Odp: większy rozmiar kół- wszystkich
Ale nie na polską kieszeń. Wartość opon przekroczyła by wartość forsza
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale nie na polską kieszeń. Wartość opon przekroczyła by wartość forsza
Przewyższyła, czy nie przewyższyła... Zakup opon to żadna lokata w przeciwieństwie do zakupu Forsza. Wydajesz załóżmy 8 kPLN za coś co jak nie rozkradną cały czas jest warte ok 5kPLN za sam fakt słusznej wagi.
Dzisiaj kumpel kupił 18r38 średnica 175cm na tył do 323 a na przodek 1400/20 średnica 120cm.Za tydzień będziemy przekładać i ciekaw jestem jak się będzie prezentował .Jak zrobimy to wstawię fotki.
Daj znać jak napędy chodzą i w jakim stanie te opony. Też za rok muszę myśleć o zmianie, może na większe?
http://www.oponyhurtdetal.pl/opony-rozmiar-13.6r20.html
co myslicie o tych oponach zamiast oryginalnych do zt 303?tylko 5 procent szybsze,niecałe 5 cm srednicy wiecej
Zdjęcie słabe bo w garażu a co do zgrania napędów to niestety przodek chodzi równo z tyłem i skrzynia wyje na drodze i trzeba było wałki wywalić.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
tył pieknie a przód... robotę zrobi
Testowal juz ktoś opony od Kirowca K700?
Pasują na felgi od kombajna E516 a te pasuja na Forscha
A jaki one mają rozmiar?
Rozmiar opon Kirowca jest 28,1-26, może być dobre na siew lub na uprawianie po orke na wiosnę. Sa tanie i bardzo mocne :
http://allegro.pl/listing/listing.php?s … 8%2C1+-+26
Mozno to sa te:
https://www.youtube.com/watch?v=ZPyU-Zsf0zw
https://www.youtube.com/watch?v=XvE6ko9Rln8
Panowie gdzieś ktoś pisał chyba Kamil2610 że ma opony z przodu w 323 405/70/r20, tylko nie mogę znaleźć gdzie. Muszę wymienić U siebie z przodu, ale z tyłu mam520/70/r34 i chcę jak największe ale żeby się napęd tak zgrywał żeby ciągnął prawie cały czas ale żeby nie wyprzedzał. Teraz mam normalne 16.20 i są zużyte, to jak wymuszę napęd to przyblokowuje. Jak zmienię na 380.70.r20 będzie dobrze, a czy 405 nie będą za wysokie? Jakie najlepiej się zgrywają? Tył zostawić w spokoju?
Wydaje mi się że masz na myśli szerokość a nie wysokość jak założysz 380 czy 405 lub 420 to nic nie zmieni oprócz szerokości chyba że chcesz zmienić z 20 na 22 lub 24 wtedy to inna bajka ale chyba o tym nie myślisz.
ja mam 600-70-30r przód 380-70-20r ale powinny być 405 70 20 to by lepiej pasowały ciągnik podniosło o 10 cm
ale jest jeden szkopuł bardzo osłabiło to ciągnik i wiem ze musze zainstalować turbo a potem gaz przy tych modyfikacjach powinienem osagnąć jakieś 140km
a wracając do opon to jest super teraz prawie nie ma śladu na oranym czyli znacznie zmiejszyłem ugniatanie gleby ,a na łakach rewelacjia
Trzeba by to procentowo przeliczyć bo ze zmianą szerokości przy tym samym profilu zmienia się wysokość opony, np: 405/70 r20 będzie wyższa niż 380/70 r20.
ja mam 600-70-30r przód 380-70-20r ale powinny być 405 70 20 to by lepiej pasowały ciągnik podniosło o 10 cm
ale jest jeden szkopuł bardzo osłabiło to ciągnik i wiem ze musze zainstalować turbo a potem gaz przy tych modyfikacjach powinienem osagnąć jakieś 140km
a wracając do opon to jest super teraz prawie nie ma śladu na oranym czyli znacznie zmiejszyłem ugniatanie gleby ,a na łakach rewelacjia
Bo zmianę rozmiaru kół trzeba przemyśleć
Może przód z tyłem się zgadza ale przełożenia sie nie zgadzają......
Ale jak się niema co się lubi to się lubi co się ma
Właśnie Scoda ja do niedawna myślałem że te 380 czy405 to tylko szerokość. Ale późniejszy numer czyli 70 jest wysokością opony a nie osadzeniem n feldze. Czyli 70% z rozmiaru 405 daje wysokość opony. Wychodzi że opona 380będzie deko niższa niż 405. Tylko jeżeli będzie faktycznie 2cm to nie będzie problemu. Wszystko ładnie się zgrywało tylko że z przodu mam już mało bieżnika, i przestało. Jak kupiłem ciągnik to ładnie grało.
Grzesiu ja z Przodu mam opony 425/75.20
Ale te dwa centymetry to nie problem w każdych ciągnikach jest możliwość dobrania szerokości.Dokładniej to chodzi tu o cal różnicy.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo