121

Odp: Już przyszła Zima

u mnie wszystkie oziminy pokryte lodem, na to 3-4 cm sniegu i temp -10 jak myslicie przezyja to?
o tym ze mam problemy z internetem to nie wspomne

Rolnik z powołania:-)

122

No a u mnie dziś było -23/24* smile Boje się wyjeżdzać ciągnikiem po bele żeby gdzie nie stanął a potem może być nie za fajnie jak stanie...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

123

-20 i wszystko na płynie nawet to co nie chce odpalać samo ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

124

androl napisał/a:
Grzegorz89 napisał/a:

Czy tylko zaślepki okaże się później, ja mam wszystko na płynie, i spokój.

chłodnica :nooo:

ciiiii
łudzę się ze wszystko bedzie dobrze, jutro test:)

125

A odpalasz fortschritta na płynie czy stoi do ocieplenia klimatu ?

126

Silnik dobry, do tego płomieniówka i porządne baterie i nie ma prawa nie odpalić. Wiadomo, ze jak 20 stopni n minusie to pomagam respiratorem, ale i tak pali.

127

ja też mam swoje na płynie i nawet jak bywalo -25 pali bez problemu,a w tym roku PiotrK zrobi mi wtryski a do kompletu pompe wtryskową myśle że wtedy powinno być jeszcze lepiej

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

128

Przy rusku mam grzałkę płynu i to jest rewelacja, silnik odpala bez żadnego problemu jak w porze letniej

E 516 na części
Telefon 695 076 269

129

Rano -18 w dzien 11 teraz 16 co bedzie rano zobaczymy drzewo z lasu woziliśmy paliwo mleko ale jak silnik zapalił to jakoś poszło

130

A ja wróciłem moim tirkiem z italii  i zamarzam,tam było + 20.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

131

u nas rano -16 a siniegu nie widać jak tak dalej będzie to nie będzie ciekawie z oziminami

132 Ostatnio edytowany przez androl (2014-01-25 09:27:17)

-21 u mnie, farmer jeżeli tak piszesz bez śniegu to może być nie ciekawie bo -15 bez okrywy śnieżnej to jest praktycznie graniczna, kolega syna z uczelni z kolei ma podobno 2-4  cm lodu na zbożach to może on tam wydusić.

133

dobrze że mam jeszcze dość sporo w magazynie jęczmienia jarego... smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

134

androl napisał/a:

-21 u mnie, farmer jeżeli tak piszesz bez śniegu to może być nie ciekawie bo -15 bez okrywy śnieżnej to jest praktycznie graniczna, kolega syna z uczelni z kolei ma podobno 2-4  cm lodu na zbożach to może on tam wydusić.

całkiem goło nie jest jakieś 2cm śniegu i troche lodu może to wytrzma ale jak by troche popadało śniegu to bym się nie pogniewał.Wrazie czego lerzy 27t przenicy jarej i z 12t przężyta jarego

135

Trochę za daleko mam do Ciebie, bo w razie rzepak mi nie przeżyje to tona pszenżyta może być mi potrzebna.

136

androl napisał/a:

Trochę za daleko mam do Ciebie, bo w razie rzepak mi nie przeżyje to tona pszenżyta może być mi potrzebna.

zawsze można kurierem wysłać:D

137

Laszek napisał/a:

dobrze że mam jeszcze dość sporo w magazynie jęczmienia jarego... smile

Wojtas już zasiał ...

mdw

138

Natury  nie oszukasz temperatura powietrza to jedno a gruntu to drugie . Cienka warstwa śniegu sporo daje.

139

Z tą wysyłką kurierem to nie jest tak do końca tanio...
Gość kupił ode mnie 4 koła do przyczepy hl i mówi żeby mu wysłać DHL, robię wycenę na ich stronie, wyszło 150zł ok ale coś mnie tknęło zadzwonię do konsultanta a on wycenia na ponad 800zł!!! pytam dlaczego taka różnica, mówi że niema pan z nami umowy podpisanej a to ponad gabaryt inna paleta bo do 120x80 to taniej i jeszcze coś tam,
Jest  stronka w necie że składasz zamówienie że masz taką wagę,wymiary i miejsce nadawcy i odbiorcy, zgłaszają się przewoźnicy którzy mają miejsce jadąc w tym kierunku.   
clicktrans.pl lub aukcje transportowe
gość zapłacił 120zł, a mieszka 380km odemnie.

140

https://clicktrans.pl/zlec-transport/palet/  no faktycznie jest to dobra opcja