1 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2014-02-02 10:50:53)

Temat: Nie lubie księży bo...

Jako że poprzedni temat został usunięty to zakładam nowy i nie ma co ściemniać klechy nie są moimi przyjaciułmi i tu można będzie wypowiedzieć co kogo boli bo mnie boli wszystko co z nimi związane a mianowicie to zakłamane hieny żerujące na ludzkich słabościach, wykożystują każdego kto może pomóc im w osiągnięciu celu a cel jest jeden pieniądze i władza niby nad duszyczkami ale tak na prawdę to o sterowaniem całym życiem a to równa się niewolnictwo.

2

Odp: Nie lubie księży bo...

Oczywiście wszyscy są źli i tylko chodzi im o pieniądze i władze... Przykład w parafii skąd pochodzi moja mama. Parafia jakby nie patrzeć biedna i przyszedł nowy ksiądz, zaczął się brać za podstawowe remonty które mógł wykonać sam a jak kasa się skończyła a od ludzi też mało co było to pojechał razem z jednym gościem ze wsi do Niemiec do pracy w rolnictwie na 2 miesiące. No ale on też pewnie jak każdy"klecha jest hieną"...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

3 Ostatnio edytowany przez Fenol (2014-02-02 11:45:39)

znam jednego księdza, wierzy ale z nim nie pogadasz, nie wchodzi na tory myślowe dopuszczające wczucie się w możliwość bycia niewierzącym, bez religii i Boga. tak jak ja ma 29 lat. Rodzice ortodoksyjnie wierzący, mieszka w insbruku.
To co napisałeś Tomku jest ogólną prawdą, ale są i tacy co wierzą jak ten ksiądz o którym piszę mimo iż uważam że gość traci bo trwoni swoje życie w strukturach które uważam że go wykorzystują (jego zaangażowanie, wiarę).
Nie mogę pojąć dlaczego ludzie kierujący kościołem w Polsce zaprzeczają jego naukom, wchodzą w życie ludzi którzy nie chcą mieć z religią nic wspólnego. Dlaczego kościół atakuje owsiaka, co on złego zrobił? czy to nie tylko konkurencja wynikająca z pazerności? tak to odbieram.
Czarę goryczy przelewa zbrodnicza historia kościoła jak pomoc nazistom u ucieczkach do Ameryki południowej, inkwizycja, czy bieżące sprawy pedofilii na Dominikanie i ucieczka przed odpowiedzialności, to tylko uzupełnia nikczemny obraz zepsucia. Bo jeżeli Wesołowski i Gil są czyści a Bóg z nimi to czego się mogą obawiać, dlaczego nie zaufają Bogu, nie zbadane są wyroki Boskie a kto jak kto oni to chyba świetnie rozumieją i Jego woli powinni się poddać.
Kościoły to zwykle architektoniczne perełki, lubię kościoły.

patrzcie jakie to dziwne gdybyśmy tak sobie gawędzili w Iranie już dawno by nas ukamionowano...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

4

Fenol w Iranie przecież nie ma ateistów ,na poważnie to byś miał dwa wyjścia albo byś był  muzułmaninem albo martwym i tu wybór należy do ciebie.Laszek a teraz mi powiedz po co remontować te stare budowle przecież to studnie bez dna ciągle u nas tylko łażą i żebrzą o kasę bo to bo tamto się sypie.Ale teraz jest inaczej proboszcz się postawił i wyremontował cały kościół za kasę z uni i już nie woła kasy na remont tylko spłatę długów co zabawne teraz woła dwa razy więcej niż wcześniej.Już to pisałem poco wam pośredniki przecież możesz w każdym miejscu i czasie być z bogiem ,bóg jest wszędzie nie tylko w kościele(tam chyba najmniej)

5

piszecie za kościół do którego należycie a jak nie to za dziecka chodziliście a nawet byli ministrantami i boli was to ze im się powodzi lepiej tylko oni nie mają rodziny .dlaczego nie piszecie o innych odłamach, wiarach np świadkach jechowych za to ze bez przerwy co miesiąc chodzą i próbują nakłonić do ich wyznań dla mnie ich wiara to choroba z której trzeba się leczyć a nie roznosić

6

czesio  może i masz rację ...  ale o ile moja małostkowa wiedza sięga to było napisane że tzw  jedyny wszechmocny znajduje się wszedzie pod kamieniem drzewem nad rzeką  itp a nie w świątyniach opaczności bożej  ociekającej ze złota ?  to najbardziej ludzi frustruje  nikt nam nie kaze dawać a jak by nie patrzył od każdego dostają ... to jest dla ciebie wiara ?  czy  w biblii  coś dawali  temu jedynemu  złoto  ubiór wozili go na taczce ze złota ?   hmm a teraz właśnie tak jest ...  jeden z drugim  przedstawicieli (mniejszego zła ) mają wille  z basenem   garazem podziemnym na 7 samochodów  nie maluchów .  saune  pokój rozrywek  i  10 sypialni  to nazywasz  katolickim dobrem ?  nie to jest katolicka obłuda ... wolę wieżyć w wiatr niż w  instytucje co ma takich przedstawicieli ...

podoba mi się obecny papież prosty chłop ale za razem szkoda mi go długo na czele tej mafii nie pożyje ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7

Tomku to czy ktoś daje kase to już jest kwestia danej osoby i nikt nikogo do tego nie zmusi. Ja osobiście nie daje na tace. Co do obecnego papieża to znajomy głęboko wierzący ale nie chodzący do kościoła stwierdził przy jechowych że jak "odsuną" go od głowy koscioła to chyba sie wymaże z kościoła

