Odp: Już przyszła Zima
niewiadomo, niedlugo może być znowu aktualny
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
niewiadomo, niedlugo może być znowu aktualny
chłopaki nawet sobie nie wyobrażacie jak u mnie wieje wiatr na zwałkach rozpędza się niesamowicie odrobiny śniegu i lodu ranią twarz, dziś w dzień było 0C, z chilą gdy zaszło słońce zamarzła woda we wiadrze w oborze, muszę pokombinować i uszczelnić wrota.
u mnie sypie i sypie jak wracałem do domu to była godz 19 to zaspy były wysokości samochodu i był 1 pas wolny do jazdy pług nie jechał żaden to ciekawe jak teraz jest jutro pewnie będzie robota trzeba będize sie wydostac ciągnikiem z wioski i troche to rozjeździc bo inaczej się nie da ...
Fenol wyobrażam sobie jak jest bo dużo czasu spedziłem dziś na dworze,w dzien było -11 i sredni wiatr a teraz -18 pada śnieg i strsznie wieje.
A unas dziś ciepło 25 stopni na plusie ale w domu a zewnątrz wieje i minus 15 ale nie pada
Miejmy nadzieję że już choć na chwile wpadnie i zachamuje wegetację zbóż itd... i oby ze śniegiem nie tak jak w 2012r.
u mnie juz "biało" 0,5 cm sniegu :-)
U mnie rano było -5 i spory wiatr mam nadzieję że w najbliższych dniach do -10 nie dojdzie bo bez śniegu to rzepak poleci.
U mnie 0 i brak śniegu
a u mnie -4 i bez sniegu... a na dodatek z forsza nie spuscilem wody i tata od rana go rozmraza...:-(
Myślę że tylko chlodnice złapało rozmrozisz. U nas w Jakuszycach pospolite ruszenie i przywoża zime z Czech i okolic wywrotkami na sobotę i niedzielę na biegi PŚ- U nas w nocy - 2 .
U nas w nocy -5 a w dzień -1 bez śniegu ...
u mnie juz "biało" 0,5 cm sniegu :-)
jesteś pewien że 5mm a nie 4??? czym mierzyłeś ?
u mnie -3 pszenica po mroźnej nocy wygląda dużo lepiej
na chwilę obecną -2 i delikatny wiatr.
Zima przyszła ale północ i środek Polski a południe tylko deszcz? chociaż rano było troche biało tak że dalej woża śnieg do Jakuszyc ?
To ja dzisiaj już odśnieżałem .
No u mnie dziś powstał pierwszy śniegowy bałwan ale już zakończył karierę bo się rozpadł a najbardziej zabawne jest to że mamy środek zimy a UG jeszcze nie rozstrzygnął przetargu na odśnieżanie, dobrze że w razie co mam się czym odkopac i przebic do cywilizacji.
U mnie ze 3-4 cm śniegu i cały dzień temp. na delikatnym minusie
prawdziwe zamiecie i zawieje smuszające kierowców do włączenia wycieraczek oraz mega zaspy sięgające 1 cm ale już spokojnie stopniały
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo