421

Odp: To na początek ja

Raczej b 201 był by najlepszy ale to nie ten dział.

mdw

422

b 200! chyba  że masz pole 10m szerokie

423 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-02-05 21:06:07)

Krzysiek  ale  na hydraulicznych zabezpieczeniach jest lepszy od b 200, a w podobnej kasie sa

mdw

424

grala13 napisał/a:

Witam musze kupić pług do zt 303,czy opłaca sie kupić b200 w dobrym stanie za 1900zł?
czy grudziadzki 4 skiby za 1500?
czy szukać grudziądzki 5 skib?

Pługi o których piszesz kupuje się do 1 zł/kg

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

425

MAREKPE napisał/a:
grala13 napisał/a:

Witam musze kupić pług do zt 303,czy opłaca sie kupić b200 w dobrym stanie za 1900zł?

tak to kup mi taki pług w dobrym stanie za te 800 czy 1000zł chyba wiecej ten b200 nie waży.
a grudziądz to 600zł?

426

2500 zł za b 201 trzeba liczyć

mdw

427

grala13 co się tak pieklisz. Pytasz się to ci odpowiadają. Tak jak Marek pisał dostaniesz je w takiej cenie, ale nie pisał w jakim będą stanie. Rama i korpusy, będą rewelacyjne, co do części roboczych to lepiej kupić go na kilogramy i założyć nowe bo wiesz że porobisz.
Co do cen. Na wiosnę kupiłem b-201/5 za 1500zł w stanie jak wyżej. Nawet siłownik w bdb stanie. Jeszcze tydzień temu na złomie leżał Grudziądz 5-skibowy w stanie super za jedyne 1200zł. Brać i robić.
Co do samej kultury orki to skup się raczej na pługach b-200, b-201, bo lekko i pięknie robota idzie.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

428

grala13 napisał/a:
MAREKPE napisał/a:
grala13 napisał/a:

tak to kup mi taki pług w dobrym stanie za te 800 czy 1000zł chyba wiecej ten b200 nie waży.
a grudziądz to 600zł?

To zapytaj kolegę ALI z naszego forum za ile mu załatwiłem pług B-201 że tylko w pole jechać z włóką gratis.
Sam też PH1-442 wziąłem za tyle ile była wybita waga na tabliczce znamionowej, takie czasy, takie ceny. Tak samo kupiłem obrotówkę Fortschritt B-010/2

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

429

to ja nie wiem,może u was są takie tanie u mnie za złomie mało kiedy jakas maszyna jest ,a normalnie to u ludzi to ceny duzo wyzsze,dziś byłem oglądać b200,chciał  2000,kupilem za 1700,do wymiany 1 scinacz i 1 płoza ,poza tym wg.mnie stan bdb.wydaje mi sie ,że nie przepłaciłem,ale wytraszyłem sie jak zobaczyłem że on ma 7m dlugości,nie wiem jak sie nim będzie w polu zakręcać,musze lawete wziąsc i po niego jechać.
B200 zabiera 2 metry??

430

Przy granicy to może i są takie ceny a im dalej tym więcej każdy zdziera ...

431

Stoją u mnie po sąsiedzku 2 PHX-5 x 35 po 1 zł/kg już z rok i nikt się nie rzuca na nie i chyba pojadą ale do kontenera.

432

Dzielące nas 430km podraża sprawe.

433

MAREKPE napisał/a:

Stoją u mnie po sąsiedzku 2 PHX-5 x 35 po 1 zł/kg już z rok i nikt się nie rzuca na nie i chyba pojadą ale do kontenera.

Czyli ile dokładnie byłoby za tego phx?

434

Ja kupiłem b200 za tysiaka od kolegi z forum pollako, przy okazji pozdrawiam go smile

435

coś ok 2300 wstawiałem kiedyś linkę z tablicy, ale chwilowo wygasło. Powiem Damianowi to odświeży.

436

a wiec do mojego zt 303 kupiłem pług b200 ,agregat kongskile 4,5m
w planach mam jeszcze jakąś talerzówke,co byście mi polecili?

437

kup sobie ruską talerzówkę, zrobiona przynajmniej z konkretnego materiału

E 516 na części
Telefon 695 076 269

438

Laszek dobrze prawi , ruska bdt3 ciężka ładnie się wgryza i ceny przystępne .

439

Jak tam Tadek sprawuje sie forszaj , Tomek byłu mnie dzisiaj i się pytal.

mdw

440

Yoko forszaj zimuje jeszcze smile w sumie to stoi uszkodzony, rozsypało się lożysko na wałku sprzęgłowym tym co gumę się przykręca między silnikiem a sprzęgłem i wspomaganie sprzęgła fiksowało ale poza tym to jest luxus nie mogę narzekać sezon od wakacji do zimy przeszedł ok , w polu nie stałem ani razu . Pozdrów Tomasza, w jakiś wekeend wybiore się może w wasze strony smile