41

Odp: Już przyszła Zima

niewiadomo, niedlugo może być znowu aktualny smile

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

42

chłopaki nawet sobie nie wyobrażacie jak u mnie wieje wiatr na zwałkach rozpędza się niesamowicie odrobiny śniegu i lodu ranią twarz, dziś w dzień było 0C, z chilą gdy zaszło słońce zamarzła woda we wiadrze w oborze, muszę pokombinować i uszczelnić wrota.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

43

u mnie sypie i sypie jak  wracałem do domu  to była godz 19  to zaspy   były wysokości samochodu  i był 1 pas wolny do jazdy  pług nie jechał żaden  to ciekawe jak teraz jest big_smile  jutro pewnie będzie robota   trzeba będize sie wydostac ciągnikiem z wioski i troche to rozjeździc bo inaczej się nie da ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

44

Fenol wyobrażam sobie jak jest bo dużo czasu spedziłem dziś na dworze,w dzien było -11 i sredni wiatr a teraz -18 pada śnieg i strsznie wieje.

45

A unas dziś ciepło 25 stopni na plusie ale w domu a zewnątrz wieje i minus 15 ale nie pada

46

Miejmy nadzieję że już choć na chwile wpadnie i zachamuje wegetację zbóż  itd... i oby ze śniegiem  nie tak jak w 2012r.

47

u mnie juz "biało" 0,5 cm sniegu :-)

Rolnik z powołania:-)

48

umnie aby -1

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

49

U mnie rano było -5 i spory wiatr mam nadzieję że w najbliższych dniach do -10 nie dojdzie bo bez śniegu to rzepak poleci.

50

U mnie 0 i brak śniegu

51

a u mnie -4 i bez sniegu... a na dodatek z forsza nie spuscilem wody i tata od rana go rozmraza...:-(

52

Myślę że tylko chlodnice   złapało rozmrozisz.  U nas w Jakuszycach  pospolite ruszenie  i przywoża  zime  z Czech i okolic wywrotkami  na sobotę i niedzielę   na biegi PŚ-  U nas w nocy - 2 .

53

U nas w  nocy  -5 a w dzień -1 bez śniegu ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

54 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2014-01-13 20:51:00)

Pajej napisał/a:

u mnie juz "biało" 0,5 cm sniegu :-)

jesteś pewien że 5mm a nie 4??? lol czym mierzyłeś ?
u mnie -3 pszenica po mroźnej nocy wygląda dużo lepiej

55

na chwilę obecną -2 i delikatny wiatr.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

56

Zima przyszła ale północ i środek Polski  a południe  tylko deszcz? chociaż rano było troche  biało tak że dalej woża  śnieg do Jakuszyc ?

57

To ja dzisiaj już odśnieżałem .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

58

No u mnie dziś powstał pierwszy śniegowy bałwan ale już zakończył karierę bo się rozpadł a najbardziej zabawne jest to że mamy środek zimy a UG jeszcze nie rozstrzygnął przetargu na odśnieżanie, dobrze że w razie co mam się czym odkopac i przebic do cywilizacji.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

59

U mnie ze 3-4 cm śniegu i cały dzień temp. na delikatnym minusie

60

prawdziwe zamiecie i zawieje smuszające kierowców do włączenia wycieraczek big_smile oraz mega zaspy sięgające 1 cm ale już spokojnie stopniały

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile