621

Odp: Dopłaty

Karę płaci tylko do ANR bo jest zmieniona ustawa i Agencja pilnuje a ARiMR nic im do tego bo dopłaty należą się temu co uprawia pole,za wyjątkiem kiedy na daną działkę złożone są dwa wnioski wtedy do wyjaśnienia potrzeba umowy.

622

ARiMR nie może zażądać w tym przypadku zwrotu ponieważ to wuja był użytkownikiem danego  pola a dopłaty przysługują nie właścicielowi tylko użytkownikowi danej działki. tak jest w ustawie, a podobno co tam jest to święte...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

623

Z tego co wiem to bamreras ma racje.

mdw

624

a co do ziem agencyjnych i cyrków z nią to u nas problema nie ma... Bo ziemi agencyjnej też nie ma...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

625

dzieki chłopaki tak mu powiem

Rolnik z powołania:-)

626

No dostałem dzisiaj decyzje z dopłat bezpośrednich.

mdw

627

W tym roku juz nic , ale w zeszłym koło 10 tysi.

mdw

628

Nie ma modulacji ??

629 Ostatnio edytowany przez Fenol (2013-11-28 13:51:38)

jest, nie a bata. W tym roku pierwsze dopłaty dostają ci co nie łapią się na modulację. Reszta w styczniu.

a na pewno to obszarowe? a nie  rs?   

modulacja zdaje się 4% powyżej 5000 euro,
powyżej 2000 euro 2 % dyscyplina finansowa... potrącenia   pieprzone.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

630

W zeszłym roku miałem tą modulacje, na pewno obszarowe bo innych nie mam.

mdw

631

Fenol napisał/a:

jest, nie a bata. W tym roku pierwsze dopłaty dostają ci co nie łapią się na modulację. Reszta w styczniu.

a na pewno to obszarowe? a nie  rs?   

modulacja zdaje się 4% powyżej 5000 euro,
powyżej 2000 euro 2 % dyscyplina finansowa... potrącenia   pieprzone.

dzis w agrobiznesie mowili ze modulacja 10%, albo źle dosłyszałem

632

albo ja źle nie upieram się, pytam czy aby na pewno obszarówka bo sądziłem że wypłata dopiero od 12 stycznia.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

633

Nie ja już z czwarty rok z rzedu w grudniu bede mial

mdw

A ja nie mam jeszcze ONW, w tym roku bede miał bez decyzji to nie wiem na kiedy szykują...

635

to możesz pomyśleć że będziesz miał kontrolę wszak do końca roku powinny być robione, jak nie ma kasy i decyzji to na tą datę w kalendarzu to może się coś szykować. Został miesiąc. Oczywiście jeżeli żadne płatności do tej pory nie doszły.

636

Przed chwila w regionalnej TV mowili ze w dwóch powiatowych biurach ARiMR była kontrola CBŚ czy CBA juz nie pamietam. W wyniku tej kontroli złozono doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestepstwa, 20 włascicieli ziemi podawali  swoje działki na dopłaty i te dopłaty dostawali podczas gdy inni te działki uprawiali.
Czyzby w końcu cos ruszyło w tej sprawie. Wielkie brawa dla państwa polskiego oby tak dalej

637

ONW już na koncie a na podstawowe to decyzje dostałem i nawet coś tam napisal ze potrącili mi kilka Euro , ale jeszcze dokładnie nie przeczytałem

638

Ja ONW już dawno dostałem i bez żadnej decyzji i pewnie dopłaty też tak przyjdą jak w zeszłym roku że kasa będzie a decyzji nie.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

639

Wczoraj decyzję dostałem na obszarówke  ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

640

a ja dostałem raport po kontroli. 3 lata temu tez była u nas kontrola , cały powiat, w tym roku też łazili po wszystkich polach, kasa pewnie w czerwcu .... !!!!!

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38