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8

wojtas napisał/a:

czesio  może i masz rację ...  ale o ile moja małostkowa wiedza sięga to było napisane że tzw  jedyny wszechmocny znajduje się wszedzie pod kamieniem drzewem nad rzeką  itp a nie w świątyniach opaczności bożej  ociekającej ze złota ?  to najbardziej ludzi frustruje  nikt nam nie kaze dawać a jak by nie patrzył od każdego dostają ... to jest dla ciebie wiara ?  czy  w biblii  coś dawali  temu jedynemu  złoto  ubiór wozili go na taczce ze złota ?   hmm a teraz właśnie tak jest ...  jeden z drugim  przedstawicieli (mniejszego zła ) mają wille  z basenem   garazem podziemnym na 7 samochodów  nie maluchów .  saune  pokój rozrywek  i  10 sypialni  to nazywasz  katolickim dobrem ?  nie to jest katolicka obłuda ... wolę wieżyć w wiatr niż w  instytucje co ma takich przedstawicieli ...

podoba mi się obecny papież prosty chłop ale za razem szkoda mi go długo na czele tej mafii nie pożyje ...

W Biblii znajdziesz informacje o świątyni zbudował ją król Salomon na prośbę Boga.

Pokaż mi te bryki wille baseny widziałeś je? Czy inni mówią to ty powtarzasz dalej?

Znawców Fortschritta wielu na forum fachowców na lekarstwo ...

9

Przecież Mazi to też człowiek ktory poświęcil swoje życie  dla Pana i w Jego imieniu  nam sluży Przecież On niczego złego nas nie uczy  tylko jak życ  zgodnie z dekalogiem i jest tylko powiernikiem miedzy  nami a Bogiem.

10

Nie mam ochoty się tutaj udzielac bo ten temat do niczego nie prowadzi ale moje wkór.....nie chyba już osiągnęło maximum. Takie wasze głupie gadanie bo ten jest taki a ten taki  a może czas najwyższy dopiuścic do siebie myśl że tak było jest i będzie i nic ani nikt tego nie zmieni a zwłaszcza takie gadanie więc przestańcie pieprzyc od rzeczy bo to nie ma najmniejszego sensu tylko się zajmijcie tym do czego to forum zostało stworzone a takie głodne kawałki pewnie lepiej będą przyjęte na forach kół gospodyń wiejskich choc i w to wątpię.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

11

Chyba pierwsza rzeczowa wypowiedż w tym temacie , + Jamir.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

12

Janmir + . Ja też myślałem że to forum Fortschrittów.

13

Nie chcę tu nikogo obrażac ani wpływac na jego myślenie ale takie pierd.....nie że ten jest taki a tamten taki do niczego nie prowadzi mądrego bo poniekąd albo my sami albo starsi od nas wybrali taki stan rzeczy a nie inny i za to im łba nie ukręcimy a takie narzekanie i najeżdżanie na innych świadczy tylko i wyłącznie o naszej słabości i bezradności więc zajmijmy się każdy swoim podwórkiem i pozwólmy życ innym według własnego scenariusza czy nam się to podoba czy nie. Czy ja rzeczowo piszę to nie wiem, może trochę racjonalnie ale to może byc wrogo odebrane bo piszę o nie zrozumiałych rzeczach dla niektórych.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

14

Mazi jest księdzem ?

mdw

15

Gdyby nie tamten zlikwidowany wątek to byś wiedzial

16

Jamir +.A tak przy okazji to ty Traktor tez jestes troche nawiedzony ale chyba kazdy tu troche dał sie poniesc fali i wylac odrobine jadu.Co do jehowych to bardzo mnie wk.......a ale z drugiej strony to który z nas katolików chodził by od domu do domu i namawiał na przykład islamistów na zmiane wyznania?

17

18102003-  musze Cię z bledu  wyprowadzić jestem normalnym katolikiem i w sposób normalny reaguje  gdy ktos obraża nas wierzących.

18

,Nie no ja ja nic do ciebie niemam ale czasem ciezko mi zrozumiec twoje bezkrytyczne podejscie do koscioła w którym jak sam pewnie zauwazasz jest mnóstwo nieprawidłowosci.

19

jamir nie zgodzę się z tobą bo nawet nie zdajecie sobie sprawy kto czyta takie fora i to nie jest puste gadanie zobaczycie z czasem coś się zacznie zmieniać to my tu i teraz tworzymy historię,po mału ale jednak.

20

mazi napisał/a:

Pokaż mi te bryki wille baseny widziałeś je? Czy inni mówią to ty powtarzasz dalej?

nie wiem czy można fotografować ale mogę podjechać mam całe 7 km do jednego  wielebnego ...   a informacje co tam jest mam od gościa co budował  ową uboga plebanię ... 

i nie mów że tak nie jest ... na naszej pseudo plebani  jest to samo ... ostatnio był klecha  po tzw kolędzie i gada ... Ludzie dają po 300zł na kościół   bo trzeba ławki pomalowac czy coś tam ...ja do niego  niech powie żeby i mi dał bo  stodoła mi się wali  i temat się skończył ..  kościół jest jego ,,, moja stodoła  każdy się zajmuje swoim dobytkiem  i tyle

Zresztą to jest chore   :uuuu: święta wojna sie zaczyna   ja wysiadam  ale jak chcesz zdjecia to ci podeśle ... lecz ze środka nie bo nie przyjmuje wiernych big_smile  tylko przez domofon mówi że zaraz do kościoła podejdzie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile