Odp: Już przyszła Zima
u mnie wszystkie oziminy pokryte lodem, na to 3-4 cm sniegu i temp -10 jak myslicie przezyja to?
o tym ze mam problemy z internetem to nie wspomne
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie wszystkie oziminy pokryte lodem, na to 3-4 cm sniegu i temp -10 jak myslicie przezyja to?
o tym ze mam problemy z internetem to nie wspomne
No a u mnie dziś było -23/24* Boje się wyjeżdzać ciągnikiem po bele żeby gdzie nie stanął a potem może być nie za fajnie jak stanie...
-20 i wszystko na płynie nawet to co nie chce odpalać samo ...
Grzegorz89 napisał/a:Czy tylko zaślepki okaże się później, ja mam wszystko na płynie, i spokój.
chłodnica :nooo:
ciiiii
łudzę się ze wszystko bedzie dobrze, jutro test:)
A odpalasz fortschritta na płynie czy stoi do ocieplenia klimatu ?
Silnik dobry, do tego płomieniówka i porządne baterie i nie ma prawa nie odpalić. Wiadomo, ze jak 20 stopni n minusie to pomagam respiratorem, ale i tak pali.
ja też mam swoje na płynie i nawet jak bywalo -25 pali bez problemu,a w tym roku PiotrK zrobi mi wtryski a do kompletu pompe wtryskową myśle że wtedy powinno być jeszcze lepiej
Przy rusku mam grzałkę płynu i to jest rewelacja, silnik odpala bez żadnego problemu jak w porze letniej
Rano -18 w dzien 11 teraz 16 co bedzie rano zobaczymy drzewo z lasu woziliśmy paliwo mleko ale jak silnik zapalił to jakoś poszło
A ja wróciłem moim tirkiem z italii i zamarzam,tam było + 20.
u nas rano -16 a siniegu nie widać jak tak dalej będzie to nie będzie ciekawie z oziminami
-21 u mnie, farmer jeżeli tak piszesz bez śniegu to może być nie ciekawie bo -15 bez okrywy śnieżnej to jest praktycznie graniczna, kolega syna z uczelni z kolei ma podobno 2-4 cm lodu na zbożach to może on tam wydusić.
dobrze że mam jeszcze dość sporo w magazynie jęczmienia jarego...
-21 u mnie, farmer jeżeli tak piszesz bez śniegu to może być nie ciekawie bo -15 bez okrywy śnieżnej to jest praktycznie graniczna, kolega syna z uczelni z kolei ma podobno 2-4 cm lodu na zbożach to może on tam wydusić.
całkiem goło nie jest jakieś 2cm śniegu i troche lodu może to wytrzma ale jak by troche popadało śniegu to bym się nie pogniewał.Wrazie czego lerzy 27t przenicy jarej i z 12t przężyta jarego
Trochę za daleko mam do Ciebie, bo w razie rzepak mi nie przeżyje to tona pszenżyta może być mi potrzebna.
Trochę za daleko mam do Ciebie, bo w razie rzepak mi nie przeżyje to tona pszenżyta może być mi potrzebna.
zawsze można kurierem wysłać:D
dobrze że mam jeszcze dość sporo w magazynie jęczmienia jarego...
Wojtas już zasiał ...
Natury nie oszukasz temperatura powietrza to jedno a gruntu to drugie . Cienka warstwa śniegu sporo daje.
Z tą wysyłką kurierem to nie jest tak do końca tanio...
Gość kupił ode mnie 4 koła do przyczepy hl i mówi żeby mu wysłać DHL, robię wycenę na ich stronie, wyszło 150zł ok ale coś mnie tknęło zadzwonię do konsultanta a on wycenia na ponad 800zł!!! pytam dlaczego taka różnica, mówi że niema pan z nami umowy podpisanej a to ponad gabaryt inna paleta bo do 120x80 to taniej i jeszcze coś tam,
Jest stronka w necie że składasz zamówienie że masz taką wagę,wymiary i miejsce nadawcy i odbiorcy, zgłaszają się przewoźnicy którzy mają miejsce jadąc w tym kierunku.
clicktrans.pl lub aukcje transportowe
gość zapłacił 120zł, a mieszka 380km odemnie.
https://clicktrans.pl/zlec-transport/palet/ no faktycznie jest to dobra opcja
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Już przyszła Zima
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo