Odp: Fastrac JCB wszystko o nim
Bo do opisu pasowal... swoją drogą mam coraz większą chrapkę na fastraca. Ja forszowi będzie mocy brakowało to na następcę narazie obstawiam własnie fastraca
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Fastrac JCB wszystko o nim
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bo do opisu pasowal... swoją drogą mam coraz większą chrapkę na fastraca. Ja forszowi będzie mocy brakowało to na następcę narazie obstawiam własnie fastraca
Witam. koses odpaliłem maszyne i na pulpicie od zalanczania rodzaju skretu pali mi się "x" na czerwono i nie mogę zalaczyc zadnej opcji.
przeczytałem cały wątek, aż miło a teraz do łobory.
Przejrzałem internet i sporo zabawek ma po 10 000 godzin i zastanawiam się ile im jeszcze życia zostało...
Witam
Sprawdziłem bezpieczniki i są ok. Może gdzie indziej tkwi problem. Przy panelu od przełączania trybu skrętu osi jest gniazdo na klucz O/R ( specyficzny ). Czy możecie powiedzieć do czego służy ( nigdy nie używaliśmy kombinacji skrętu ( nie było potrzeby ) )
Co do 4ws nie mam i jasnowidzem nie jestem
Fenol jeśli maszyna nie była w jakiś sposób katowana i przegrzewana to jeszcze kilka tysięcy zrobi .W moim mam prawie 10tyś godzin i aktualnie mam zdemontowaną głowicę gdyż wyciekał mi płyn i olej z pod uszczelki ,więc głowica został oddana regeneracji a patrząc na tuleje to jeszcze ma jakieś 4-5 tyś przed sobą .
A jakie są koszty takiej naprawy ?? Dostęp do części ??
Fastrack ma silnik Perkinsa więc części są wszędzie a koszty jak w Perkinsie w zależności jak dobrze się chce zrobic.
Nie rozumiem, co masz na myśli?
Latem w swoim 2135 wymieniłem pierścienie tłokowe i uszczelki - koszt części 600pln
Marku dlaczego wymieniałeś pierścienie i czy pomogło ? Uszczelki na całą górę w serwisie 720zł a zamiennik 212 zł ,końcówka wtrysku 80zł a regeneracja głowicy u Snarskiego w Olsztynie to prawie tysiąc złotych a dostęp do części jest nieograniczony .
miał przedmuch odmą , sączył olej i nie chciał palić. Po zdjęciu głowicy okazało się, że pierścienie nie trzymają, gładzie dobre więc tylko pierścienie nowe. Teraz pali dobrze i czuć więcej mocy. Z odmy nic nie leci.
Też miałem chęć założyć nowe pierścienie ale na razie moc jest pali idealnie więc w przyszłości całe komplety z tulejami się wymieni .
Koseś mam do Ciebie pytanie. Gdybym kiedyś miał zamiar kupić fastraca to pojechałbyś ze mną zerknąć. Są fajne cenowo i moc koło 140- 160 koni mnie interesuje. Pewnie przeciągnie się to za jakieś 2-3lata, chyba że będzie zastrzyk gotówki bądź przymus ale zobaczymy. Oczywiście w Twoich stronach jakby był, bo nie chciałbym Ciebie ciągać po całym kraju..
http://tablica.pl/oferta/jcb-fastrac-4x … 5ff41bbc79 Ten ciekawe co warty bo cena całkiem niezła.
Nie ma problemu ale ten to zabytek z jeszcze zakresami i rewersem zmienianym za pomocą wajchy jak w forszaju dodatkowo ktoś mu zajumał sterowanie elektryczne EHR podnośnika a na dodatek strasznie drogi .
To jakbym był zdecydowany i pieniążki w ręku to Cię będę męczył. A tak poza tym jak mówisz że ten drogi to jakbyś znalazł jakiś dobry model i za mniejsze pieniądze, to postaram się to wynagrodzić Tylko jak jak skoro w wódeczce się nie smakujesz?
Grzegorz a może takiego?
http://otomoto.pl/jcb-fastrac-1115-nie- … 73153.html
szkoda tylko że nie ma z przodu TUZa
A MF nie był by wygodniejszy i na pewno dużo bardziej zwrotny.
MF MF MF... Jamir wszędzie widzi MF bez obrazy ale co Ty możesz wiedzieć o wygodzie skoro nie pracowałeś fastrakiem a zwrotność to tylko kwestia ciut większej kasy aby zakupić model 4ws i jest zwrotny jak ciapek.
Koseś, zapomniało mi się że te bestie mają 4 koła skrętne a wtedy jest możliwości skrętu dosyc sporo a ta wygoda to chyba nic lepsza jak w maszynach tej klasy no ale mogę się mylic.
A tu coś ciekawego http://www.interhandler.pl/art/491/fastrac.html może by sobie coś takiego sprawic ale z 4WS bo inaczej to nie gramotny jest a co do hamulcy to Renault już w latach 60 robił tarczowe z zaciskami hydraulicznymi.
Dobra to już wiem że mam się do kogo zwrócić będę dawał znać jak co i kiedy .
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Fastrac JCB wszystko o nim
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo