Odp: Wiosna 2014
ja zasiałem w sobotę 4 ha owsa dziś miałem siać dalej ale pada...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja zasiałem w sobotę 4 ha owsa dziś miałem siać dalej ale pada...
U mnie tak nalało że z opryskiwaczem czy rozsiewaczem nie da wjechać przez pare dni...
No to sobie odpocznij, ja wykorzystałem ten czas i zarżnąłem prosiaka i za chwilę puszczam słoninę na Wilka i po robocie, babina jutro przetopi smalec i jedzenie na całą wiosnę jest.
U mnie dziś znowu kropi. Wyjątkowo w tym roku udaje się posiać nawozy a za chwilę pada deszcz. Mam nadzieję żeby ten nawóz nie poszedł gdzieś do sąsiada, bo na razie wody nie brakuje.
W tym roku kto nie przegapia to naprawdę wzorcowo wychodzi z nawozami. Tak miałem i ja z pierwszą dawką na zboża i rzepak, wczoraj mocznik na rzepak z a każdym razem przed mżawką.
A ja wczoraj pierwsze dwa bociany widziałem
Już przestańce z tymi nawozami bo dałem wszystko dwa tygodnie temu i niczym się nie rużni od innych
Oblazłem pszenicę nie pryskaną jesienią. chwasty dwuliscienne zaraz ja przegonią. A tu przymrozki. Na prawdę nie pryska się przed przymrozkami? Czy to tylko mit....
Ja dzisiaj spryskałem pszenice na chwasta, małe przymrozki przygruntowe nic nie zaszkodzą ewentualnie opóżnią działanie środka.
A ja wczoraj pierwsze dwa bociany widziałem
Przy moim domu od poniedziałku bociany robią remont wiosenny gniazda i pierwsze zrzuty pojawiły się na podwórku
U mnie tez juz są boćki dzis pierwsze walki miedzy bocianowe o gniazdo i pierwszy sex bociani gniazdo mam na podwórku tak wiec widzę
marcin ty podglądaczu
a tak nawiasem mówiąc też boćka widziałem ... .
Oblazłem pszenicę nie pryskaną jesienią. chwasty dwuliscienne zaraz ja przegonią. A tu przymrozki. Na prawdę nie pryska się przed przymrozkami? Czy to tylko mit....
tydzień temu w sobotę pryskałem gold 450ec a w niedziele i przez połowę tygodnia w nocy mróz -3 w dzień deszcz. Wczoraj jak patrzyłem to wszystko poskręcane - wszystko czyli chwasty.
panowie rzepakowcy zajrzyjcie tu i się wypowiedzcie http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 49#p124549
Wczoraj chciałem kupić oprysk na chwasty w zbożach ale w sklepie powiedziano mi że jeszcze za wcześnie i za zimno, 2 godziny później prawie cała wieś ruszyła z opryskami, myślałem że mnie krew zaleję, dodam że w dzień było 15-16 stopni a w nocy nie było przymrozku. Dzisiaj pojechałem do innego sklepu a tam zdziwienie dlaczego wczoraj nie pryskałem...
nie ma co czekać bo łan zarasta i będzie problem aby środek przedostał się przez zboże do każdego chwaścika.
a ja pryskałem jesienia i jestem zadowolony
Też pryskałem jesienią i na jęczmieniu środek zadziałał a w pszenżycie niestety nie
bo noce mamy zimne jare do pryskania ale jeszze się wstrzymam niech się trochę pogoa wystabilizuje
W łódzkim to dopiero co powschodziły...
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo