Odp: Ifa W50/w60
kiedys mialem od paszowozu.to byl genialny pojazd na zniwa
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Samochody dostawcze i ciężarowe » Ifa W50/w60
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kiedys mialem od paszowozu.to byl genialny pojazd na zniwa
Witam. To mój pierwszy post gdyz mam kilka pytań. Posiadam samochód IFA L60 4x4 i mam takie pytanie, czy jest jakakolwiek możliwość podniesienia mocy poza wymianą silnika na inny?
Czy to prawda ,że w latach 90' montowano silniki z turbo które miały 270 koni?
Witam . Mam następują cy problem w Ifie L60. Na niskiej skrzyni po wrzuceniu biegu i i puszczeniu sprzęgła słychać straszne zgrzyty w reduktorze , tak jakby ktoś wrzucał bieg bez sprzęgła. Samochodem nie da się ruszyć. Problem tyczy się biegów na niskiej skrzyni 1-4 , na wysokiej wszystko działa w porządku. Ktoś miał podobny problem? Przepraszam , że tutaj ale nie wiem jak założyc nowy temat img/smilies/sad
Siemka, nowy nabytek - IFA rozsiewacz wapna
potrzebuję maskę
Forszaj 303, napisałem Ci PW. Jak sprawa aktualna, to odpisz mi na maila.
Zobacz jaka ślicznotka pojawiła się na yt... http://www.youtube.com/watch?v=eoeOcWi2RWA
No cudo i operator wygląda wiarygodnie tylko zamiast tej czapki powinien mieć granatowy beret i popka przyklejonego do wary.
A rejestracja taka jakby trochę z Bydgoszczy... A i jak elegancko sprawuje się operator kamery... Sporo fajnych filmików ma ten georg.
Witam wszystkich jestem nowym na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś pomylę.
Mam od niedawna nowy nabytek a mianowicie IFE W50 LA wersja rolnicza.
Moje problemy ze sprzętem to niskie obroty na biegu jałowym co powoduje drgania kabiny i całego sprzętu , nie mam pojęcia gdzie reguluje się obroty na pompie wtryskowej gdyż na regulację cięgna gazu nie ma to wpływu. Proszę o podpowiedzi
PiotrK - dzięki za filmik toż to mój sprzęt Cudo Maszyna ! Muszę pomyśleć o jej zarejestrowaniu Zadzwonię w poniedziałek do Ciebie
Witam wszystkich jestem nowym na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś pomylę.
Mam od niedawna nowy nabytek a mianowicie IFE W50 LA wersja rolnicza.
Moje problemy ze sprzętem to niskie obroty na biegu jałowym co powoduje drgania kabiny i całego sprzętu , nie mam pojęcia gdzie reguluje się obroty na pompie wtryskowej gdyż na regulację cięgna gazu nie ma to wpływu. Proszę o podpowiedzi
Albo pompa jest na wykończeniu albo masz źle wyregulowane cięgna gazu. Sprawdź też czy dźwignia gazu przymocowana bezpośrednio do pompy wtryskowej nie jest przypadkiem wyrobiona w miejscu połączenia z cięgnem. 3/4 pomp z jakimi mam do czynienia ma w tym miejscu potężne jajo i wtedy silnik też pracuje byle jak.
PiotrK - dzięki za filmik toż to mój sprzęt Cudo Maszyna ! Muszę pomyśleć o jej zarejestrowaniu Zadzwonię w poniedziałek do Ciebie
Ale na tym filmiku jest dokładnie Twój sprzęt czy tylko taka sama Ifka?
Taka sama Ifka PiotrK, gdzie szukać instrukcji i innych książek o IFIE i rozsiewaczu Fortschritt ? CHętnie kupię, ma ktoś ?
Wszędzie gdzie tylko się da:) Ja mam też tego sporo i mam już dla Ciebie to przygotowane... O rozsiewaczu jednak nic nie mam
PiotrK, a czy możesz mi wysłać te materiały do Fortschritta ZT 303 na pendrivie ? Dopłacę jak trzeba.
PiotrK - Witam cięgno przy pompie jest ok tzn. nie wyrobione. Regulowałem obroty silnika cięgnami pedału gazu - było nawet ok ale podczas jazdy silnik bardzo powoli schodzi z obrotów.
Ale jak zejdzie to pracuje poprawnie. Poza problemami z pompą motor jak jest zimny to się zapowietrza i trzeba troszkę dłużej kręcić aby odpalił a jak odpali to daje na biało z rury i chodzi trochę nie równo.
No to wszystko wskazuje na źle wyregulowaną pompę wtryskową. To że silnik się zapowietrza to albo będzie wina zaworków ciśnieniowych w głównym obiegu paliwa (pompka podająca - filtr paliwa - przelew pompy wtryskowej) albo puszczających wtryskiwaczy, albo zaworów ciśnieniowych w samej pompie wtryskowej, albo nie trzymającej paliwa pompki podającej, albo... albo...
moja ślicznotka
http://www.youtube.com/watch?v=fb3F6xKpYkA
Co ona ma ? Leylanda ?
wygląda mi że andoria
Sprzęt fajny, ale jak PiotrK zobaczy będzie dym :uuuu:
hahaha podobno leyland, ale tabliczka na pokrywie zaworów mówi, że andoria. Czekam na Wasze opinie
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Samochody dostawcze i ciężarowe » Ifa W50/w60
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo