Odp: Rzepak jego choroby i szkodniki
W mojej okolicy kto do skracania użył dodatkowo ccc ten utrzymał rzepak w rozsądnej wysokości.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak jego choroby i szkodniki
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W mojej okolicy kto do skracania użył dodatkowo ccc ten utrzymał rzepak w rozsądnej wysokości.
Właśnie skończyłem pryskać na płatka i robaka ,jak się ogarne to wrzuce filmik.
Androl masz rację rzepaki bująją ostro w górę. Mimo to powiem szczerze, że mi bizonem lepiej się kosi położony rzepak, jakoś ładniej go wciąga, i takiej straty przy desykacji nie ma.
dwa pierwsze zdjecia to DK Exstorm dwa kolejne SY Saveo a na końcu pogromca żółtych łanów
Ładnie nie ma co. Jakiego plonu się spodziewasz? Oczywiście jak wszystko pójdzie jak z płatka
realnie miedzy 4,5 a 5
prawie po kwitnieniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/669 … 2b180.html
Jaką masz agrotechnikę że liczysz na taki wysoki plon ?
mam pytanie czy ktoś was zgłaszał uszkodzenia rzepaku po przymrozkach bo u mnie chyba go chwycił są zółte małe strączki kilka pięterek orzechy zmarzły truskawki czarne kwiatki nic innego nie mam na myśli starsze strąki ok nowe też dobrze wyglądają
zapomnij
mam pytanie czy ktoś was zgłaszał uszkodzenia rzepaku po przymrozkach bo u mnie chyba go chwycił są zółte małe strączki kilka pięterek orzechy zmarzły truskawki czarne kwiatki nic innego nie mam na myśli starsze strąki ok nowe też dobrze wyglądają
u mnie też rzepak dotał po du..pie w całej okolicy tak samo .... zobaczymy jak to bedzie z plonem ...... a tak sie zapowiadał pieknie ....
no ja dziś zgłosiłem do pzu a kumpel wczoraj do concordii
zobaczymy
U nas nawet rzepaki rokujące raptem 2tony leżą, u mnie na pewno leży ok90 procent. Po ubezpieczenie w przyszłym tygodniu jadę.
Grzegorz ale co, tak dolało u Ciebie ?
Dopiero dziś nie pada lub pada mniej. Od trzech dni padało nieprzerwanie, tyle że jesteśmy na wyżynie to nas nie topi.... Zboża nieregulowane położone, rzepaki masakra. Byłem dziś z ojcem po polach to mokro że woda stoi jak nigdy. Tyle, że mamy takie ziemie, że dzień po deszczu i na równym da radę z opryskiem wjechać. Dziś wycinamy drzewa które się wywalą bo ziemia nie trzyma drzew wszystko chlupie przy korzeniach. Mogłoby się uspokoić, bo rzepak opryskany raczej zapobiegawczo od grzyba a przy gęstym łanie, takiej pogodzie i wilgotności to że wszystko leży presja chorób może być duża.
uuu.... to współczuję i trzymaj się, takie te nasze fabryki pod chmurką.
U mnie zaczyna siąpić, poziom wód gruntowych bardzo wysoki, gdyby pojawiły się większe deszcze było by też nie ciekawie.
u mnie sucho ale zimno, dopiero teraz cos zaczyna kropic.
udało mi się posklejać i wrzucić ten filmik zrobiony 5 maja o 20:30 , pryskałem na grzybka Pictor`em https://www.youtube.com/watch?v=ItmJBtE8kTs
Andrew na ścieszki gdzie szkoda rzepaku.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak jego choroby i szkodniki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo