Odp: Brona wahadłowa
Laszek ale wszędzie ziemia lekka, abo częściowo doprawiona. Rozglądasz się za takim sprzętem?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Brona wahadłowa
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Laszek ale wszędzie ziemia lekka, abo częściowo doprawiona. Rozglądasz się za takim sprzętem?
Laszek po co Ci to na twoje piachy?
Krzysiek piachy są ale też i wnet na każdym polu jest glina, chociaż kawałek. Jadąc biernym to trzeba klika razy przejechać a takim sprzętem wystarczy zwolnić do 1 i powinno dobrze uprawić a na piachu jadąc 3 tak 10km/h to nie powinno zepsuć struktury. Ogólnie ten sprzęt też podoba mi się z tego względu że jest krótki bo tylko dwie belki i wał. Belki pracując w poprzek działają jak włóki więc dobrze wyrównują. Jest też już gotowy napęd do napędu dmuchawy w siewniku. Miała być talerzówka kompaktowa do wszystkiego ale jest ruska no i jak by udało mi się sprzedać grubera to na taką wahadłówkę by wystarczyło
Pietia jaką masz u siebie średnicę wału przy wahadłówce? Jaki masz typ ramy u siebie? Taki jak tu? http://olx.pl/oferta/brona-wahadlowa-am … 212d070a63
Ta jest blisko mnie tylko ten wał jest dość mały ale gościu mówi że ma 3 sztuki, u siebie to wolał bym żeby był jak największy.
mam taką amazonkę z hydropakiem .trochę nią siałem na 1000 obrotach. coś na glinach robiła ale szału nie ma
Mam z małym wałem czsami potrafi sie zapychać na piaskach czym większy tym lepszy
nie lepiej kupic brone wirnikową? wahadłówka na glinie szału nie robi . wirnikowa z packerem to czy glina czy piach to równo jak na stole .
na żuławach bez brony wirnikowej to jak bez ręki ,czyms tą zeschniętą skałe trzeba rozbic
Właśnie... Na żuławach... Ale nie wszędzie są Żuławy... W moim przypadku wahadłówka będzie najodpowiedniejsza co nie raz wcześniej już opisywałem
No i stałem się od wczoraj właścicielem RE 301 VARIO. Teraz jestem na etapie montażu Accorda ale to nie do końca takie proste jak się wydawało zwłaszcza jeśli chodzi o umiejscowienie dmuchawy... Chyba napęd hydrauliczny będzie zastosowany bo z przekładnią na paski się nie zmieszczę a chce zrobić wszystko jak najbliżej traktora
Ale sama dmuchawa już nie waży dużo. Ma ta brona wyjście z tyłu(wałek)?
Zrobić wyjście z tyłu brony na dmuchawę to najmniejszy problem ale wtedy żeby podłączyć dmuchawę wałkiem WOM to już robi się odległość a zbiornik z nasionami dopiero za dmuchawą a jak zastosuje napęd hydrauliczny to wtedy dmuchawa może być gdzieś z boku, jedynie wąż będzie dłuższy od dmuchawy do aparatu wysiewającego
Jak się przyglądałem u wuja co ma Accorda to miał na pasku dmuchawę i była obok zbiornika na zboże. Przecież wystarczy dłuższym przewodem puścić powietrze do zbiornika od dmuchawy. Ewentualnie zwiększyć nieco obroty na dmuchawie w ramach odległości
Na początku właśnie wydawało mi się że to prosta sprawa i chwila moment będzie zrobione ale żeby było wszystko jak trzeba to trochę czasu zejdzie z tym jeszcze
Ja wczoraj podczepiłem D7 pod agregat talerzowy aby posiać gorczycę kolos zestaw dziś odbieram telefon od naprawy wstawie zdjęcia. Ale pole wygląda idealnie po siewie.
To teraz wahadłówkę będziesz miał na sprzedaż? No a u mnie dzisiaj dalej idzie z montażem siewnika na agregacie, z dmuchawą też jednak jakoś wyjdzie z napędem na pasek. Jak będę miał zestaw gotowy to wstawię foto. Pietia a jak u Ciebie wahadłówka spisywała się w uprawie bezorkowej?
Siałem tylko jak miałem RS po gorczycy wiosna ścierniskowy raz i na to agregat uprawowo siewny wygladło bardzo ładnie z ciekawości ile kosztowała ma hydropak???
Dałem 4700, hydropaku nie ma bo i nawet go nie potrzebowałem. No i była blisko, 45 km od domu
Jak w ładnym stanie to cena ok. bezawaryjnej pracy życzę.
No zobaczę jak to będzie chodzić, jak na razie to tylko test zrobiłem na polu u sąsiada (talerzowane ściernisko po życie wysoko koszonym) bo u siebie to jedynie wioskę dalej. Troszkę się przypychała bo jednak słomy było ale wał ładną robotę robi. Siewnik już prawie zamontowany. Jak za bardzo nie będzie chodziła w bezorkowym to zamiast zrobić gruber na sprężystych zębach kupię obrotówkę i po sprawie. Ogólnie zestaw taki fajny i zwarty, no i cena jaką mnie wyniósł ten zestaw a patrząc na allegro ile gotowy taki kosztuje to jest ok
https://www.olx.pl/oferta/agregat-upraw … e;promoted Co o tym myślicie? 1614 da radę? Cena nie wielka i nie daleko, mój siewnik się już trochę sypie, więc pomyślałem o tym.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Brona wahadłowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo