1,301

Odp: Dyskusje czasowe.

Jezeli można nazwać stabilnością cene pszenicy z ubiegłego roku (1000 za tonę) i z tego (650),    to sytuację mamy *** stabilną (przykłady można mnożyć bez końca).

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,302

traktor.jakbys wyJ.....ł towar ze dwa sezony do zwirowni tylko dlatego ze niemozna go sprzedac bo ruscy nie przyjechali to przestał bys mazyc o UE.A nie przyjechali własnie dlatego ze niemcy i holandja oddaja warzywa tylko po cenie kosztów zeby utrzymac klijenta i nas puscic z torbami.Ja robie w warzywach to troche wiecej wiem o tej [stabilnosci] niz ty.OTRZEZWIEJ

1,303

Tylko wszyscy zapomnieli że czasy dobrobytu są okupione potężnymi długami i kto je spłaci wnuki czy prawnuki

1,304 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2013-12-21 01:29:09)

Traktor uprawiasz ziemniaki to powinieneś wiedzieć jak Unia przepisami zrobiła nas z eksportera,importerem tego produktu.Byliśmy potęgom a teraz co,ja mam tylko nadzieje że z innymi produktami już się tak im nie uda.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

1,305

Traktor masz rację cyny są stabilne szczególnie trzody od ponad 10 lat w okolicach 5zł ale zazwyczaj znacznie poniżej !

1,306

No i widzisz koseś na następne 10 lat wiesz za ile sprzedasz kabany. Wróżka niepotrzebna smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,307

A buraki, pomidory i jak wcześniej pisane skrobia unia sobie wzieła bez pytania

1,308

I za ile kupisz hektar pola, dwadzieścia parę tysięcy tyle że euro.
No to się rozwijaj.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,309

Proponuje zastrajkujmy przeciwko tej całej Uni i przestańmy brać  dopłaty!! tongue

mdw

1,310

Narzekanie polaczka to norma,że za gorąco,to deszczu za dużo to unia to to unia tamto ale po dopłaty to łapy równo wszyscy wyciągają i też nie bardzo bo najlepiej jak by dwa razy w roku płacili choć to się zdarza.

1,311

Ja dopłaty biore fakt nie przecze ale poza ty nie dostałem z uni złamanego grosza wszystko co kupiłem kupiłem za swoje nawet raz kredytu nie wziołem wiec ta cała unia mi lata.Bez dopłat tez sie zyło i chyba miałem lepiej jak teraz.

1,312

Fakt otrzymujemy (a tak na prawdę znakomita większość tej forsy to nasz wkład własny) z Tzw Unii kasę która stanowi 5% (słownie: 5 procent naszego PKB). Za te 5 % sprzedaliśmy de facto możliwość decydowania o tym co jak i gdzie zrobimy we własnym kraju.
Wracając jeszcze do sytuacji Ukrainy. Ci co strajkują na majdanie są już spakowani i widzą już siebie w UE jako emigrantów zarobkowych. Im unia jest potrzebna po to żeby do niej uciec ze swojego kraju, a jest tam ok 5 milionów chętnych do takiej emigracji. Kto był to wie ile wynosi pensja czy emerytura na Ukrainie, a ile kosztują podstawowe zakupy. Ukraina już dzisiaj jest ekonomicznym bankrutem, a przystąpienie do unii w obecnej sytuacji, to ekonomiczne samobójstwo.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

1,313

Nic dodać ani ująć  wszyscy narzekają  no to wstąpmy do Uni Celnej  z siedzibą w Moskwie zbyt gwarantowany - 18102003 wtedy bez problemu sprzedaż ziemniaki skolko godno { ja tez produkuję ziemniaka i buraka} ale wolę wysyłać do Brukseli? Jedynie Scoda 19 podsumował to rzetelnie    - dopłaty tego nikt nie neguje!Istotnie przywarą polskiego rolnika jest narzekanie Ojanusz- byliśmy potęgą w produkcji ziemniaka  ale narody w Uni wolą jesć ryż  z  Chin a chińczycy  nie chćą  ziemniaków z Europy ? Ja nie twierdzę że wszystko jest dobrze w sektorze rolnym ale to dlatego że Polska  ma słabe lobby w Uni - ale jesteśmy silnym graczem  dużo  eksportujemy ale słabościa  jest organizacja rolników - Bo cóż możę sam rolnik zrobić  i jak wejsc na rynek dziłająć  w pojedynkę - jedyną szansa  sa grupy producenckie   i wy o tym powinniście wiedzieć mlodsze pokolenie rolników -  a to wykorzystują  pośrednicy  i oni przejmuja  lwią częsć dochodów   - jeśli tego nie zrozumiecie  to będziecie wiecznie narzekać  na Unię - tam rolnicy w 100%są  zorganizowani dlatego nie narzekają ?

1,314

traktor napisał/a:

Bo cóż możę sam rolnik zrobić  i jak wejsc na rynek dziłająć  w pojedynkę - jedyną szansa  sa grupy producenckie   i wy o tym powinniście wiedzieć mlodsze pokolenie rolników -  a to wykorzystują  pośrednicy  i oni przejmuja  lwią częsć dochodów   - jeśli tego nie zrozumiecie  to będziecie wiecznie narzekać  na Unię -

Jeśli chodzi o te grupy to jest propaganda naszych władz, które za wszelką cenę chcą zapędzić rolników do ZUSu, bo każda grupa to kilka etatów, poza tym wali mnie kto zeżre to czego ja nie dostanę, handlarz-pośrednik, czy pójdzie na koszty utrzymania grupy.

traktor napisał/a:

tam rolnicy w 100%są  zorganizowani dlatego nie narzekają ?

Traktor nie porównuj nigdy naszego kraju do krajów zachodnich, bo tam udział produkcji rolnej w PKB jest dużo poniżej 2%, a im bardziej zacofany gospodarczo kraj tym udział wyższy do 3% u nas (Niemcy=0,6, Francja=1,7, Holandia =1,7, UK=0,4) i prawie 5 w Grecji.

1,315

Panowie potrzebuje najlepszej oferty na rynku  z dostawców internatu  ma kroś jakieś poropozycje ?  do tej pory była to Netia ....   co wy urzywacie za jaką cenę i jaki przesył ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,316

ja mam lokalna radiowke za 39zł i przesyłu ma 100, jak dla mnie ok

Rolnik z powołania:-)

1,317

Ja też mam radiówkę płacę 40 zł mam 2Mb. Mógłbym mieć w tej cenie 4Mb ale mieszkam za daleko od nadajnika.  To mój drugi operator radiowy pierwszy to poraszka stara technologia 2,4 Ghz i mieszkając 40m od nadajnika miałem ledwo 512 a czasami mniej. Dziś mam nadajnik 5Ghz 5km od mojego domu anteny widać przez lornetkę nie ma drzew niema problemu już 2 rok bez przerwy. Polecam tą alternatywę.

1,318

Ja mam w plusie bezprzewodowy dość szybki bo prawie LTE i jestem zadowolony od tylu lat .Cena 29.90

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

1,319

Play Online - 2 Megabity/s, 18 mb limitu miesięcznie za 49,90 pln. Wojtas jak masz neta z kabla to nie przechodź na żaden radiowy bo prędzej czy później będziesz żałować.

1,320

Oloe a ten limit to jaki ty masz? 18mb? coś Ci się pomyliło 18GB to tak