Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Witam obu Panów !
Gordon, nie przypominam sobie, żeby ktoś z kolegów na tym forum miał 323 od nowości. Jesteś pierwszy - chyba.
Mógłbyś opowiedzieć jak to było z zakupem, dlaczego akurat 323, jakie miał usterki przez te lata, i inne ciekawe historie z nim związane. No i oczywiście + za sprzęta. Ładny !
Dzieki Sławek O zakupie tego forszaja przesądziła cena była ona na tamte czasy bardzo atrakcyjna a nam był potrzebny ciągnik Z tego co pamiętam kosztował on 55 milionów a c 360 był jedynie 10 milionów tańszy a traktor to bez porównania no i jaki komfort pracy
Przygody z forszajem !!!! na samym początku wyprawa po drzewo znajomemu no i klops forszaj stanął miałem go może dwa tygodnie zatarło się łożysko w zwolnicy tylnej i pękła flansz mocującą okazało się ze to była wina braku oleju w układzie hydrauliki nie był zalany od nowości miał może 30 l oleju ale ze było to jeszcze na gwarancji telefon i serwis przyjechał naprawili Od tej pory forszaj śmiga i żadnych poważnych usterek
ładniutki faktycznie odemnie też plusik a kto w naszym kraju sprzedawał forsze tak z ciekawości
Ja swojego odbierałem w Gdansku Nowy Port jakas firma sprowadzała ale jaka to juz nie pamietam musiał bym poszukac papierow Ale powiem wam zeby kupic forszaja to trzeba było sie nakabinowac bo one schodziły jak swieze bułeczki Ja i tak płaciłem wiecej pierwsza seria kosztowała 45 milionow a nastepne były juz znacznie drosze
Był kiedyś, nie tak dawno, na allegro Forszaj od początku eksploatowany w Polsce. I ja jednego oglądałem w na mazurach, też podobno od nowości w Polsce, rzekomo wzięty też z Gdańska, na liczniku miał 1680 mtg, ale wyglądał tylko niewiele lepiej jak każdy inny importowany, z 6-8 tysięcznym przebiegiem...
45 milionów w tamtych czasach to grosze za taki ciągniczek
Był kiedyś, nie tak dawno, na allegro Forszaj od początku eksploatowany w Polsce. I ja jednego oglądałem w na mazurach, też podobno od nowości w Polsce, rzekomo wzięty też z Gdańska, na liczniku miał 1680 mtg, ale wyglądał tylko niewiele lepiej jak każdy inny importowany, z 6-8 tysięcznym przebiegiem...
co za różnica czy katowany to znaczy się jeżdził z beczką u nas czy u niemca jak zadbany to zadbany jak nie to nie a wydaje mi się że szkopy lepiej traktują maszyny niż polacy oczywiście nie wszyscy
http://www.allegro.pl/item373559563_spr … t_323.html Widzial go ktos moze osobiscie?
nie ale do Sośna mam ze 30km
Dzis rano w radiu (rmf fm) mowili ze ceny ropy na swiecie spadaj,u mnie w okolicy ON kosztuje od 4,69 do 4,72 jak to wygloda w waszych okolicach?
Ładny ! Ode mnie +.
witam i pozdrawiam ładna maszyna ode mnie też +
Witam. mam na imie Zbyszek jestem z podlaskiego wiek 37 i od niedawna jestem szczęsliwym (mam taką nadzieję) posiadaczem e-514 1987r. Jak mi sie uda to wkleje fotki.
Cześć Zbyszku !
W kombajnach jestem lewy. Nic nie pomogę - zaszkodzić mogę ! Jak w czymś mogę pomódz (program piszę mi, że pomódl ),... ! Więc, mogę pomudz w temacie silnika. Tyle mogę !
edytowałem post już raz była zadyma nie dopuszczę do kolejnej
witam sedrdecznie 514 to podobno najlepsze kombajny forsza na polskie poletka
witam moje imie piotr nie jestem rolnikiem tylko użytkownikiem fortschritt-ów w gospodarstwie które po śmierci ojca zrzekliśmy sie i jest brata ale ja jestem operatorem i mechenikiem naszych forszajów które są z nami od jakichś pięciu lat a zaczeło sięod zt300 pożniej 512 i następny i jezcze jeden ogólnie teraz używamy 303 323 i 512 a biedny zt 300 został przeznaczony na części. podsumowując jesteśmy z nich bardzo zadowoleni
Michał koszarek mieszkam koło Wrześni prowadzę 50 ha gosp rolne mam kombajn fortschritt E 514 perkins 1989 r. starowany joysikiem z czujnikami strat ziarna i nie wiem jak je wyregulować by dobrze wskazywały.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo