Odp: Wiosna 2014
A ja dzisiaj zasiałem mieszankę ( jęczmień i owies ), na polu sucho jak diabli, z resztą muszę poczekać do marca bo obornika nie można wozić
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ja dzisiaj zasiałem mieszankę ( jęczmień i owies ), na polu sucho jak diabli, z resztą muszę poczekać do marca bo obornika nie można wozić
Ile dajecie N na pszenicę. Nie zrobiłem fotki ale moja jest dość przypalona przez mróz. Z daleka pole w kolorze piaskowym jak się idzie i patrzy pod nogi widzi się zielony;)
Ja się waham. Chciałem dac tak koło 70 kg ale w TR czytam ze nawet 100. Ale chyba dam z 70 z hakiem. Jutro ruszam dziś sprzęty przygotowałem tylko grypa jeszcze trzyma
Ja dawałem 95% N jakieś na pszenice, a jutro sieje owies , niektórzy już zasiali.
Czytam wasze posty , o tym że siejecie azot na zboża i jeszcze o tym że ktoś sieje zboża ,
no ku..a , ludzie...... w lutym - no to życzę powodzenia . A jeśli ktoś poczuł się urażony niech wspomni moje słowa później
o ku..a czy wam się coś po przestawiało w głowach ........ w lutym
yokoslaw jak mamy rozumieć twoje procenty ? czy chodzi to o kg?
od 1997r to jest mój 3 raz w lutym jak siałem pszenicę lub jęczmień, z nawozem to częściej się zdarzało że w lutym siałem.
dawno nie pamiętam brak wody w rowach tak więc z nawozem trzeba się spieszyć tego roku
yokoslaw jak mamy rozumieć twoje procenty ? czy chodzi to o kg?
No przecież napisałem
A w kilogramach czystego składnika to ile ?
Czytam wasze posty , o tym że siejecie azot na zboża i jeszcze o tym że ktoś sieje zboża ,
no ku..a , ludzie...... w lutym - no to życzę powodzenia . A jeśli ktoś poczuł się urażony niech wspomni moje słowa późniejo ku..a czy wam się coś po przestawiało w głowach ........ w lutym
A co w tym złego przy tej pogodzie ?
Czas pokaże , ja już to przerabiałem .........
Andrzej nie mówię że nie masz racji. Napisz coś o Swoim doswiadczeniu. Co poszło nie tak? Śnieg spadł czy co ? JAk to było i kiedy?
Z tego co ojciec mówi to w naszych stronach owies siali w lutym w 77r. No i był lekki. Ale Co sie przyczyniło do tego to nie wiem i nie wnikałem bo on ma swoje filozofie...
A ta 16 dniowa pogoda powala. Trzeba się z nawozem spieszyć....
U nas zapowiadją opady na czwartek i piątek tak że powinny szybciej zacząc działac
Mamuśka mi dzisiaj gadała że ojciec kiedyś siał owies 8 lutego. Wojtas przecież zasiał owies na początku grudnia, więc jego za dwa tygodnie zacznie się kłosić
owies zasiałęm 14 lutego a jęczmień 28 grudnia ... jęczmień na wierzchu bardzo ładny
owsowi mróz aż tak nie groźny jak jęczmieniom.
Najładniejszy owies jaki kiedykolwiek siałem był w ziemi 22 lutego, ale tak sucho jak dzisiaj to jeszcze nigdy nie było, jutro kończę włóczenie orek zimowych i znoszę owies. Do końca tygodnia chcę zasiać i zawałować, a pole robię na gładko jak żadnego roku.
ja wczoraj posiałem N na rzepak z naworzeniem zbóz jeszcze czekam
Sąsiad wczoraj lał RSM na pszenicę sianą w listopadzie, może już czas?
No raczej
u nas leją RSM od poniedziałku ... ??
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo