61

Odp: Oferta BGŻ

czy nie macie czasami jakiegoś sensownego wzoru umowy przedwstępnej chodzi mi o taką z zastrzeżeniami żeby się nie rozmyślili i dobrą do banku poproszę

62

Nie ma takich problemów. Aczkolwiek górną granice kredytu od jesieni ustalaja na podstawie obrotów a nie wartości gospodarstwa. Wczesniej chyba  kredytowali do 80% wartości ziemi teraz trochę przystopowali. I pieniądze możesz wydać na dziwki ich to nie obchodzi. A BS zaproponował Ci zwykły hipoteczny. A jaki % ?

63

Wibor 3M + 4%. Ale od samego początku wymyślają problemy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

64

rmalis napisał/a:

czy nie macie czasami jakiegoś sensownego wzoru umowy przedwstępnej chodzi mi o taką z zastrzeżeniami żeby się nie rozmyślili i dobrą do banku poproszę

tez potrzebuje takiego wzoru umowy wiec koledzy pomóżcie

Rolnik z powołania:-)

65 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2014-04-15 20:58:37)

Panowie potrzebuję rady jakie korzystne kredyty są obecnie dostępne na zakup ziemi. Grunty rolne pow. 4ha kwota kredytu byłaby ok 80-100tys zł. Jest agro progres w tej chwili i muszę się dokładnie wydowiedzieć, bo sprawa dość pilna. Jak jest z wkładem własnym? i jaki lepsze oprocentowanie zmienne wg. wibor czy stałe? Wszystkie sugestie mile widziane, bo i tak wszystko dokładnie  dowiem się w banku.
I jeszcze jedno jak wygląda dofinansowanie kredytu w postaci de minimis? Miało być ok 7500 euro, w ciągu trzech kolejnych lat, ale w jaki sposób są one przyznawane?

66

Dopłaty do kredytów nie wlicza się do pomocy Deminimis

67

W którym banku wziąść najkorzystniejszy kredyt? Będzie trzeba 150 wziąść badz 250 jeszcze się pomyśli. Co gdzie jak i wgl trzeba ludzi pytać żeby nie wpaść..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

68

Najważniejsze na co ? i z jakiej linii kredytowej będziesz mógł skorzystać .

69

Ja polecam BGŻ ,to chyba najrozsądniejszy bank dla rolnika.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

70

Na ziemię a jak się tato zdecyduje to będzie potrzebne jeszcze na przeróbkę stodoły..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)