241

Odp: ceny ziemi

Leszek może warto baby wysłuchać i swoje robić tym bardziej jak masz za miedzą bo chyba u ciebie w okolicy to głód ziemi.

242

Tylko wiecie jak ktoś wam ubliża to już lekka przesada. Jeszcze teraz w tygodniu wygarnę konkretnie babie i co najlepsze pozdrowię od mojej żony służbowo big_smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

243

Laszek w mojej gminie to już dochodzi do bójek o ziemie 2 tyg jeden nawet trafił do szpitala po bójce 3 na 4. W ubiegłym roku też była podobna akcja.

244

A przecież to tylko ziemia. Jak jej nie będę miał to co mniej się najem...? Tyle se poradze a nikt nie będzie może jeszcze mnie ustawiał na swoim podwórku. Ach szkoda gadać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

245

Kazdy ma jakieś tam starcia, ale trzeba być twardym nie miętkim , a sprawiedliwość i tak dosięgnie.

mdw

246

Koseś ma mądry opis przy swoim profilu i to idealnie pasuje do mojej sytuacji. Mi to nie potrzebne kłócić się z idiotą... (w tym przypadku rodzaj żeński)

E 516 na części
Telefon 695 076 269

247

Laszek masz rację chłop swoje zdanie musi mieć ! a czasami zdrowie psychiczne jest warte więcej niż jakieś tam hektary !!!

248

Koledzy szkoda że nie widzicie jaka walka odchodzi w ANR Zielona Góra na dzierżawy krótko- trerminowe kwiecień-pażdziernik 2014  było w różnych kawałkach 1000 ha łaki .orne itp..zjechały się leszcze z polski i odbyła sie regularna nawalanka z  tubylcami .leszcze odpuszczali jak czynsz przekroczył 1100 zł za ha .tak się robi te leszcze sieja albo piszą że sieją motylkowe a w calym kraju takich dzierżaw nie brakuje sobie leszcze dorabiają.

Leszek   dla kolegów'

249

To pikuś bo kolega Scoda był na przetargu co wbili 3-4 klasę na 3t pszenicy dzierżawy za 1ha .

250 Ostatnio edytowany przez zorak (2014-03-23 21:17:30)

Panowie zapraszam do mnie, obkupicie się ziemią lub na dzierżawicie aż wam sił braknie aby na tym robić. Tylko jeden mankament. Pola na górach że mało kto chce robić ale bydło można wypasać wink

gg 5118068

251

Ja odpuszczam temat, mam swego troche i dzierżaw, a do końca życia spłącać pole ?w dupie to mam, starczy mi

mdw

252 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-03-23 21:29:02)

ale masz za to pięknie::j(':brawo:',

Leszek   dla kolegów'

253

no  u nas cena 3.5t za ha  do października ... dzierżawa bez prawa pierwokupu  ....  z ANR ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

254

3.5 t za ha. to co tam sieją że może to się opłaca ???

Leszek   dla kolegów'

255

sory sory mamy taki klimat.... niestety...

nic dodać nic ująć...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

256

co tam sieją ?  widze że  posiali  jęczmien ....  a przecież głupota nie boli ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

257

Ja to myślę że oni charytatywnie wspierają państwo Polskie i jego zapracowaną administrację smile http://www.youtube.com/watch?v=KU-5wU3quKE

258 Ostatnio edytowany przez rmalis (2014-03-25 21:55:01)

jak tam u was z kredytami u mnie 5.5 % do 25 lat 1% prowizja  20% wkład własny  BS Kruszwica

259

a w jakim banku?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

260

W B.S to coś koło 4,7% tylko nie wiem na ile lat i od połowy roku ma być dostępny kredyt z dopłatą z de minimis ale to zasłyszane z drugiej ręki więc najlepiej zapytać w banku.