281

Odp: Wiosna 2014

ja zasiałem w sobotę 4 ha owsa dziś miałem siać dalej ale pada...

282

U mnie tak nalało że z opryskiwaczem czy rozsiewaczem nie da wjechać przez pare dni...

283

No to sobie odpocznij, ja wykorzystałem ten czas i zarżnąłem prosiaka i za chwilę puszczam słoninę na Wilka i po robocie, babina jutro przetopi smalec i jedzenie na całą wiosnę jest.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

284

U mnie dziś znowu kropi. Wyjątkowo w  tym roku udaje się posiać nawozy a za chwilę pada deszcz. Mam nadzieję żeby ten nawóz nie poszedł gdzieś do sąsiada, bo na razie wody nie brakuje.

285

W tym roku kto nie przegapia to naprawdę wzorcowo wychodzi z nawozami. Tak miałem i ja z pierwszą dawką na zboża i rzepak, wczoraj mocznik na rzepak z a każdym razem przed mżawką.

286

A ja wczoraj pierwsze dwa bociany widziałem

mdw

287

Już przestańce z tymi nawozami bo dałem wszystko dwa tygodnie temu i niczym się nie rużni od innych

288

Oblazłem pszenicę nie pryskaną jesienią. chwasty dwuliscienne zaraz ja przegonią. A tu przymrozki. Na prawdę nie pryska się przed przymrozkami? Czy to tylko mit....

289

Ja dzisiaj spryskałem pszenice na chwasta, małe przymrozki przygruntowe nic nie zaszkodzą ewentualnie opóżnią działanie środka.

mdw

290

yokoslaw napisał/a:

A ja wczoraj pierwsze dwa bociany widziałem

Przy moim domu od poniedziałku bociany robią remont wiosenny gniazda i pierwsze zrzuty pojawiły się na podwórku

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

291

U mnie tez juz są boćki dzis pierwsze walki miedzy bocianowe o gniazdo i pierwszy sex bociani gniazdo mam na podwórku tak wiec widzę

292

marcin ty podglądaczu tongue

a tak nawiasem mówiąc  też boćka widziałem ... .

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

293

Krzysiek napisał/a:

Oblazłem pszenicę nie pryskaną jesienią. chwasty dwuliscienne zaraz ja przegonią. A tu przymrozki. Na prawdę nie pryska się przed przymrozkami? Czy to tylko mit....

tydzień temu w sobotę pryskałem gold 450ec a w niedziele i przez połowę tygodnia w nocy mróz -3 w dzień deszcz. Wczoraj jak patrzyłem to wszystko poskręcane - wszystko czyli chwasty.

gg 5118068

294

panowie rzepakowcy zajrzyjcie tu i się wypowiedzcie http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 49#p124549

295

Wczoraj chciałem kupić oprysk na chwasty w zbożach ale w sklepie powiedziano mi że jeszcze za wcześnie i za zimno, 2 godziny później prawie cała wieś ruszyła z opryskami, myślałem że mnie krew zaleję, dodam że w dzień było 15-16 stopni a w nocy nie było przymrozku. Dzisiaj pojechałem do innego sklepu a tam zdziwienie dlaczego wczoraj nie pryskałem...

296

nie ma co czekać bo łan zarasta i będzie problem aby środek przedostał się przez zboże do każdego chwaścika.

gg 5118068

297

a ja pryskałem jesienia i jestem zadowolony

Rolnik z powołania:-)

298

Też pryskałem jesienią i na jęczmieniu środek zadziałał a w pszenżycie niestety nie hmm

299

bo noce mamy zimne  jare do pryskania ale jeszze się wstrzymam  niech się trochę pogoa wystabilizuje

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

300

W łódzkim to dopiero co powschodziły...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726