61

Odp: Już przyszła Zima

to jak widać po waszych wypowiedziach to u mnie dopier....ło śniegu bo ponad 10cm śniegu leży...

62

Wczoraj między Gruduskiem a Mławą na drodze widziałem forsza z pługiem do odśnieżania i zapiętym obciążnikiem z beczki na tyle ,może to ciągnik kogoś z forum ?

63

w lubuskim wiosna w pełni aż strach.

Leszek   dla kolegów'

64

u nas 5cm śniegu i -5 za oknem. Ogólnie dla mnie wystarczy taka zima.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

65

U mnie dzisiaj +9 w dzień , teraz -1

mdw

66

a u mnie -10 i tak z 12 cm sniegu, normalnie zima mnie zaskoczyła

67

wiosna jak cholera ... dziś silnik na podworku rozkręcałem  w koszuli ... ciepło aż za cieplo

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

68

piękny słoneczny dzień, ciągnikiem bez kabiny obornik woziłem, w rozpiętym polarze:) bez czapki:)

69

W tej chwili u mnie -7 spory wiatr około 10 cm śniegu, zima jak się patrzy mogła by tak potrzymać przez luty, no a w marcu wiosna.

70

U mnie też tyle śniegu dopadało, ale nie wróżę mu długiej przyszłości bo cały czas pada teraz deszcz.

71

u mnie cały czas temperatura dodatnia i troche deszcz pada

Rolnik z powołania:-)

72

W nocy temperatura była na plusie ale teraz już -1 i zaczyna padać mżawka

73 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2014-01-19 11:28:13)

Śniegu ponad 10 centymetrów ,-5 i zaczyna dość mocno wiać.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

74

Z rana było -15 teraz -12 smile Ale słoneczko świeci... a śniegu jest ok 10cm wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

75

U nas 0,5+,sniegu brak pada lekka mzawka i dosc mocno wieje,Cyba juz prawdziwa zima nie przyjdzie.W piatek jeszcze 3 tony kapusty uciołem co nie dorosła na jesien.

76

Ja wczoraj odśnieżałem moim zestawem zetor 50 super + pług od deta 3 metry. Śniegu było ok. 25-35cm,suchy. Dzisiaj duży wiatr, zawieja i temperatura ok.-17. Woj. podlaskie powiat białostocki

77

Cosik czuję że ja  jutro będę  przegarniał ... Wiaterek zacina ,  - 7

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

78

Wracałem przed chwilą od znajomych 30km i powiem szczerze, że cieszę się, że dojechałem. W nocy popadało śniegiem a od południa pada bez przerwy marznący deszcz. Jest wszędzie lód a drzewa łamią się od lodu. Nie było prądu u znajomych pewnie na linie się zwaliło.

79

niby nie daleko mam do ciebie ale u mnie jeszcze pada normalny deszcz, zobaczymy co bedzie za kilka godzin

Rolnik z powołania:-)

80

Ja właśnie od strony Biłgoraja jechałem, i wszystko zamarza na szybie i drodze. Niech teraz zima będzie, lepiej teraz niż w maju.