1,221

Odp: Dyskusje czasowe.

Ja kupuję węgiel do suszarni i niby powinienem płacić akcyzę ale piszę że węgiel idzie na ogrzanie domu , a teraz przywozi bez faktóry i nic nie piszę.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,222

A ile wychodzi tego węgla? Ogólnie to masz recykling w gospodarstwie? smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,223

Zależy od wilgotności 400-500 kilo na 10 ton , a recykling to tylko nocami.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,224

Co myslicie o sytuacji na ukrainie? ja osobiscie ciesze sie ze nie podpisali umowu storarzyszeniowej z UE. jak powiedział wałesa podpisanie tej umowy to koniec dla polskiego rolnictwa. Jak sie zaczeły protesty co wszystkie polskie partie wspieraja ukrainska opozycje czyli maja gdzies polskiego rolnika

Rolnik z powołania:-)

1,225

Ja go nie widzę. Polska nie ma interesu w tym żadnego. A jełopy wiejskiej w tym gównie mieszają a Putin na to patrzy i tylko patrzeć jak wprowadzi zakaz importu czegoś tam.......

1,226

JA zajmuje sie warzywami [kapucha w róznych rodzajach i pyry] i takie sa fakty ze jak ich wezma do UE to bede bezrobotny bo udusimy sie własna zielenina, odnich bedzie taniej poniewarz maja mniejsze koszty produkcji. Cały rejon by poległ ,unas krowe zobaczyc to jak w totolotka wygrac poprostu nieprawdopodobne a jak wszyscy zaczna siac zboze to po jle ono bedzie.

1,227

Też myślę że rolnictwo ucierpi najbardziej.

1,228

A w TV pani poseł mówi że niebędziemy przedpolem UE. ... pierodlenie

1,229

Macie racje , sam na to nie wpadłem, a w sumie jak ceny zbóż i rzepaku lecą w dół , zgania się na import z ukrainy

mdw

1,230

bez wątpienia racja jest po waszej stronie ale jakoś nie swojo się czuję mając tak długą granicę z Rassiją.  Drugiej strony bardzo ich podziwiam że mają wolę wyjść na ulicę i obalać władzę u nas ludzie woleliby popatrzeć w telewizor.
Inna sprawa że ten bidok Janukowycz nie ma za bardzo wyjścia bo surowce energetyczne kupuje u Putina a co będzie jak Wladimir powie NIET? Zachód nic w zamian nie zaproponuje.
Mają trudny orzech do zgryzienia, szkoda mi Ukraińców mają prawo do własnego szczęścia.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

1,231

Fenol napisał/a:

surowce energetyczne kupuje u Putina a co będzie jak Wladimir powie NIET? Zachód nic w zamian nie zaproponuje.

A my co? Mamy najdroższy gaz w UE a może i na świecie. Ukraina jest w takiej sytuacji gospodarczej, że przystąpienie do UE to ekonomiczne samobójstwo, kto tam był to wie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,232

Wiem Mareczku, na dodatek korupcja i rozkład jeszcze gorszy niż u nas, my mamy problem bo zakłady i ziemia sprzedawana a tam to wszystko byłoby sprzedane, ostałby kraj niewolników.
Ale oni tak samo jak my kochają mateczkę rosję hehehehe

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

1,233

No to możemy odetchnąć, Ukraina na razie się wstrzymuje.

1,234

Oby tak dalej.

1,235

Chyba nie  Ukraińcy  Rosji nie kochają  co pokazali obalając pomnik towarzysza Lenina  Oni mają też prawo być w Europie-  na co Moskwa się nie zgadza jak zawsze  myślę że wywalczą sobie wolność i Unię - należy  im się to -  to naród ciężko doświadczony  przez rosjan

1,236

A naszych też nie szczędzili. Ja tam ich nie potrzebuje w uni, dodatkowo zboża dorzucą i cena znowu będzie niższa

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,237

NO,i całe szczescie,jeszcze oni tu potrzebni zebym za darmo robił i cala reszta tez  i jeszcze do nich dopłacał.

1,238

Gdybym nie był rolnikiem to widział bym chętnie ukraine w uni ale patrząc z naszego punktu widzenia to ceny spadną o połowę i jak tu żyć??

1,239

Jeszcze trochę czasu upłynie to i Rosja się skusi na wejście do unii .Wszystkie kraje będą w tej unii pod pewnymi warunkami .Zostaną same wypiertki i Rosja z Chinami .Co nam to da chyba nic dobrego .Wcześniej było lepiej blok wschodni ,blok zachodni były jakieś zgrzyty a teraz zacznie wiać nudą i  wszyscy będą żyli w zgodzie długo i szczęśliwie

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

1,240

To jakim cudem istnieją jeszcze rolnicy w Niemczech, Francji, itd. skoro My weszliśmy do UE??
Ukraińcy mieli podpisać tylko umowę o stowarzyszeniu, a wchodzić to mogą jak Turcja, która ma umowę od chyba 50 lat, a nadal do UE nie weszła.