Temat: xbox 360 a xbox one

Mam problem z wyborem konsoli kturą kupić może ktoś ma jakąś wiedze na ten temat. Czym się różnią i czy warto za one dać 2300zł.Głównie to chodzi mi o kinecta i może macie jakieś inne propozycje?

2

Odp: xbox 360 a xbox one

Proponuje się jakiegoś dziecka zapytać.

mdw

3

zależy do czego Ci potrzebny. Mam xboxa + kinekt, kupiliśmy dla dziecka i jak dotąd gramy z synkiem tylko w takena i kilka gier ruchowych na kinekta. Kinekt fajna sprawa ale tylko jak w domu jest impreza z dobrym towarzystwem i procentami - można się powygłupiać  ale żeby na tym grać od tak w ciągu tygodnia to cienizna.

gg 5118068

4

ja bym brał xboxa 360 bo jest dużo tańszy niema takich bebechów jak xbox one ludzie grali na xboxie 360  i nadal grają nietylko w mało wymagające gry ale np w bf 3 też  se pograsz

5

A powiedcie czy gry pasują od 360 do one.Ma ktoś xbox one bo ciekawią mnie opinię otej konsoli ,nie będę ściemniał ale one bardziej mnie interesuje

6

gry z 360 niedziałają na one www.centrumxp.pl/Sprzet/2568,Xbox-360-vs-Xbox-One-vs-Play-Station-4-Nowy-rozdzial-wojny-na-rynku-konsol.aspx

7

uszek54 dzięki za linka bo jak szukałem to nic nie mogłem znaleźć,kiepsko że gry nie pasują to duży minus dla one.Teraz muszę to przetrawić.

8 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2014-03-02 19:11:46)

Gry na pewno nie pasują. Miałem przyjemność gościć u siebie w domu One'a przez kilka dni jeszcze w zeszłym roku i powiem szczerze, że wcale tak kolorowo nie jest. Owszem jest fajny, grafika w grach jest bajeczna, a postacie wyglądają już prawie jak prawdziwi ludzie. W grach One "widzi" nawet ruchy palców, grać można w wiele osób i możesz komunikować się z nim głosowo (wtedy tylko po angielsku i nie wiem jak jest teraz). Po prostu bajka, ale niestety musisz mieć piekielnie szybkie łącze internetowe, bo zawsze, nawet przy grze z pudełka, do pobrania będzie ładnych kilka GB danych... Może tak było tyko przy grach z jakich korzystałem, nie wiem. Poza tym, gier i dodatków do One'a jeszcze jest mało i są koszmarnie drogie. Osobiście, gdybym miał kupować, to teraz wziąłbym x360 i jeżeli ta konsola by mnie wciągnęła to zapolowałbym na One'a najszybciej pod koniec tego roku. Jak byś chciał wiedzieć coś konkretnego o tej konsoli to się pytaj. Ja miałem ją tylko przez kilka dni, ale od obecnego właściciela dowiem się wszystkiego co byś chciał wiedzieć.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

9

Macie racje chyba odpuszczę one i poczekam jak stanieją i będzie więcej tańszych gier.Spróbuje na razie kupić 360 może używana.

10

tomek1974 napisał/a:

Macie racje chyba odpuszczę one i poczekam jak stanieją i będzie więcej tańszych gier.Spróbuje na razie kupić 360 może używana.

O quźwa . Czterdziestoletni Casanowa będzie dosiadał 360  buhahahahahaha !  Kup sobie od razu gry dla dorosłych gruszycieli.

11

Piwosz zapytam w jakim celu zarejestrowałeś się tutaj?

12

Tomek, a dlaczego akurat xbox, a nie np. PS3? Ja ostatnio stałem przed podobnym dylematem i jeżeli grać mają małe dzieciaki, to zdecydowanie xbox, ale jeżeli używać konsoli mają takie większe dzieci, nawet takie jak my wink , to bez wahania brałbym ps3.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

13

piwosz chuj cie to obchodzi w co będę grał ale uchylę trochę tajemnicy po prostu robię remont chaty już kończę łazienkę i mogę się pochwalić zarypiaszczą wanną full opcja coś podobna do tej  http://allegro.pl/150x150cm-wanna-z-hyd … 65173.html  i za raz biorę się za pokoje i będę robił salon 8x5 m i będzie tam tv 50 cali albo większy i właśnie myślałem o jakieś konsoli z grami na imprezy.

14 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2014-03-04 01:39:29)

Piwosz, nie psuj nam zabawy...

Wydaje mi się jednak, że po kilku piweczkach zabawa xbox'em jest dużo bardziej przyjemna niż ps3 czy ps4, zwłaszcza w tańcach czy różnych grach ruchowych. Xbox rejestruje ruchy całego ciała, a soniacze, tylko tych małych, śmiesznych kontrolerków, które trzeba jeszcze w rękach utrzymać, a po kilku piwkach już niestety jest coraz trudniej nad nimi zapanować i niechcący mogą wymsknąć się z ręki... Jak taki trafi w telewizor, to już po zabawie sad

www.rajstop.pl

15

tak jak Piotr napisał, a ja wyżej wspomniałem xbox + kinekt będzie lepszy do zabawy na imprezach dla dużych. Wczoraj byłem z żoną na zakupach (bllleeee jak ja tego nie lubię), żona do sklepu a ja z synkiem do małpiego gaju (plac zabaw) a że był tam akurat xbox to 1,5 godziny "rzucania" kręgli - nawet inni tatusiowie się dołączyli wink

gg 5118068

16

Wiecie jak ręce bolą od kręgli albo boksu na kinekcie wink

17

ja po 2h tenisa u kumpla to zdychałem... fakt że nigdy nie grałem w realu... sad

18

Nie szkoda czasu i pieniędzy na te gry i xboxy? smile

19

Na pewno zdrowsze jak pod sklepem w wolnym czasie stać wink

20

Kinect to przyszłość i ciekawe jak to się rozwinie??