Odp: Wiosna 2014
Panowie a kiedy dajecie na łąki nawożenie NPK ?
tydzień temu w sobotę sypałem. Zaczyna się zielenić ale strasznie ja hamuje susza, gdyby popadało to kilka dni i trawa po kostki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie a kiedy dajecie na łąki nawożenie NPK ?
tydzień temu w sobotę sypałem. Zaczyna się zielenić ale strasznie ja hamuje susza, gdyby popadało to kilka dni i trawa po kostki.
ja na początku tygodnia łąki nawiozłem gnojowicą... z nawozem się wstrzymam jak się będzie już dobrze zielenić dopiero posypię.
Ku...a ale sucho. Nie mam co czekać z robotąx bo lepiej to juz nie bedzie. Nawozy na ozime bedą musiały do soboty poczekac bo ma w niedziele troche popadac. Sucho ten rok widze...
Ja jutro jadę siać. Siewnik zasypany próba kręcona zrobiona. Dzis zabronowałem w ukos poplony jutro od rana ogień trza siać. Żałuje ze nie wyjechałem z tydzień temu, ale trochę zdrowie szwankowało.
Ja dzisiaj skończyłem owies siać(marne 10 ha) Jeszcze zostało do posiania 5 ha jęczmienia, ale chyba poczekam do kwietnia, bo nie ufam tej pogodzie. Sucho jak żadnego roku, trzeba znowu całość wałować, niech to krew zaleje...
U nas wszystko odwrotnie.Wczoraj zaczęliśmy zasilać rzepaki bo dołkami błoto ,a i sporo śniegu zwłaszcza pod miedzami
Ja wczoraj zasiałem pszenice, jak dla mnie optymalne warunki wilgoć jeszcze jest, ale nie ma błota. Podejrzewam jednak ze tej wilgoci na długo nie wystarczy bo siałem na takich polach gdzie przewaznie do maja nie dało sie wjechac
Ja dziś ostro sieję saletrosan na pszenice i rzepaki. Powiem szczerze, że pierwszy raz to mam, i jestem nieco zaniepokojony. Otóż, w workach jakieś papiery, zmietki, kawałki drewna, a nawet jednego papierosowego niedopałka znalazłem. Pakowali chyba jakieś żulozwierze... Mam nadzieje, że będzie działał dobrze. Jako pierwszy widzę wystartowałem w okolicy z nawozem, a chciałem w sumie wcześniej..
Ja tez juz zacząłem siac saletre na oziminy
U mnie zaczynają pomału siać już pszenice. W sąsiednim instytucie zasiali 1/3.
Ja dzisiaj posiałem owies i posadziłem ziemniaki na jednym polu, jutro czeka mnie znowu sadzenie, pogoda dopisuje.
Ja tez siałem wczoraj owies, ale rozsiewaczem bo mi dziki z pół hektara wyjadły, masakra.
A ja dopiero będę bronować bo już chłopy w okolicy zaczynają to i ja też będe Jumz już czeka na brony 7pól i jaaazda Sąsiad od tego co mamy pole to już pobronował właśnie dla nas hehe
No ja dzisiaj zasiałem pszenicę, jeszcze mi koło przy siewniku wystrzeliło i godzina przerwy
No w końcu deszcz!!!
jeszcze przed deszczem zdąrzylem zasiać pszężyto ,dobrze że troche popadało to nawozy zaczną działać na oziminach
No wlaśnie o to chodzi u mnie owies już 19 dni zasiany i nic na wierzchu, nie wspomne własnie o nawozach.
wczoraj zasiane pszenżytko. dziś pada
Doszło i do mnie jakiś front niezły idzie, bo łeb urywa.
Wiosna ? U mnie 3 stopnie na plusie, wieje, że łeb urywa, pokropiło i już przesycha choć pochmurnie.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo