiad sąsiada pole obrabia to nie znaczy że robi to na własny rachunek. Pomoc sąsiedzka. On przyjedzie i mi to obrobi a ja mu dam część zbiorów. Mówie. Kwestia dogadania się z sąsiadem jak ma się tłumaczyć. A że ktoś tak z wioski powiedział że widział ja iksiński nowaka pole obrabiał to nie znaczy że mają lewą dzierżawę.
tyle na temat. A kto gapa i ściemiać nie umie to jego strata..
To jakaś bzdura pod miejscowym sklepem wymyślona, bo agencja przy składaniu wniosków wogóle nie jest zainteresowana formą posiadania gruntów rolnych. Problem pojawia się dopiero jak na jedną działkę złożone są dwa wnioski o płatności i w tym przypadku obaj wnioskodsawcy dostają bana, a przecież mozna jeszcze złożyć na zonę, kochankę, kochanka, czy tam co kto ma. Ja mam 20 ha u 5 właścicieli i oni biora dotacje i podatki. Plon mój i w takiej sytuacji, z tego co widzę to pół polski albo więcej i agencja nikomu krzywdy nie robi i nie zrobi, bo rolnicy z Marszałkowskiej dobrze o to dbają.
Sawek jak masz możloiwość to atakuj to pole bo długo nie poleży , potem będziesz myślał czym to obrobić.
Ja kare zapłaciłem za bezumowne użytkowanie agencyjnej ziemi, a na gębę od ludzi mam 10 ha w dzierżawie.
Strony Poprzednia 1 … 66 67 68 69 70 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo