Odp: Uprawa bezorkowa
Efekt sochy to przy zbyt małej prędkości roboczej gruberem więc koledzy którzy zamierzają uprawiać bez orkowo nie powinni przesadzać z ich wielkością.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Efekt sochy to przy zbyt małej prędkości roboczej gruberem więc koledzy którzy zamierzają uprawiać bez orkowo nie powinni przesadzać z ich wielkością.
Prędkość u skołosy to jest. Nie mierzyłem ale gruber idzie naście km/h
No jak jeździli z tigerami to prędkość około 15km/h, ziemia tak fruwała że ramy agregatu nie widać
Tak jak piszesz w sumie to nie wiem co on ciąga bo nie widac
jakiej mocy ciągnik z jakim agregatem? i jaka prędkość?
Fenol NH śierniskowym na wąsich dłutach 25-27 cm potrafił pociągnąć od 10 do 12 km/godz. w zalezności od warunków polowych.
Fenol ten o którym ja pisze to JD 8520 o mocy 320km a agregat półzawieszany horsch tiger 4 metry z wąskimi dłutami talerze wyrównujące i wał oponowy
Ja uprawę bezorkową stosuje tylko po rzepaczysku i czasami po ziemniakach Vaderstad-em Cultus CS-300 głębokość 15-17cm. przy prędkości do 14km/h, efekt ***...sty oszczędność paliwa i pole równe jak na stole, następnie siew i wałowanie.
tam ktoś pytał czy jestem po szkole rolniczej to..
Ci ze szkół rolniczych to mnie zawsze zadziwiają bo wiedzy to maja naczaskanej jak cholera
spytaj takiego o urodzajnosc to nawet pijany wie co to jestale ten ktoś chyba jest po szkole rolniczej ze piszę ze po ziemniakach nie ora i to jest system bez orkowy
to trwałe uzytki zielone to tez bez Orkowo ?:stu::stu:
no i tak jak piszecie jak gąbką sie robi pole i ile próchnicy maAle to sa oszczednosci na paliwie na bez orkowym czy nie ma bo widze zdania podzielone
Panowie jak bedzie dobrze to ja do Polski bede na wakacje przyjezdzał ale narazie takiego raju nie ma tam wiec macie i tak lepiej odemnie :Dwesołych swiat i smacznego karpia
tym bez orkowym zycze gabki pod kolami a orkowca braku kamieni
Szu wariacie
skaczesz od tematu do tematu i robi się galimatias i trzeba patrzeć wstecz do czego się donosisz.
Wesołych Świąt Szu ja też lecę na Karaiby :urodziny::urodziny::urodziny::urodziny: :dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:
:smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:
:stu::stu::stu::stu::stu::stu::stu:
Sieję żyto 60-70kg /ha 150-180 nasion na m2 i 800kłosów to standard a w chwili obecnej mam około 1800 na m2. Pszenżyta nie sieję ale nie widzę problemu ani cudu. A 50 roslin na m2 to jakieś 25kg siewu przy 80kg to jakieś 170 roślinek.
Pozostałej części Twojej wypowiedzi nie rozumiem....
Szu- czytając twoje poglądy na kwestię upraw dochodzę do wniosku że ty masz doktorat w dziedzinie rolniczej ale uwierz mi wcale mi nie przeszkadzają twoje wypowiedzi nawet sądze ze jest weselej i powinieś dostawać plusy a nie minusy za poczucie humoru !! Szu nie orając ziemniaczyska to jaka to uprawa ????- wytlumacz mi - samoukowi!
Szu ja wiem ! jesteś profesorem mniemanologi stosowanej ! :smiley:
Jak podpierasz się wiedzą z tamtego forum to uważaj żebyś się nie przewrócił.
Link który podałeś to jakiś żart niczego tam się nie dowiedziałem po za tym, że jeden ma gęstą, a drugi ma owies, a trzeci 10 ton.
Mam 1800 a nie 1900 pędów. Rośliny się rozkrzewiły i wiosną będą się redukować. Liczenie plonu jesienią to bzdura....pewnie tego nie wiesz i dlatego bzdury piszesz....
Jak juz robisz z siebie idiotę po to by dostać parę minusów to może wystartuj w takim konkursie
http://www.youtube.com/watch?v=VNnJq5PWvzE
Szu - jesteś szalony mówię Ci.... jesteś szalony uwierz mi ..... życzę Ci w 2O14 dużo minusów i dobrej zabawy na tym forum tak jak się bawisz teraz.
Tak na początek to by chyba sie sprawdziło co?
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-glebo … 658a10e15a
Panowie ciekawe artykuły zwłaszcz ten druki kolejny konstuktor który sam sobie stworzył agregat
szu zupełnie szczerze powiem że cieszę się że jesteś!
co u Ciebie?
nie mów że naprawiasz forszaja
Panowie ciekawe artykuły zwłaszcz ten druki kolejny konstuktor który sam sobie stworzył agregat
Jak byłem na szkoleniu w Poświętnem to był ten Pan i przedstawiał swoje doświadczenia, zdjęcia i konstrukcje maszyn
W sumie niedaleko mnie mieszka. Już wcześniej o nim czytałem i oglądałem filmy. Ciekawa postać.
u nas na forum ktoś tak pisał?- 100t, wiesz jedno zero czasem taż może wpaść i wychodzi właśnie takie 100t...
stosuję glifosat, gdy mam różne ozime rośliny na polu po sobie, nigdy nie zaobserwowałem negatywnego skutku na roślinę następczą.
Łubin gdy dojrzewa dobijam glifosatem, nasiona kiełkują normalnie.
Z pewnością w uprawie bezpłużnej jest problem z chwastami, uprawiam bez pługa od 2008r dziś siałem nawozy i nie mogę się napatrzeć na dorodność chwastów, w następną sobotę w pszenżycie robię zabieg na dwuliścienne.
Ci co orzą w mojej okolicy nie mogą wjechać na pole, byłem niczym ostatni mochikanin
Jutro rozwalę jeszcze potas i szykuję opryskiwacz.
czy jeżeli desykowałem glifosatem zachwaszczone zboże to czy taka słoma nadaje się do konsumpcji dla bydła?
Szu a propo tego że gościu opryskał zaoraną ziemię, to glifosat działa na zielone rośliny...
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo