241

Odp: większy rozmiar kół- wszystkich

Grzegorz ja mam z tyłu 540/65-34 z przodu  405/70-20 napęd działa nic się nie dzieje,
405/70-20 jest tak samo wysoka jak 16/70-20 bo mam z przodu opony z dwóch firm jedna Mitas  druga Continental jedna oznaczona w calach druga w milimetrach różnią się tylko jodełką na bieżniku, Continental ma drobniejszą.

242

No właśnie nie ma co robić problemów, ale zapytać nie kosztuje. Kamil a z tyłu jakie masz? Ja mam 520/70/20 czyli niższe jak u Ciebie grześ67. W tym momencie jak miłem mało powietrza w przodzie to przystawka wyła niesamowicie, jak dopompowałem to przestało także jest na skraju zgrywalności. dlatego pytam.

243

z tyłu mam standardowe 18,4/34 i nic mi nie wyje nawet przy szybkiej jeździe ( gaz w podłodze) smile

GG 16238418

244

ja z tyłu zamiast 18,4 r 30 załozyłem 480/70/30 zgrywaja mi się z oryginalnymi z przodu?

Rolnik z powołania:-)

245

A jeśli do zt303 (z tyłu r30) założę na przód koła od 323 to wszystko będzie ok czy nie bardzo ?

246

Będzie OK. tylko przód będzie szerszy od tyłu.

247 Ostatnio edytowany przez Scorpion (2014-01-06 22:40:27)

Nie będzie :satan:

http://imageshack.us/a/img6/757/46r6.th.jpg

W takim razie przystawka jest inna, przedni most? Skoro w 323 chodzi na r34 z tyłu :hmmm:

248

aha.

249

ja mam z przodu 16x20 a z tyłu 18,4x30 juz d rok i jak narazie nie ma problemów

250

Panowie mam spore problemy trakcyjne , mój 303 byle błocie się topi a co dopiero coś ciągnąć . W ogłoszeniach można znaleźć w przyzwoitych pieniądzach oponki np 600/70/30 lub 600/65/34 i chcę takie założyć do forsza na tył a przód  16-20 lub 425/70/20 i teraz moje pytanie jak wygląda uciąg na takim ogumieniu a spadek mocy ? Moc jest masa jest a trakcja w lesie . Opony które mam w tej chwili mają "przyzwoity" bieżnik  ale mi chodzi głównie o szerokość  stąd  moje pytanie

251

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91946800acb2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4468b30f9c44.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b23c242a9b3e.jpg

Na takich kapciach powinny wyjeżdżać z fabryki. Teraz ten ciągnik wygląda na prawdziwego bydlaka :walka:

252

Ładnie ładnie a nie masz lęku wysokości?

253

masz tak samo jak kolega ,powiedz tylko jaki masz rozstaw między kołami z tyłu.

254

Z 50 teraz pociśniesz smile Masz plusa powiedz skąd te koła?

255

Przód felgi oryginalne a opony od jakiejś wojskowej ciężarówki 14.00 r20 a z tyłu przerabiana felga od MTZ i opona 20.8 r38 . Nowe takie już by się nie zmieściły pod błotniki.
Rozstaw mogę zmierzyć jutro ale po zewnętrznej z tyłu ma teraz 235cm jeśli się nie mylę.
Krzysiek, czasami ciężko nogę na stopkę postawić a na błotnik już się z ziemi nie zajrzy ale wszystko można opanować smile

256

Skorpion jaki koszt takiej przyjemności ja przy NH mam 42/650 kolosy

257

Wszystko używki więc zależy za ile znajdziesz ale wszystkie felgi plus przerobienie i opony to 4-5 tys

258

Fajnie to wygląda ale ja się pytam po co co ci to da

259

wygląda  dostojnie       ale  wydech  to  na    bogato  masz  zrobiony   big_smile smile

tam   2-3  cale  w  chromie     teraz   by   ładnie  sie  prezentowały:)

maszyny Fortschritt  geniale   w  swojej prostocie   ale  jakże  przemyślane   ,wyciągnij    skrzynie  biegów  w  e512   a  w   bizonie  big_smile  wymontuj     silnik   w  zt300   a   w  dużym   ursusie  .

260

Wygląda jak wygląda- grunt że od kilku lat się trzyma, ale i na to przyjdzie pora smile
A zyskałem na prześwicie, prędkości i szerokości opon które i tak bym musiał zmienić, straciłem na mocy ale to bieg niżej i idzie a może jakieś turbo się wrzuci