101

Odp: Wiosna 2014

No ja ostro talerzuje po kukurydzy tylko paliwa jeszcze mi dziś nie dowieźli, jeszcze 20 ha zostało

E 516 na części
Telefon 695 076 269

102

Dziś jechałem do zielonej góry wracałem przez głogów, wschowa, śrem, września i do ślesina.
na zachodzie ludzie sieją nawozy i orzą.
Nawet Chrystusa w Świebodzinie widziałem smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

103

A wiesz Fenol kiedy powstało Tesco w Świebodzinie?

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

104

? nie nie wiem

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

105

Dwa lata przed Chrystusem.... big_smile

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

106 Ostatnio edytowany przez x2x (2014-02-19 23:16:36)

5 lat:)
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/%C5%9Awiebodzin
http://demotywatory.pl/4227959/Kiedy-zb … iebodzinie

107

zaczolem sezon http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8e8 … 68844.html

mdw

108

u nas też orają sieją ... ja jeszcze poczekam ... chodź owies zasiałęm w piątek

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

109

Ja dziś zawłókowałem kolejne 10ha

110

ja czekam na przymrozek i jade z azotem na rzepaki chyba nie ma na co czekac

Rolnik z powołania:-)

111

Na ścieżkach w rzepaku twardo, jesienią przecież parę razu się je ujeżdżało, byle nie zboczyć bo wtopa, jeżeli w sobotę nie popada bo coś tam prognozują, to po niedzieli i ja ruszam.

112

Na początku grudnia 2013 zasiałem na próbę owies i o dziwo nie zmarzł, tylko czubki zrobiły się żółte ciekawe co będzie dalej, na razie jest trochę za mokro żeby wyjechać w pole poczekam do przyszłego tygodnia

113

U Chłopaki jak czytam jak pisze że ruszyliscie w pole to trudno mi uwierzyc u nas to jeszcze nie widziałem żadnego ciągnika na polu nawet z nawozem. U nas każdy myśli że jeszcze zima przyjdzie hmm

114

U mnie to samo, sucho na polach jest ale każdy myśli że zima przyjdzie i wszyscy czekają, znając życie zaczną cokolwiek robić w drugiej połowie marca.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

115

obudziłem dziś forszaja i puściłem się po poplonie i powiem wam że śladów nie ma, nie grzęźnie ale opony mokre, u mnie minimum jeszcze parę dni ciepłej pogody.

116

Ja też się zastanawiam czy owsa nie zasiać po niedzieli... niby to luty, sam nie wiem.

mdw

117

Zasiejesz za tydzień a co będziesz robił  w marcu i kwietniu ? smile

118

Panowie to tylko kwestia żeby ktoś pierwszy w pole wyjechał to od razu wszyscy ruszą smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

119

Ja jutro zaczynam siać na pszenżyto posiane po QQ już widać oznaki braków co pisałem wcześniej u Niemca który siał wcześniej na rzepak już cała plantacja bardzo ładnie się zazieleniła widać z daleka efekty wczesnego nawożenia.

120

Dziś moje pola wyglądają jak by olejem były posmarowane bo się błyszczą od wody .