Odp: Wiosna 2014
No ja ostro talerzuje po kukurydzy tylko paliwa jeszcze mi dziś nie dowieźli, jeszcze 20 ha zostało
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No ja ostro talerzuje po kukurydzy tylko paliwa jeszcze mi dziś nie dowieźli, jeszcze 20 ha zostało
Dziś jechałem do zielonej góry wracałem przez głogów, wschowa, śrem, września i do ślesina.
na zachodzie ludzie sieją nawozy i orzą.
Nawet Chrystusa w Świebodzinie widziałem
A wiesz Fenol kiedy powstało Tesco w Świebodzinie?
? nie nie wiem
Dwa lata przed Chrystusem....
zaczolem sezon http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8e8 … 68844.html
u nas też orają sieją ... ja jeszcze poczekam ... chodź owies zasiałęm w piątek
Ja dziś zawłókowałem kolejne 10ha
ja czekam na przymrozek i jade z azotem na rzepaki chyba nie ma na co czekac
Na ścieżkach w rzepaku twardo, jesienią przecież parę razu się je ujeżdżało, byle nie zboczyć bo wtopa, jeżeli w sobotę nie popada bo coś tam prognozują, to po niedzieli i ja ruszam.
Na początku grudnia 2013 zasiałem na próbę owies i o dziwo nie zmarzł, tylko czubki zrobiły się żółte ciekawe co będzie dalej, na razie jest trochę za mokro żeby wyjechać w pole poczekam do przyszłego tygodnia
U Chłopaki jak czytam jak pisze że ruszyliscie w pole to trudno mi uwierzyc u nas to jeszcze nie widziałem żadnego ciągnika na polu nawet z nawozem. U nas każdy myśli że jeszcze zima przyjdzie
U mnie to samo, sucho na polach jest ale każdy myśli że zima przyjdzie i wszyscy czekają, znając życie zaczną cokolwiek robić w drugiej połowie marca.
obudziłem dziś forszaja i puściłem się po poplonie i powiem wam że śladów nie ma, nie grzęźnie ale opony mokre, u mnie minimum jeszcze parę dni ciepłej pogody.
Ja też się zastanawiam czy owsa nie zasiać po niedzieli... niby to luty, sam nie wiem.
Zasiejesz za tydzień a co będziesz robił w marcu i kwietniu ?
Panowie to tylko kwestia żeby ktoś pierwszy w pole wyjechał to od razu wszyscy ruszą
Ja jutro zaczynam siać na pszenżyto posiane po QQ już widać oznaki braków co pisałem wcześniej u Niemca który siał wcześniej na rzepak już cała plantacja bardzo ładnie się zazieleniła widać z daleka efekty wczesnego nawożenia.
Dziś moje pola wyglądają jak by olejem były posmarowane bo się błyszczą od wody .
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo