Odp: Fortschritt e512 kupno
Mialem ten sam probleb ze żmijką i dorobilem po prostu oslonę podtrzymującą pas na dolnym kole napedowym i jest ok
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Fortschritt e512 kupno
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mialem ten sam probleb ze żmijką i dorobilem po prostu oslonę podtrzymującą pas na dolnym kole napedowym i jest ok
A mógłbyś jakieś zdjęcia zamieścić gdzieś ? Byłbym wdzięczny ;p
postaram sie wkleić ale to po niedzieli bo mi aparat padł
matey zdjęć takiej osłony szukaj w wątku "zrób to sam", enjo wstawił fotki jak wymieniał łożyska i na ostatnim zdjęciu jest ta osłona
No wlasnie jej nie mam i jest ciężko ją dostać, może jutro używaną znajdziemy dzięki, chyba będę Ci musiał piwo postawić Kolejnym problemem to chyba jest to, że ten pas jest za duży, bo jest strasznie luźny, ale powiem wam dokładnie jak to będzie dopiero jak znajdę te osłonę. Do tego jeszcze na targańcu (katalogowo to się chyba nazywa widełki) mamy pęknięte w tym miejscu w którym są takie dwa małe łożyska z dołu i z góry http://www.agrofoto.pl/forum/Fortschrit … ntry208717 Tutaj macie zdjęcie dokładne. Jak mam ściągnąć te dwa małe łożyska ?Pozdro
Aha i wiecie może gdzie mogę kupić katalog do E 512 ?
Aha i wiecie może gdzie mogę kupić katalog do E 512 ?
U góry na niebieskim pasku masz link do sklepu pantery tam na pewno kupisz
pas to sprawdź jak zaciągniesz dźwignię od wysypu.
Witam Pany!
Zauważyliście że 512 często zdarzają się w ogłoszeniach z hederami 6m :brawo: osobiście bardzo mi się to podoba mam pola wkoło domu, robota szybko by uciekała. Czy ktoś ma taki heder? jak to chodzi z tym kombajnem? jak wpływa na bebechy kombajnu czy masa nie zatyka kombajnu? czy prędkości są dopasowane? :nie_wiem:
I jeszcze jedna sprawa zdarzają się bardzo tanie kombajny nawet za mniej niż 10tyś. i tu moje pytanko bo sprzęt w szyku kosztuje koło 20 więc czy warto remontować, silnik, cepy, podsiewacz, sita, wytrząsacze. Załóżmy że silnik jest ok a cała reszta to orientacyjnie jaki koszt? czy ktoś zdecydował się na taki "tani" kombajn? :hmmm: bo z drugiej strony po takich remontach to sprzęt jest jak nowy :dance:
pozdrawiam gorąco
Spokojnie sobie poradzi z takim hederem, w końcu 514 "wnętrzności" ma takie same jak 512, a hedery fabrycznie były oferowane szersze. Ja mam heder 4,2m przy swoim i cały czas jade na II biegu w polu, jedynki nie używam, więc jest zapas tzw mocy przerobowej, która pozwoliła by na współprace z szerszym hederem.
Ja E512 mam heder 5;80m i spokojnie sobie radzi, dodam że ma założoną sieczkarnie i niema żadnego spadku mocy. Załóżmy że kupisz kombajn z dobrym silnikiem, to warto remontować wiesz co masz, a części nie są wcale takie drogie, porównywalne do BIZONOWSKICH. Ja tak zrobiłem i piąty sezon tylko smaruje i leje paliwko, a pracuje on na 80-90hektara oczywiście usługowo.
w 514 jest inny napęd kosy prawda?
Prawda, a w młodszych rocznikach w MDW jest napęd szumachera.
Wracając jeszcze do mojego kombajnu, pod koniec żniw padły nam hamulce, probowaliśmy odpowietrzyc i nic, brakło płynu. Pompowałem pedałem i po kilku razach było czuc opór, ale powietrze wylatywało z płynem, także nie wiem czy za krótko odpowietrzaliśmy czy problem tkwi w cylinderkach i uszczelniaczach czy całej pompie. Ma ktoś jakieś pomysły? Do tego chcemy przerobic kosę, ale myślę, że z tym damy sobie radę, wymienimy też rozrusznik, czeka nas też wymiana łożysk na podajniku ziarnowym. Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki jak się z tymi sprawami szybko uporac to bardzo bym prosił, będę starał się na bierząco zdawac relacje i jeśli trzeba bedzie pytac, mam nadzieje ze mi pomozecie, pozdrawiam
Matey sprzęt naprawiony? ile zapłaciłeś za rozrusznik?
Tak, to porobiliśmy, za rozrusznik nie pamiętam ile pisałem gdzieś na forum, 400zł? Z tym, że ten rozrusznik się schrzanił w środku żniw, ale był ostatni dzień gwarancji, to wymienili, ale z wielkim bólem, bo niby na kole się zadziory porobiły. Teraz po sezonie jeszcze pare rzeczy wyszło do zrobienia, także na wiosnę się nie będziemy nudzic, na razie stawiamy, a własciwie konczymy wiate
Witam !!
Poszukuje Fortschritta E512 w dobrym stanie, z sieczkarnią.
Kolego napisz z kąd jesteś
Witam !!
Poszukuje Fortschritta E512 w dobrym stanie, z sieczkarnią.
A do jakiego przedziału cenowego?
Jak chcesz to poczekaj do następnych żniw to ci mojego sprzedam full wypas z sieczkarnia i stołem do rzepaku.:D:D
Jestem z kujaw niedaleko Konina... Za ile byś go opchnął ? Mój przedział to gdzieś ok 20 000.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Fortschritt e512 kupno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo