Temat: Chłodnica oleju hydraulicznego z E524 DO E512 ?????
Cześć Chłopcy co myślicie o założeniu Chłodnicy oleju hydraulicznego z E 524 do E512 ??? Bo mam takową i zastanawiam sie nad jej zamontowaniem ????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Chłodnica oleju hydraulicznego z E524 DO E512 ?????
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć Chłopcy co myślicie o założeniu Chłodnicy oleju hydraulicznego z E 524 do E512 ??? Bo mam takową i zastanawiam sie nad jej zamontowaniem ????
hmm a grzeje ci się olej bardzo ?? temperatura oleju jak nie jest wieksza niz 85-90 stopni C to ja nie widze sensu montowania takowej chłodnicy
Ostatnio zaczął mi się grzać Momentami nie dało się dotknąć zbiornika z olejem
hmm wsadź czujnik tmp oleju jak będzie przekraczał olej tmp90st C to bym sie bawił z chłodnicą a jesli nie bedzie przekraczał tej tmp to moim zdaniem zbedna robota wkoncu 80st to terz dużo i po godzince pracy kombajnu zbiornika nie dotkniesz
Dobry Pomysł Ale sobie myślę że i tak ją zamontuje bo lepiej jest jak olej jest chłodniejszy to wtedy ma lepsze parametry .
jak tam chcesz zwarz że bizony właśnie mają czujniki tmp oleju i zawsze tmp oleju jest wyrzsza o jakieś 2 stopnie od tmp wody przynajmniej mi sie nigdy nie zdarzyło żeby było cos wiecej
ale bizon to chyba chłodzi olej silnikowy, a nie hydrauliczny, dobrze mówię?
chłopaki a zakładał ktoś chłodnice oleju silnikowego do 524 wiem ze bizon i 514 takie mają a ja myślałem zeby w 524 taką włożyć założyć wyjście z bloku z czujnika oleju dać 3 nik i powrót do wlewu oleju na bloku pozostaje pytanie o rozmiar chłodnicy i wentylator na nia z czego to zrobić no i jak może ktoś ma w 524 chłodnice oleju i się coś pochwali koledzy
A czy 524 nie ma chłodzenia oleju w misce olejowej, stamtąd przecież spuszcza się płyn chłodzący.
U mnie w 514 nie ma żadnej chłodnicy oleju. W 516 mam dwie od hydrauliki. Jak by co to na sprzedaż są
to ile za nie laszek i jak duże .No jest wymiennik ciepła ale to badziewie a nie wiecie moze gdzie tu sie wpic w ifa 60 w 524
A czy 524 nie ma chłodzenia oleju w misce olejowej, stamtąd przecież spuszcza się płyn chłodzący.
ma taka tam chłodnicę. Dejman kiedyś pisał, że ją naprawiał bo mu woda do oleju szła.
joker tu masz poglądowe zdjęcia, jutro dokładnie zmierzę i podam wymiary? To tak mocno grzeje Ci się olej? Może lepiej pomyśleć nad remontem silnika?
http://tablica.pl/oferta/fortschritt-e5 … c21b2a17ec
laszek silnik sie grzeje a ciśnienie jest okej po generalnym remońcie silnik na płynie to wiesz jak ochłodze olej to i wode tylko jak tu zapiąć do tego chłodnice robił ktoś coś takiego
No ale jeżeli silnik jest po remoncie to nie powinno być takich numerów z grzaniem. Coś jest nie tak i lepiej znaleźć przyczynę niż w sezonie załatwić silnik. Dodatkowa chodnica, to tak jak tabletka od bólu głowy. Usunie tylko skutek, a nie przyczynę...
piotrze powiedzmy sobie szczeże te silniki sie nie nadają i tyle czemu tylu ludzi sie meczy z temperatura bo nie ja pierwszy i pewnie nie ostatni
Załóż chłodnice od koparki to raczej nie będzie takiej opcji żeby Ci się grzał.
piotrze powiedzmy sobie szczeże te silniki sie nie nadają i tyle czemu tylu ludzi sie meczy z temperatura bo nie ja pierwszy i pewnie nie ostatni
jak się nie nadają? Póki co u mnie 2 sezony i się nie grzeje...
Jak miałem bizona to też się grzał, wiecznie był z tym problem, silnik nie miał jada i z tego ta temperatura. Teraz w 514 silnik mam a dobrym stanie i woda ledwie na białe pole wchodzi.
laszek a jak w życie idzie jak masz słome gęstą
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Chłodnica oleju hydraulicznego z E524 DO E512 ?????
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo