Temat: Opinie John Deere 1085
Chłopaki może ktoś ma lub wie coś o tym kombajnie bo zaciekawił mnie ale chciałbym coś więcej się dowiedzieć
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Opinie John Deere 1085
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chłopaki może ktoś ma lub wie coś o tym kombajnie bo zaciekawił mnie ale chciałbym coś więcej się dowiedzieć
kamil z ciekawości ile masz pod kosę?
30 u siebie i z 100 usługi
był na wiosne gość u mnie i ma własnie jd tylko 175 to raczej to samo .... nie wiem strzelam .
mówił że wciąga około 18 l na ha z sieczkarnią
ceny cześci go powaliły i ogólnie chciał zmienić na cos innego roazglądał sie za claasem i CASE ... u nas było chyba ze 2 sztuki w okolicy i juz nie ma żadnej ... czemu ? nie wiem ? koszą Claasami lub nowymi JD z tektóry
Nowe JD są z tektóry albo kartonu.... potwierdzam. Kuzyn miał nówkę nie che patrzyć w jego stronę po 4 latach. Stary we wsi robi, rocznik 86 na razie 2 sezon poza niespodzianka w silniku chyba ok.
U nas maja Jd 1075 sprowadzili z francj i jest juz u nich 3 sezon i nie narzekaja bo wczesniej mieli case 1440 i opinie negatywne robili rotory i narzekali ze jak na taki kombajn duzo palil. A co sadzicie wgl o jd zeby przystosowac go do kukurydzy
1085 od 1075 jest szerszy o jeden wytrząsacz i mocniejszy silnik ogólnie to trzeba kupić z bardzo zdrowym silnikiem resztę idzie opanować,co do części to na allegro są zamienniki dużo tańsze.
zamienniki w takich maszynach to pomyłka ... powiem tyle to się pewnie psuje rzadko tak jak u mnie class ale jak zdechnie jakis pas to się kuuje oryginał ... zamiennik pasa kosztuje 1200zł a oryginał 1900 wiadomo jest różnica ale kupujesz raz i po kłopocie już 2 razy kupiłem zamienniki raz owy pas który wytrzymał chwilkę dosłownie a drugi raz łożysko w obudowie ... i po tym stwierdziłem ze jak oryginał to oryginał i działa więc trzeba dobrze przekarkulowac a nastepnie działa dobrze ... ale z tymi silnikami to tez mi się o uszy obiło że jakaś wada w nich jest
Wojtas święte słowa masz umnie + :beer:
mam presę john deere to tylko na początku raz kupiłem zamiennik do niej, po dniu pracy się rozsypał i jeszcze tylko więcej nadrobił tak więc jak Cie stać na zakup to wypadałoby żeby było stać na utrzymanie w oryginalnych częściach a te w JD do tanich nie należą, osobiście znam kilku co mają kombajny JD ale ten 2064 i 1450CWS czy jakoś tak, i chwalą sobie te sprzęty. Tyle tylko że w przypadku każdego kupują części oryginalne i ogólnie nie oszczędzają, jak coś musi być kupione to kupują bez marudzenia "ojej jakie to drogie"
dzięki Diablo ale jak kupi zachodniaka to musi i być go stać na tą maszynę musi sobie sam na to odpowiedzieć ) ot taka to teoria
Co do zamienników to też przyznam Ci rację Wojtas. Już niejednokrotnie się przekonałem że lepiej dołożyć niż robić to jeszcze raz i znowu kase wydawać
rozmawiałem kiedys z gościem co kupił 1075 bardzo go sobie chwalił, ale nie wiem z czego sie przesiadł na JD.
tak tylko jak to mówią i ludzie postrzegają a w sumie inaczej to wszystko chodzi o mętalność i podejscie do sytuacji ... ale to nie o tym wątek
oglądałeś już jakiegoś ? jesli chcesz kuku kosic to bym się patrzył na case nie ważne co gadają ... u nas ma gość case 16XX nie pamietam dalej i robi rocznie po 70-100ha kukurydzy i nigdy nie narzekał ... a nawet kupił kolejnego większego .... co do spalania to mówi jak robi to spali a jak nie robi to więcej spali .... bo na darmo ... tak czy siak poleca
Spalanie case 14xx a JD 10XX z tego co czytałem to takie same. No oglądałem wczoraj case 1680 w okolicach golubia dobrzynia i powiem ze nawet ciekawy i z przystawka do qq i bodajże 63 tys ceni a za Jd jadę w następny weekend możliwe. Z każdym co pogada to mówi że jak do qq to najlepszy case jest.
A gdzie dokładnie byłeś ?
Nidźwiedż czy jakoś tak
Kumpel czasami kupi zamiennik i nie narzeka,wszystko zależy jak bardzo źle jest zrobiony.
Kamil a jakies nazwisko tego kolesia co ma tego case bo moze go znam
koledzy Jeszcze nie mam kasy, ale juz szukam nastepcy mercatora i tu pytanie jakie macie opinie o jd 975 podobno to to samo co 1075 tylko starsze a tańsze o 20tys bo 975 za 40tys kupi w ok stanie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Opinie John Deere 1085
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo