Odp: Porzeczki
dzięki na Twoją opinię czekałem.
18ton czarnej ? Wow niezły wynik
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne » Porzeczki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dzięki na Twoją opinię czekałem.
18ton czarnej ? Wow niezły wynik
znam gościa co miał 23 tony
Dobra porzeczka posadzona. 10500 szt
Pytanie pryskać na chwasta tuż obok krzaczków ( przyciętych oczywiście) czy przez pierwszy rok niszczyć mechanicznie chwasty.
A jak pryskać to czym na dwuliścienne ?
kolego tak na łatwizne byś szedł
kolego tak na łatwiznę byś szedł a flaszka
nie zaglądałem tu dawno a tu taka propozycja....
Jak na kapie to będzie
Uploaded with ImageShack.us
po ile wywar u Ciebie? hehe
Całkiem fajna aparatura do wiadomych celów - w niej porzeczki na pewno nabierają dużych % - milej pracy
Ta instalacja to jak manufaktura kiedyś zrobię zdjęcie porządnej co mam na strychu
mój dziadek miał podobną tyle że zamiast tej konwi od dojarki była zwykła kana 20-stka
wy sobie jaj nie róbcie to bardzo ostatnio modne zdjęcie operacyjne organów bezpieczeństwa ... w życiu bym nie dał Wam do picia tego co by wyleciało z czegoś takiego w takich warunkach
Samogon już jest nawet zimny tylko kolega 8012 musi jakieś szczegóły transakcji podać.....
na podobnej zasadzie jak chłodnica w takiej aparaturze mam zrobiony podgrzewacz paliwa do suszarni
Panowie
Mam 2,5 ha porzeczki czerwonej plantacja była sadzona jesienią 2012.
No i pojawiła się idea by 3m z 4m pomiedzy rzedami obsiac białą kończyną.
Nasiona już są. Chcąc trochę jej ( kończynie ) pomóc chcę prysnąć ją środkiem comand 480 ec. Grzebiac w necie znalazłem że środek się nadaje do kończyny zaraz po siewie.
Środek już mam i czytam na opakowaniu że nie powinno sie stosowac w odległości mniejszej niż 20 m od upraw roślin warzywnych, sadowniczych, plantacji szkółek i roślin pod osłonami, zbóż jarych, kukurydzy, lucerny i buraków.
O co tu chodzi? Pytam bo nie stosowałem czy on rzeczywiście jest taki niebezpieczny? Czy jak założę belke herbicydową to moge pomykać?
Chodzi o to, że działa doglebowo, i może popalić. Ale 20 metrów to chyba przesada. Można spróbować na małej ilości co by szkoda nie było.
on pali tez przez liscie. wystarczy mała ilośc delikatny róch powietrza a juz spali cos u sasiada. wiem bo ojciec kiedys przy niemal bezwietrznej pogodzie popalił u sasiada 1,5 metra pszenicy. tak ze z tym srodkiem ostroznie
comand dość długo zalega w glebie i dawka 0,2l zawsze u mnie przebarwiała rzepak, zastosuj z umiarem i żeby nie zniosło na inne uprawy
ja ci nie polecam spóźniłeś się o 2 tygodnie poprzypalasz ale ja mogę się nie znać
ja ci nie polecam spóźniłeś się o 2 tygodnie poprzypalasz ale ja mogę się nie znać
koniczyna sobie poradzi tylko często koś międzyrzędzia ja tak mam a jak byś zobaczył czym ją sieje to byś się polał ze śmiechu
Panowie jest problem
Kolega pryskał ziemniaki po posadzeniu afalonem i zaleciało na moje porzeczki ( czerwone).
Pamiętam dzień kiedy to robił warunki były dobre miał końcówki antyznoszeniowe i opryskiwacz za 100tyś.
Mimo to rezultaty widać nawet 40m od ziemniaków.
Liscie tegorocznych przyrostów zżółkły tylko około 40% liścia jest zielona ( plantacja 2letnia).
Co będzie dalej? Od zabiegu mineło około 7 dni.
Gość bynajmniej się nie wypiera...... Ale co z plantacją?
Generalnie jestem optymistą, ale co jesli okaże się że poniosłem straty np tegoroczne pędy obumrą albo całe krzaki wypadną. Odszkodowanie? Nie chcę kolegi naciągać ani się oszukiwać. Niby płacimy OC rolnicze to obejmuje takie zdarzenie?
Przypomnij mi jutro wieczorem to spytam się taty bo miał plantację dobre 15lat i może miał podobny problem
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne » Porzeczki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo